Прокуратурата не изключва умисъл при инцидента в Хитрино

Разпитани са управителят на фирма "Булмаркет" и тримата машинисти
Обновена: 10 дек 2016 20:14 | 10 дек 2016 20:12, Елка Василева
47
Прокуратурата не изключва умисъл при инцидента в Хитрино
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Назначените експертизи трябва да установят дали става дума за превишена скорост, или за техническа повреда, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от БНР.

„Нямаме водеща версия. Не е изключена и версията за умишлено причиняване на този резултат. Изключително рано е и защото не се изключва нито една версия, затова ще се правят, ако трябва, и шест допълнителни огледа“, каза Арнаудова.

Завършил е разпитът на управителя на фирма "Булмаркет", която е собственик на дерайлиралата влакова композиция, предизвикала инцидента в село Хитрино - съобщиха от прокуратурата, без да уточняват подробности. Разпитани са и тримата машинисти, управлявали злополучната композиция.

Част от разпитите са били проведени пред съдия от заместник-окръжен прокурор.

Следователи са иззели от локомотива измервателните устройства и тахо шайбата. Продължават огледите, включително и с помощта на дрон.

Прокурори и следователи вече имат достъп до документацията, свързана с процеса по композирането на влака. Разпитват се свидетели, които са осъществили фактически действия по композирането му, информират още от прокуратурата.

Създадена е организация за изземане на документацията от седалището на дружеството в град Русе, както и от мястото на композирането на влака на гара Бургас.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: прокуратураХитрино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
32
 
! Отговори
пундьо преди 7 години
политическите гъзомииници изпълняват плана ан рът за ликвидиране на българия
27
3
 
38
 
! Отговори
мунчо преди 7 години
До Петър Янчев..Като не разбирате не се обаждайте и неговорете глупости.Само катоти чета коментара си личи че не си компетентен и ръсиш глупости.1-во..това няма нищо общо с БДЖ,нито с инстукциите на БДЖ.Това е частна компания.2-ро..локомотивите са два защото тамкъдето пофила е по-голям(на нагорно)втория локомотив да помага....Като не разбирате не се обайждайте...личи ви неграмотноста,и не се правете на компетентни..
26
2
 
35
 
! Отговори
До Прокуратурата преди 7 години
Червената офшорка "Булмаркет" да бъде разследвана до дупка !!!
25
1
 
39
 
! Отговори
Петър янчев преди 7 години
Не съм запознат с инструкции по БДЖ.Но има нещо съмнително в броя на вагоните-цистерни.Два локомотива .Още повече товара е от най висок огнеопасен риск.Нещо не се връзва.Дали не се опитваме да превози две композиции на цената на една?
24
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Междувременно в "булмаркет" са горили документация. Било пожар.
23
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Боже, колко мъка има на този свят, Боже!""По жицата", Йордан ЙовковПриликата е огромна, но сега е 21-ви век.Кое е на ред?Здравеопазването, образованието, културата, икономиката, заплатите, пенсиите...?Нашите изедници българоубийци за пари са готови да продадат и майчиното си мляко!Върнаха ни 100 години назад и има хора, които още смятат, че живеем по-хубаво!Проклети да са тези, които гласуват за тези ненаситни крадци и ***!
22
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАРАДИ БОРИСОВ КОЙТО ОТКАЗА ПОДКРЕПА ЗА БДЖ ИМАШЕ 800 ДУШИ УВОЛНЕНИ ОТ ПОДДРЪЖА И ОХРАНА НА ЖП ПЪТИЩАТА!!!!РЕАЛНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА СТАНАЛОТО СА ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА БУДАЛИСОВ 2014-ТА ЗА ДА ДОСЪСИПЕ ФИНАНСОВО И ДЪРЖАВАТА И БДЖ И ХОРАТА!
21
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е ли ясно,че под формата на борба за "демокрация и пазарна икономика" след 1989г международно организирани престъпници и терористи планово,в съответствие с изготвения от АОНСУ и утвърден от САЩ- специалистите план "Ран-Ът",системно унищожават БГ- държава и народ!Камък върху камък не остана!Като се започна с лумпенското "Земята -в реални граници" и се стигне до наводненията и вече взривяванията в градове и села- всичко е плод на съзнателни действия и бездействие на терористите във властта!
20
10
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама нищо чудно и атентат да е.... Обаче каквато и да е причината, в понеделник пак ще има здраво експлоатиране на. поредната българска трагедия от един плешив "шоумен" в едно пишман шоу, с цел максимално извличане на личен пи-ар за лични конкретни интереси! На колко да се обзаложа?
19
0
 
50
 
! Отговори
какво става тука ? преди 7 години
Днес ЗАСЕГА са загинали официално от инцидента 7 човека. Вчера бяха 5 човека в катастофи по пътищата. А ОФИЦИАЛНО тука за 1 година умират 1000 човека от 100000 човека, А НИЕ СМЕ 5 МИЛИОНА.НАПРАВЕТЕ СИ ТОГАВА СМЕТКА КОЛКО СА ВСИЧКИТЕ ЗАГИНАЛИ ЗА 1 ГОДИНА ОТ 5 МИЛИОНА ?.ВСЕ ЕДНО СЕ БИЕМ В ОФИЦИАЛНА ВОЙНА СРЕЩУ ИДИЛ , АЛКАЙДА, АФГАНИСТАН, СОМАЛИЯ НА 5-6 ФРОНТА И В СЪЩОТО ВРЕМЕ НЯКОЙ НИ СКЪСВА ОТ БОНБАНДИРОВКИ.Не знам и дали в този случай ще дадем по-малко жертви.
18
1
 
49
 
! Отговори
анти преди 7 години
до българин не бързайте със заключенията и да всявате настроения и паника - напрежението и без това си е голямо от случилото се и дано случилото се не е умишлено че наистина става страшно
17
3
 
51
 
! Отговори
анти преди 7 години
лошо - да пази господ - разрушено - като при война - дано си вземем всички поука какво ни чака при истинска война
16
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дрона ще изиграе решаваща роля установяването на причината. Браво
15
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почнаха вече да се произнасят "форумските експерти".
14
3
 
53
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Не знам на какво точно да се надавям. Ако е атентат, ще е малко успокоение, че тук все още има отговорни хора, които не са допуснали инцидент поради немарливост и си вършат работата качествено. Същевременно ако е атентат срещу българските турци, значи е атентат срещу всички нас- етнически българи и България, а това значи война. Ще изколим цялата чуждоземна джихадистка ***, това не е кръстоносен поход и очакваме съдействие от българските турци.
13
4
 
63
 
! Отговори
Ala_Bala преди 7 години
Както върви скоро ще изкарат някой афганистанец виновен. Така изкараха в Пловдив оня нещастен клошар, че е запалил тютюневите складове. Виновно е безхаберието, който е пътувал с влакове му е ясна картината. Цялата ни държава е на това дередже. Голям късмет е, че толкова рядко се случват такива трагедии.
12
22
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало анонимен 9 в нормалните е така.Но ние сме все още в СССР по стандарт и манталитет.
11
9
 
53
 
! Отговори
Ослава преди 7 години
Защо никой не се пита как са оцелели машинистите,а толкова много са убитите и пострадалите? Как е възможно при такава взривна вълна да са живи? Късмет? Или...нещо друго?
10
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Умишлено е обърната стрелката /от местни не от бежанци / След като са минзли няколко цистерни.! Там композицията намалява. И часа е подходящ и горивото и дена .
9
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в русе май опитаха да си запалят фабриката ,белким,чунким,санким изгорят и документите