Перник ще е без вода днес цял ден

Новият режим ще бъде в действие от следващата седмица
18 дек 2019 07:22, Елка Василева
12
Перник ще е без вода днес цял ден
Снимка: БТА

В Перник днес няма да има вода между 6 часа сутринта и 9 часа вечерта.

Причината са подготвителни промени във водопреносната система преди въвеждането на новия режим на водата от понеделник, предаде БНР.

В рамките на новия едноразов режим перничани няма да имат водоподаване между 16 и 22 часа всеки ден.

Водата в града няма да поскъпва, каквото предвиждат новите пределни цени на КЕВР за много места в страната. От пернишкото ВиК съобщиха, че бизнеспланът ще бъде преработен и ще бъдат изготвени нови разчети с предложение към комисията-регулатор.

Още по темата

Междувременно Министерството на регионалното развитие съобщи, че ще осигури над 2 милиона лева, с които да започне изпълнението на първите спешни мерки за решаване на водния проблем на Перник. Сумата не е част от средствата, които правителството по-рано през месеца отпусна за ремонт на пречиствателните станции на яз. Студена.

С водната криза в Перник трябва да се запознае и Европейската комисия. Това пък заяви пред журналисти в Страсбург евродепутатът Радан Кънев. Той каза, че вече събира подписи сред българските евродепутати за устен въпрос към Еврокомисията за проблемите с водата в Перник.

"В България се харчат стотици милиони по водни проекти, финансирани от ЕС. Резултатът е 130 хиляди българи без достъп до питейна вода, защото водата в Перник вече няма тези качества. Тревожна е перспективата за зимата, тъй като не се знае откъде ще има вода в града до снеготопенето. Надяваме се и на достатъчно сняг на Витоша", каза Кънев и допълни, че очаква становище от страна на комисията в средата на януари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: ПерникводаРадан Кънев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някой перничанин да каже,през комунизма имашели режим на водата в града и общината
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха БГ на Европа ... По скоро прилича на някоя държава от Африка
8
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Кладница вода колкото искаш, долу в Перник жадни да ходят !
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз се чудя как търпят и то без вода сред зимата поне да имаше трайно засушаване да кажеш ок. А пък че нарушения имало за източване на язовира то като че ли никой не е знаел какво става. Жалка работа но и хората търпят...
6
3
 
29
 
! Отговори
Българ преди 4 години
Аз обаче се чудя какво е това търпене от страна на перничани, вижте Франция бе. Може ли такова овчо племене да сме да се съгласяваме и примиряваме със всичко?????????
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеНОт "калинки" и "малинки" - толкова! Дали са кметове, съветници или министри и депутати... Все са калинки!
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, режим на ток, вода, поскъпване.... Това не беше ли само при комунизЪма?Кога разрушинте демостацията и върнахте комунизЪма и то баш тия, от ЕНП, приели закони срещу същия комунизъм, Истанбулски Конвении, Пактове за миграции, Глобално опазване на планетата и космоса, правите краставици и кривите косми....Ехх отиде си демосрацията, не издържа и 30 години
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май ще играе винкела скоро.
2
8
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПЕРНИЧАНИ НАПЪЛНО ЗАСЛУЖАВАТ ДА СТРАДАТ И ТО МНОГО ПОВЕЧЕ ЩОМ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ГЕРБ КМЕТ И ГЕРБ СЪВЕТНИЦИ !!!!!ВСИЧКИТЕ ИМ БЕДИ СА НАПЪЛНО ЗАСЛУЖЕНИ ДАЖЕ СА ИМ МНОГО МНОГО МАЛКО!!!
1
1
 
25
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
що за ДЪРЖАВА СМЕ на политиците на олигарсите не им пука за обикновените хора у нас