13 дни ни вест, ни... Версиите за изчезването на Лидия

Жената изчезна мистериозно на 11 септември сутринта
25 сеп 2017 07:30,
6
13 дни ни вест, ни... Версиите за изчезването на Лидия
Издирваната Лидия. Снимка: МВР

"На прага на отчаянието сме. Дъщеря ми не спира да плаче, но вярва, че майка й е жива и здрава и ще се върне, както и аз. Господи, моля те, върни ми я", моли се за 13 ден поред съпругът на безследно изчезналата Лидия Христова от Перник.

На 11 септември 31-годишната майка става посред нощ от семейното ложе, слиза по външните стъпала на къщата на улица "Рила", която се намира в квартала над автогарата, и потъва вдън земя. До ден днешен няма ни вест, ни кост от младата жена.

Полиция и роднини неуморно издирват Лидия. Обходен е целият град, изоставени сгради, приятели и гористи местности, но от нея няма и следа.

"Всеки божи ден от сутрин до вечер обикаляме, но скъпата ми Лидия я няма", допълва  Павел пред "България днес". От думите му става ясно, че въпреки усилията на полицията засега и те остават с вързани ръце.

Още по темата

Властите коментират, че се прави всичко възможно да се влезе в следите на жената, като били предприети и разпити на част от криминалния контингент в района. На този етап разследващите категорично са отхвърлили хипотезата за каквато и да е връзка на съпруга Павел с изчезването на жена му.

По непотвърдена информация екип от психолози и криминалисти са установили, че състоянието на мъжа говори за едно пълно неведение и въобще не можело да става дума за негово участие.

"Той е съкрушен, не е на себе си и само повтаря, че я обича и иска да се върне", казва близък на семейството.

В момента полицаите работят по две основни версии. Едната хипотеза допуска, че изпадналата в депресия Лидия е заминала някъде, без да се обади на семейството си. Не се изключва и вероятността да е посегнала на живота си.

Другата версия е, че жената е станала жертва на престъпление. Именно поради тази причина криминалисти проверяват всички свърталища и подозрителни криминални лица.

Самият Павел твърди, че винаги много са се обичали с Лидия, били са постоянно заедно и тя по никакъв начин не е показвала, че нещо не е в ред. Единствената нещо, което я е тормозело, бил фактът, че от 8 години била безработна, като се грижела за детето си.

Павел е последният, който вижда Лидия. Часове преди изпаряването й по-рано майката вечеряла със съпруга си в дома им. После двамата си легнали, твърди Павел. По думите му след известно време Лидия се събудила и отишла до тоалетната. Когато се върнала, двамата отново заспали. Павел се събудил към 5 часа сутринта, леглото до него било празно, а от жена му нямало следа.

Полицията продължава да издирва Лидия, като апелира, ако някой има информация за нея, да се обади на 112. Павел посочва и собствения си телефон - 0892 70 25 73.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В чужбина
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има пиърсинг на веждата?
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отишла е на казино
3
2
 
4
 
! Отговори
Не знам преди 6 години
Дано открият жената. Аз едно нещо не разбирам, без да съдя някого- как е възможно 8 години да стоиш без работа? Или грешиш в претенциите си, или трябва да преглътнеш истината за себе си и да си потърсиш по-непривлекателна работа, но да си полезен на себе си и на семейството си. Няма безработни хора, има примирени, претенциозни или хвърчащи в облаците хора.Мързеливи също, но повечето ги мързи в мисленето.
2
2
 
7
 
! Отговори
Криминолог преди 6 години
Павле Павле...
1
5
 
14
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Майките не се самоубиват току-така, не ми се вярва. Предполагам, че не са живеели в крайна нужда и бащата е работел. Ако разсъждаваме в оосока бягство: Би могла да избяга през деня, докато мъжът и е на работа. Ако е избягала посред нощ, най-вероятно не е била сама. А ако е била, сигурно е поръчала такси или към летището, или към автогарата и е станала толкова рано, за да не изпусне съответното превозно средство. Възможно е да си е намерила работа в чужбина или в друг град