Търсят начин да се свържат ВиК системите на Перник и София

Днес перничани ще имат вода през целия ден
19 дек 2019 08:27,
16
Търсят начин да се свържат ВиК системите на Перник и София
Снимка: Pixabay

Водната криза в Перник ще бъде дискутирана на заседание на Общинския съвет. Решение ще се търси чрез свързване на водопроводните мрежи на Перник и София, но не е ясно как и колко време ще отнеме това.

Вчера ремонт на кран остави на сухо Перник през целия ден. Като компенсация днес перничани ще имат вода цял ден, предава Bulgaria ON AIR.

Още по темата


Язовир "Студена" продължава да е с критично ниско ниво. Изчислено е, че ако не бъдат взети мерки, водоемът ще достигне мъртвия си обем в средата на януари.

Най-вероятно утре общината ще обяви бедствено положение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 4 години
В язовир Искър има вода и за пернико
13
1
 
4
 
! Отговори
Мрънкащ преди 4 години
Къде е Янчулев сега да види какво се чудо въди... А пък честно казано драскачите в този сайт да бъдат малко по-критични и да проверяват информацията си, поне в техническите данни... Пример: като надморски височини язовир Искър е горе-долу колкото е Язовир Студена... Но може и помпени станции да се построят, по евро проект естествено... и пак да има вода вода за юзините на Пернишките богаташчета и за топилните в завода за стомана.
12
0
 
4
 
! Отговори
Всезнайкото преди 4 години
Почти на всеки язовир има кротка близо едномегаватова юзинка на местен бизнесмЯн. Това е масова практика и това е един от факторите за източване на язовирите. А суща има и ще продължава да има с тези климатични промени. Като прибавим и изсичането на горите и сме готови. А конкретно в Перник и завода за стомана е виновен май най-много... Нали трябваше да има собствен водоизточник, а не да взима от Студена. Ногърците и тук ни цакат, както си му е редът...
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според изискванията на ЕС след време трябва да се затворят ТЕЦ Марица 1 и 2, което означава че Перник ,Симитли и Балдево ще обезлюдеят. На борсата ще се появят още петдесет хиляди безработни и цели градове които ще фалират защото няма да издържат на "социалната" система. Дано Бацето да е жив и здрав за да види как се стопява народа.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***. На времето искаха да обърнат течението на Места към София. А сега водата на Бистришките тигри ли ще обърнат към Пернишкия винкел? А Перник въглища ли ще им даде?
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ги свържат те ... с водоноска
8
0
 
30
 
! Отговори
Водни пиявици преди 4 години
Търсят начин да се свържат ВиК системите на Перник и София ... Воден режим. Сега в Перник .... скоро и в други градове . п.с. Тия дето са източили водата на Перник , са хвърлили око и на Софийска вода . Там какво безстопанствено точене ще пада ... че е и много , няма да се усети скоро . Само да стане свързването .
7
0
 
24
 
! Отговори
минувач преди 4 години
да направят 'жива верига' от всички дето са се облажили от източването - и с кофи да пренасят!
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
първо да си сведат загубите до тези на софийска вода и тогава да искат свързване. Яз. Искър не е бездънна яма
5
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Досега управниците търсеха начин само как да Краднат !заради техните далавери няма вода в Перник , издавиха се хора с изпускане на язовири - само корупция и кражби - Нищо градивно !цялата държава е прогнила като 100 годишните канализации ,и в София ще стане страшно -строи се блок до блока , а канализацията старата за 5те къщи.
4
3
 
20
 
! Отговори
Въй! преди 4 години
И защо така, за да плащаме водата и на пернишките *** ли?!
3
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
щом Лупи има къща на Студена е ясно защо няма вода, където стъпи комунист и водата свършва!
2
0
 
25
 
! Отговори
СофиЕнец преди 4 години
Аааааа......НЕ!
1
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те отдавна са свързани и водата на Перник се източва към София.