Нова година със старите дупки по пътя, но само за... селяните?

Кратерите за 100 лева на година са гарантирани в Пазарджишко
7 яну 2019 11:00,
39

Снимка: Павел Гълъбов

"Специално за софиянци оправиха пътя към Велинград, да ходят, да се гмуркат на СПА-то, а за нас селяните оставиха миналогодишните дупки срещу 100 лева на година", така всекидневно хората от Пазарджишка област се борят с пътищата си.

Още по темата

Модерните коли трябва да се движат само по "главните" пътища, не дай си Боже да мръднат по "селските" пътни артерии – ще им паднат гумите, категорични са хората от селата.

Един от примерите за безстопанственост на пътя са и ужасяващите снимки на пътя Паталеница – Ветрен дол – Варвара. От тук е най-краткият път за столицата, има и обиколни пътища, но нима приходите от платените винетни такси не трябва да отиват за всички пътища, а не само за главните, питат се хората от селата тук.

Ремонтът на главния път завършва с дупки, множество и опасни! За съжаление не сме свидетели на такива "качествени" ремонти само в тази област. Навсякъде из Родината се наблюдава явлението – добър главен път, ужасяващ "приток" до него.

"Докога нехайството на органите ще причинява стрес на българските граждани, които редовно плащат своите винетни такси и данъци за уж по-добри пътища", питаме се хората, оставяйки снимките да породят ежедневната доза стрес и на вас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До noFreemanМного бъркаш отиди виж Китай от близо и не сравнявай селскостопанските си разбирания с пустини,Китай или други страни, проблема е вътрешен заради такива *** хора в България е на подобно ниво не от ДНЕС ДОРИ И В ВРЕМЕТО ВСИЧКО НИ Е НАРЕД -вие бачкайте ние продаваме !
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** как може да побликувате такива глупости,при положение че в София всеки ден стават между 130 и 280 катастрофи не че всички са добри водачи а заради проблеми дупки и непочистени пътища май най големите селяци са в парламента и ви диктуват тъпотии!!!
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мислете, че в София е рай. Само в Центъра се пръскат луди пари, но за безмисловни 2-3 пъти преправяния на една-две централни улици, за да се обогатят някои фирми и се произведе скъпа нефункционалност и грандиозен кич. По квартали и комплекси е порка мизерия. Драстичен пример - ул. Жостов, Надежда, до училище, с години са пъчи тротоар на 2 нива - едното по-ниско от другото с 10-15 см., като цяло - лунен пейзаж - кратери, кал, чакъл, сводът за инвалиди е поне с 5 измерения... Но бараки - бол!
32
1
 
5
 
! Отговори
Това на снимките преди 5 години
си е даже доста добър път....аз вече се замислям дали да не си купя една Джигула, че е перфе за такива пътища, а и струва колкото един данък+застраховка :D
31
1
 
4
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
До noFreemanТия глЮпости ги разправяй на бабичките по пейките. Бях в Китай 2014 на семинар за 37 дни по разни ИТ фирми. Е те тия са със столетия напред от нас,градовете им почти европейски,замърсен въздух но учтиви и почтени хора и страшно трудолюбиви.Ама абсолютно всичко си имат и не им трябват европейци. В някои градове разходите за живот може да достигнат 5000 долара и страшно скъпи работни визи.За ХонкКонг само стая с размери на баня с вана дето я превръщат в дом наема почва от 1000 $....
30
4
 
4
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
до богатия и красив гущер... а ти знаеш ли, че 400 милиона китайци нямат ток, а половината от тях не знаят, че съществува такова нещо... ***, изпратили те на луната да дирят и те не знаят кой... да погледнат мизерията в оакан китай - не говорим за комунистическите милиардери!!!
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ист Олигоф... те нарекох , чии ще дириш ти в Щатите , ако си много кадърен , казвам ти ,че бизнесмените ни нарочно казват , че българина е некъдърен и необразован за да го цакат със заплатата , разбра ли ме сега
28
0
 
4
 
! Отговори
Лари от Камилари преди 5 години
Този път на снимките горе си е направо аутобан ...ес класа на пътищата сравнено с това през което аз минах!Имах чувството ,че пътувам към оня свят!
27
0
 
9
 
! Отговори
Лари от Камилари преди 5 години
Скоро ми се наложи да ходя до ГРАД Тополовград!!!Вечерта ходих до там и минах през едно село Полски градец и от там през едно друго Светлина и от там до Тополовград!Пътувах сигурно 30км нагоре на първа скорост и на места на полусъединител,такова подобие на път през живота си не бях вихдал уникално нещо!Там не винетка трябва да плащаш ами държавата трябва да ти плати ,че си трошиш колата!
26
2
 
2
 
! Отговори
ист преди 5 години
РоскоНе знам как си ме нарекал защото са те изтрили.Роско, *** в САЩ, започни работа и ще видиш как се работи. Явно си ляв *** на МРЗ.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Fake news.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трънско почти няма жители , много ми е интересно как ли изглеждат пътищата там а имат страшно много километри налична инфраструктура.Някой има информация как изглеждат пътищата там?Че ми стана любопитно.Поради факта че бюджетите са силно ограничени на километър.Там би трябвало да е най зле от бюджетна гледна точка.
23
0
 
2
 
! Отговори
Орешарски преди 5 години
Аз съм виновен!
22
0
 
9
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Българския народ е толкова оскотял,че пътува с рейсове на по 30 години.Дори в Африка обновиха автобусния парк.Пример в Мароко,Тунис,Алжир и др...А пък за малките рейсчета кито ги карат между села и градове....нямам думи......едни за ученици ала толкова неудобни седалки че ще си докараш ишиас.Шоферите дори слагат пластмасови столчета за да взимат повече пари от билети,пътниците ги яли кучета че мръзнат,студено течение от неизолирани прозорци,капе от тавана при всеки дъжд....мизерия бе
21
1
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Отново въпросителен знак след твърдение!За междуселските пътища отдавна не се грижи никой.Най-прекият път за София, но не се казва за кое населено място това е най-прекият път.
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами това е цел на всяко едно правителство, ако хората се карат по между си, то те няма да се обединят срещу главният виновник.Разделяй и владей е от преди стотици години.
19
0
 
5
 
! Отговори
от 19 преди 5 години
Като се погледне в статистиката в Трън се пада най много път на човек ,т.е най малък бюджет на километър.След това е северна българия и родопите.Най облагодетелствана е София.
18
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19Ти селянин с винетка видял ли си? Кат не плащат ще одят по дупки!
17
0
 
17
 
! Отговори
Бг преди 5 години
Хората от селата на северозападна България, в това число и Плевен да не плащат винетки до като не се пипнат пътищата. Тези хора са дискриминирани... пенсионерите там за да заредят гориво им трябва винетка.. няма бензиностанция, няма аптека, няма болница, банкомат, магазин за дрехи, обувки, все по често и лекар няма.. Редно ли е за тези услуги и стоки Задължително да им трябва винетка на кестена не му трябва, на нас по градовете също. А пътищата в тези райони са на 60 и повече години
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Снимките са от населено място , не би трябвало да са републикански тези пътища а общински.Или са републикански но за вътре в селото се изисква винетка.Второто ми се вижда доста странно да пътуваш до комшията си от съседната улица с винетка.