Евакуират цяло Хитрино заради рискова спецоперация

Ще бъде подготвена операция по изнасянето на опасното вещество
10 дек 2016 14:10, Александър Попов
30
Евакуират цяло Хитрино заради рискова спецоперация
Снимка: Булфото

Предстои пълна евакуация на жителите на Хитрино след тежкия инцидент с влак тази сутрин, заяви пред Нова тв комисар Николай Николов, директор на ГД ПБЗН.

Продължава доизгасяването на отделни огнища. Всеки сигнал за затрупан човек се проверява.

Причината за евакуацията е планувана операция по извеждането на опасното вещество от населеното място. Според неговите предположения, при добра подготовка и планиране, акцията ще завърши до два дни.

"Това е много опасна операция. Щабът взе решение да опразним населеното място, което ще позволи да започнем преточването на това вещество. На място са специалисти, сред които и химици, на които много разчитаме", обяви Николов.

Кметът на града също потвърди за евакуацията и заяви, че не очаква никакви проблеми с хората.

Те ще бъдат настанени при роднини и приятели, в Шумен също се подготвя физкултурен салон за тези, които нямат покрив над главата си.

"Хората са ни задружни, помагат си и не вярвам да се създадат проблеми", убеден бе кметът Исмаилов.

Първите девет цистерни вече са изведени от района на Хитрино и ще бъдат ситуирани в ненаселени места, за да се избегне повторна трагедия ако има изтичане на газ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: евакуацияХитрино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За евакуацията на хората разбрах,но това е село хората си имат домашни животни тях какво ще ги правят някой нещо да каже
13
2
 
2
 
! Отговори
Гражданинът Х преди 7 години
До Светла ... , не е това , което си мислиш , а е контролиран взрив с няколко косвени жертви с цел разколебаване на терористи от акт на насилие с няколко пъти по-многобройни жертви. Цял ден излъчват как обливат една цистерна , а огънят си гори в единият й край и никой не го гаси , а по спокойният тон на определени лица оставам с убеждението , че все пак са знаели за всичко това , което се случи днес.
12
2
 
2
 
! Отговори
ha ha ha преди 7 години
Защо говорят за "вещество", което е опасно?Това опасно вещество няма ли си име или не знаят със сигурност какво има в цистерните?Или това "вещество" е класифицирана информация?Ха де!
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как се нарича пасното вещество щ каже ли някой? Защо ги настаняват във физкултурен салон - нали всяка община е длъжна са има резервен фонд от жилища именно за подобни събития - или междувременно са ги шитнали на ниски цени на свои приближени!?!
10
2
 
6
 
! Отговори
Коце кмета преди 7 години
Кое ще веществото? Надявам се Тиквата да не се опитва да събира пропана, че ще му е малко трудно, но може да сръбне малко етанол и да предизвика всенароден празник...
9
2
 
8
 
! Отговори
До Надка преди 7 години
Браво на пожарникарите и шьофьорите, които на терен, ще извършват опасното извозване, а Банкянския Т0луп, ще ръководи операцията най-близо от Шумен, не се съмнявай !
8
6
 
6
 
! Отговори
Светла преди 7 години
Терористичен акт!!!
7
10
 
5
 
! Отговори
невидим преди 7 години
една от причините за трагедията в хитрино е това че ж.п.линията минава през центъра на селото.така и единствената магистрала от едно време минава през центъра на всички населени места през който минава.я познаите кой ги е проектирал.е
6
1
 
15
 
! Отговори
капоне преди 7 години
товарът е на мафията?
5
3
 
26
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Много хубаво си се наричат БДЖ- Бангладешки държавни железници! Нивото им е по зле даже от бангладешките.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В сайта на Прокобиев защитават фирмата. Имала лиценз от 10 години.
3
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вагоните са на Иво Прокопиев и хора от кръговете "Агнешки главички" и "Капитал"! Това е една *** ***, която се опитва да яхне властта и която свали кабинета на г-н Борисов и ГЕРБ от власт. Днес.БГ, изобличете и изнесете пред обществото мръсотиите на Иво Прокопиев, Иван Костов, Радан Кънев, Сашо Диков, Цветан Василев, Лозан Панов, Гриша Ганчев, Огнян Донев, Слави Трифонов и останалата *** и неокомунистическа ***! Ние искаме да знаем!!!
2
5
 
36
 
! Отговори
БГ бежанец преди 7 години
Докарайте им фургони на хората, да от ония хумавите с климатиците, къде ги пращате в Шумен в студения салон. Мародерите ще изпооберат на хората имането. Шумкарскйа държава.
1
32
 
10
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Щом трябва да ги евакуират,ако трябва и принудително.Браво за адекватната реакция и достойното поведение на двамята господа.