Коленето на прасетата в Пазарджик се отлага с една седмица

Селата в района се вдигнаха на бунт заради предпазната мярка
2 авг 2019 07:32,
23
Коленето на прасетата в Пазарджик се отлага с една седмица
Снимка: Pixabay

С една седмица се удължава срокът, който имат стопаните в област Пазарджик, за да заколят доброволно прасетата от личните си стопанства, каза след срещата си с кметовете на 31 села от община Пазарджик министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, пише Монитор.

Още по темата

Министър Танева пристигна спешно в Пазарджик, след като кметовете в местната община заявиха ден по-рано, че няма да подкрепят държавните институции в мерките им за превантивно изколване на прасетата в т.нар.“заден двор“. Десислава Танева обясни, че  това са мерки за превенция и ако сега домашните свине могат да се заколят и хората да оползотворят месото, ако вирусът на африканската чума бъде установен тук, то тогава следват другите мерки и тези свине трябва да се загробят.

Министърът определи като нормална реакцията на кметовете, които се сблъсквали с емоцията на хората по селата. С дадената отсрочка крайният срок за доброволно колене на домашните прасета е 11 август. Министър Танева съобщи още, че България е поискала 11 милиона евро от Европа за разходите, които са натрупани до тук във връзка с африканската чума по свинете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилната дума е КЛАНЕ,не колене.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ААА май се събужда народа....От тичане за парчето хляб ,защото у нас властта така натика народа в дупката,така го накара да работи по 12 часа на ден за да преживява ,докато им пълни на тях огромните ненаистни гърла и сега когато искат да им избият животинките за които те се грижат и благодарение на домашните си животни преживяват сега народа така го заболя че се надигна.....Ха дано най-после този народ се събуди и прозре истината за некадърността и лакомията на комунистите от Герб !
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България се произвежда само 40% от консумираното свинско, другото е внос от ЕС.В Китай и Виетнам елиминираха свинския и птичия грип като уннищожиха 22 млн животни., но никой не се противи защото това е грижа за самото животновъдство.У нас се прави изкуствена истерия защото народа е простичък и мисли само с ден напред.Свинефермите трябваше да са по-далновидни.
11
1
 
10
 
! Отговори
хихи ху йй преди 4 години
Ега ти политиката.Взимаме заеми да им купуваме фърчила и прасета и да даваме пари на бедните американци..И това ако не е слагачество и предателство към собствения си народ-здраве му кажи.Какво да очакваш от увредени мозъци..
10
2
 
7
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
АМИ ОСТАВЕТЕ СИ ПРАСЕТАТА, БЕ.....!АКО.. НЕ ИЗПУКАТ ДО КОЛЕДА, ЩЕ ЯДЕТЕ МЕСО ОТ ВНОС!ГЛАДНИ, НЕМА ДА ОСТАНЕТЕ!!!!!!!!ВСЕ СТЕ НА КЯР.. ХАХАХААААА
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А познайте какво пише в някои сайтове-Очаква се внос на 120000тона месо от сащ от военните им запаси .Месото е закупено на много ниска цена от българска фирма и пътува към България.Затова шефът лично е издал заповед за избиване на прасетата,за да се изпразнят американските складове от застояло месо и да спечелят някои близки до Него фирми.Ако това се окаже вярно,не знам как го търпи Началника...
8
0
 
18
 
! Отговори
изненадан преди 4 години
Ама как така се удължава, " ч умата" ще чака ли?!
7
0
 
22
 
! Отговори
пес преди 4 години
Прасетата да подадат молби за кучешко гражданство и за закрила, и никой няма да ги пипне!
6
2
 
27
 
! Отговори
БОЕЦ преди 4 години
НЕ САМО НА ВСЕНАРОДЕН БУНТ А И ИЗТРЕБВАНЕ НА ЧУМАТА В НС ИДВА РЕД НА КОКОШКИТЕ СПИ НАРОДЕ
5
2
 
33
 
! Отговори
Спас преди 4 години
Крайната цел не е унищожаването на прасетата, а на Българите! Прасетата са само поредното активно мероприятие в тази насока!
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я,къде бил Батко!!
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опитват се да спечелят време.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изплюха камъчето - 15млн лева!!!Усвояват се 11млн лв, на Винету към 5 другите за глутницата , a за хората освен среден пръст, да си заколят и прасетата.Протестирайте , да искаме отмяна на взимането на 11 млн от Винету от Банкя
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено, че ще се вдигнат на бунт. Първо властите си клатеха краката докато вирусът превземаше страната, а после искат да прецакат допълнително всички потенциални потърпевши заради собствената си некадърност и безхаберие.