Първо място за България на Балканиадата по информатика

Страната ни ще е домакин на състезанието през 2015 г.
15 авг 2014 13:19, Анисия Иванова
11
Първо място за България на Балканиадата по информатика
Снимка: Мусала Софт

Българският отбор по информатика спечели първо място на 22-рата Балканиада по информатика в Анкара, която се проведе от 10 до 17 август. Състезателите ни завоюваха един златен и два сребърни медала, съобщиха организаторите.

Христо Венев от София взе абсолютното първо място в класирането, водейки с 65 точки пред втория в листата. Енчо Мишинев от Ямбол и Кристиан Цъклев от София взеха сребърни отличия. Четвъртият ни участник от отбора е Андрей Лалев от Велико Търново. Ръководители на отбора са Емил Келеведжиев и Младен Манев.

По време на състезанието се решават задачи от алгоритмичен характер, от състезателите се изисква създаване на компютърни програми в рамките на 5 часа.

Състезанието се провежда всяка година в различна балканска страна, задачите за състезанието се подготвят от научен комитет на страната домакин.

Участници са националите отбори на балканските страни, като се допуска и участие на други поканени отбори. Националният отбор на всяка страна е от участници, показали най-добри резултати на националните състезания за страната. Традиционно участват около 10 страни, всяка с отбор, съставен от 4 състезатели и двама ръководители.

На общото събрание по време на Балканиадата е приета кандидатурата на България за домакинство през 2015 г. Това ще бъде четвъртото домакинство за страната ни след състезания във Варна, Пловдив и Шумен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък си имам собствена компаниа и зимам супер много пари. Вие се трепете в тоя гнусен *** Българиа. Заобикаляштата ме среда е уникално красива и ништо не може да се сравни с нея ! Поздрави от Сидни Ав$$$тралия
7
4
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 9 години
Кое му е добрето? Инфраструктурата? Здравеопазването? Глутниците кучета, които ме гонят по улиците? Мизерията и отношението на хората?Дори да взимам същата заплата, като в Европа, това няма да ме накара да се върна. Не всичко опира до заплатата, аз ценя и заобикалящата ме среда. Трябва да не излизаш от къщата си в Бояна за да ти харесва.
6
2
 
4
 
! Отговори
Silver преди 9 години
До Анонимен - Да беше заминал за Германия. Там поне можеше да те научат да пишеш правилно.
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз останах в България , в Германия където исках да ида, учат 6-7 години за 3 и половина годишна бакалавърска програма в техническите университети.. няма човек завършил навреме дори от германците.. а за тези години 6-7 години бачкат яко чираци за 600 евро почасово.. За сравнение студент в СУ рабтещ в WMware България взима същите пари, още като студент..
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не им трябва в чужбина в България вече достатъчно бизнес включително чужди водещи фирми има хора взимат 3000 евро колкото в Германия..
3
13
 
13
 
! Отговори
Обективен преди 9 години
Децата ни все са на първите места по математика и информатика.После обаче отиват да бачкат в САЩ и западна Европа.Имам един приятел на Уолстриит, който беше гении в НПМГ на времето.Друг един завърши MIT и сега бачка за правителството на САЩ.ТОВА СЕ НАРИЧА ИЗТИЧАНЕ НА МОЗЪЦИ.Специално за руските *** един въпрос: Някое от тия деца да сте чули да емигрира в Москва - НЕ, нали? Ама вие пак искате техни роби да станем.*** скапани.
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е за дивашка турция ли да е първото място
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на момчетата, ще могат по-лесно да си намерят работа в чужбина.