Германска заселничка в България: Живея като принцеса!

Храни си кучето с пиле, защото... "мога да си го позволя"
19 окт 2016 08:07,
84
Германска заселничка в България: Живея като принцеса!
Снимка: flickr

Все повече германски пенсионери откриват България като втора родина.

"Тагесцайтунг" разказва историята на 61-годишна пенсионерка, заселила се в Каварна. Край Черно море живеела като "като в рая", споделя тя.

Герлинде Вайсах (името е променено - бел. ред.) казва пред репортера на вестника, че в новия си дом се чувства превъзходно. В много отношения даже по-добре, отколкото се е чувствала преди в Германия.

Жилището ѝ вече е обзаведено, по стените висят нейните собствени картини, наемът възлиза на 100 евро.

"Един път месечно трябва да се почиства всичко отгоре до долу. Сама не се справям, но си имам чистачка. А в Германия аз самата можех да бъда чистачка", допълва тя, цитирана от "Дойче веле".

Плащала ѝ 10 евро, повече, отколкото давали други. Докато живеела в Хамбург, кафенетата ги гледала само отвън, а сега всяка сутрин сяда на еспресо пред малкото кафене в края на улицата. Яде много плодове, защото в България килограм череши струват 1.80 евро, а в Хамбург – 6.90.

За 3 евро може да се нахрани в ресторанта долу край морето, а дори си позволява и пътешествия – вече на няколко пъти ходила в Румъния, в Петербург, в Молдова, стяга се дори за Монголия.

Кучето си храни с пиле с ориз, защото... "Мога да си го позволя".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
гошо печения преди 7 години
Алу, 800 евро пенсия. 400 за наем у деутчланд и си просяк. Там е разликата. И аз като си взема 1000 евро пенсия отивам да клатя 14 годишни у Тайланд. Много европейци го правят и само 1 2 заблудени идват у нас
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очаквайте скоро баба германка в България беше измамена от ало ахаши.
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова ние отиваме в Германия и единици идват в България. Много розово се представят нещата.
65
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 7 години
А нашите ''големи'' ''политици '',ни лъжеха за годините на пенсиониране в ЕС,ето германката е на 61г.пенсионерка,а нашите жени се пенсионират на 62г. 8месеца,тази година,за това и смъртта за тях е малко.
64
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е, че в България всичко е евтино, но заплатите са ни ниски! Нормално е пенсионери от западна Европа да идват тук и да им е хубаво. С 1000? пенсия си бог! Хубаво е в България, имаме си всичко - природа, вода, храна. Повечето от нас имат и жилища, което си е огромно предимство! Хората които са живяли навън знаят, че по хубаво от тук няма, въпреки заплатите! Тук са нашите семейства и домове!
63
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kakva tapa propaganda kato se rasbolee schte nama lineika dr. Slapi lekarstva ruschveti na dr sestri sanitarki schte vidi kakvi schte gi pischi
62
9
 
14
 
! Отговори
говедо1 преди 7 години
Гордея се с нашите управници , че родината е добро място за живеене на европейци.Браво!
61
4
 
5
 
! Отговори
не съвсем преди 7 години
До още от Запознатщом си в Саксония говориш за бившето ГДР ,където всичко е два пъти по-зле от запада
60
2
 
23
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
И аз храня кучето си с кокалите от пилето с ориз,защото...мога да си го позволя.
59
4
 
44
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Това което можеш да си позволиш в БГ като ценакачество никъде в Европа не можеш да си го позволиш. Тук с 1500-2000 лв. живееш като в Европа с 5000 евро. Казвам го след 8 години в няколко страни в "прекрасната" Европа. Ако емигрирате ходете или в Канада или Австралия, друго всичко не става.
58
6
 
14
 
! Отговори
Калашников преди 7 години
Къв пазар,бе СърВул?От както Хайдуккостовата дружина унищожи икономиката и селското стопаство и всичко се продаде на скрап,кажи къде и какво произвеждаме и кое наричаш пазар.
57
25
 
19
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Хич не я мислете германката и не и завиждайте. Гледайте си вашите панички и се хващайте да работите ама истинска работа. Причината да нямате пари, не е в ниски заплати, а че работите търтеи на някаква държавна служба (като нищо не правите е нормално и нищо да не взимате). Щом сте много кадърни и учени излезте на частния пазар на труда и там ще бъдете оценени адекватно.
56
2
 
25
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Римляните могат да я ограбят, ама може и да не я ограбят. Тук пенсионерския мат'рял го видяхме, че акъл няма, но пък за сметка на това има пари да хвълря през бакона. Също така едвам му стигат парите за хляб и лекарства, но има в излушък да хвърля през балкона. Германката обаче няма да се хване на опашатите лъжи дори и само, защото няма да разбере какво и дърдорят по телефона на развален български римляните.
55
3
 
25
 
! Отговори
Бакъря преди 7 години
За сметка и равносметка,българските пенсионери живеят в родината си като скотове.Кафе и грозде не могат да си позвалят ,защото пенсията им не стига за хляб и лекарства.Благодарение на активните борци и сегашните продажни управници - техните деца и внуци.Господ да убие Хайсуккоктовата чета и до девето коляно!
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Romite koga li 6a q ograbqt i iznasilqt , sledva............
53
0
 
18
 
! Отговори
Бачкаторка до смърт преди 7 години
Че, как пенсионерка на 61 ? Нали уж в Германия ги пенсионирали на 70 ?
52
1
 
21
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Така така. Почнаха да излизат нещата наяве. Долу един "специалист" писал 5000 евро пенсия и му беше обяснено, че това е почти научна фантастика. Реалните пенсии са под 1500 евро в ДЕ. Друг спец ми писал, че гроздето било луксозна стока(храна) и затова било скъпо. Поредните вицове. Какво му е луксозно на гроздето. Че то никне почти навсякъде и без особени грижи. Пред всяка къща можеш асма да си направиш. Като е луксозна стока защо няма акциз (като цигарите и алкохола). Луксозна ама друг път.
51
3
 
10
 
! Отговори
до Го4о преди 7 години
Така беше, но от средата на 90 те години много производства се изнесоха в Китай, Тайланд, Виетнам. Въглища и стомана почти не се се произвеждат вече в Германия, много химични заводи също намалиха значително производството. Текстил въобще не. Не зная до кога може да се издържи само на хай тех.
50
3
 
69
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Това не е тайна. Това се отнася и за социално-слабите англичани, които живеят охолно в България. Само българина живее зле в България. И така трябва да бъде, защото българина е страхлив, подмолен, коварен и неангажиран социално. Силен на маса, но слаб в действителност. За това търпи да бъде мачкан, язден, лъган и поругаван. Когато българина добие достатъчно социално култура и смелост да потърси отговорност от елита си, ще промени това. Но, едва ли някога ще се случи.
49
10
 
27
 
! Отговори
Го4о преди 7 години
Само да припомня, че Германия е държава, която произвежда всичко:Влакове, самолети, параходи, индустриални инсталации, автомобили, въглища, стомана..... просто те се сещам какво Германия НЕ ПРОИЗВЕЖДА!?!? А ние само си чоплим носа и гледаме в ЧУЖДОТО КАНЧЕ!