Трети ден на карантина в Банско: Нямаме никакви дрехи и вещи!

На хора е било предложено да се настанят в общежитие на училище
20 мар 2020 11:43, Ния Христова
189

 

Група от българи вече трети ден е блокирана в Банско, след като беше забранено влизането и излизането от града. В зимния курорт е разрешено влизането само на товарни коли, които доставят храни, лекарства и стоки от първа необходимост. 
 
Този вторник Гергана Бричкова пътува до Банско, за да прибере оборудване от собственото си заведение, но остава блокирана там.
 
"Това, което се промени след 34 часа чакане на барикадата, нямаше особен резултат. Беше ни заявено категорично, че няма да бъдем допуснати, нито ескортирани до домовете си. Следобед пристигнаха огромен брой автомобили на жандармерия и полиция, които принудително ни накараха да изместим автомобилите си", разказа пловдивчанката в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Тя разказва, че хората продължават да чакат при липсата на всякакви санитарни условия. 
 
"Всеки здрав разум ни кара да търсим къде да се настаним, разбира се, за собствена сметка. Прекарахме нощта на топло, въпреки че снощи по последна информация имаше за двама човека, които чакаха там. На други хора е било предложено да се настанят в общежитие на училище. Аз лично отказах и хората, които са около мен, също отказаха", каза още Бричкова.
 
Тя сподели, че не разполагат с никакви вещи, освен дрехите на гърбовети им. 
 
"Все пак 14-дневен е доста дълъг период. Не разбирам как да преговаряме. Вчера хора ходиха до общината, но не са намерили никакво съдействие", допълни Гергана. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
1
 
! Отговори
Lilith преди 4 години
До fdsfsdfСъфорумецо, сте сам в мъката си... Прочее- карантина, карантина, но какви са мерките са подпомагане на карантинираното население? Ами ако, например, някой не си е взел здравната книжка? Ако няма клон на неговата банка в града, а той не си е пуснал интернет банкиране/не знае, че може да нареди на своята банка и през друга/ изтича му картата. И не си е взел учебниците н детето/таблет или лаптоп, за да може то да учи. Поне хляб и вода някой раздава ли им? Че им продават- знам.
147
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 147Знаеш ли за колко време съхнат едни прашки? Вечерта се пере, лягаме си и на сутринта има изпрани и сухи чорапи, чаропогашник и прашки. Та... тези на друг да ги разправя.
146
0
 
7
 
! Отговори
бедните преди 4 години
горките сигурно ходят чисто голи по улиците, нали в банско е открито поле няма къде да се подслониш това е просто клане над бедните хорица, добре че е инстаграм та да си публикуват муцките на всеки 5 минути
145
0
 
7
 
! Отговори
Gitan преди 4 години
Що за глупава статия, били блокирани. Има наложени мерки, а преди това имаше препоръки, които тези хора не са пожелали и да прочетат. Аз не желая, хорам, на които не им пука за здравето на околните, ежедневно да влизат в новини като бедстващи, ако ги пуснат да излезнат от града по скоро те биха докрали такова. Доста се смях, с интервюто на една блокирана кифла, че нямало къде да тренира, според мен такива с мозък колкото да ходят, директно да ги пращат в Ломбардия.
144
0
 
7
 
! Отговори
анон преди 4 години
абе гергано *** глупава- заради такива като тебе дето гледат как да минат "барикадата" сме на това деридже. свии се малко, премести си *** кола (защо изобщо се пречкаш или викаш ако поседите там може и да ви пуснат?) и устискай 2 седмици за да имаш на есен нов сезон а не и него да затриете. аман...
143
2
 
6
 
! Отговори
Дисциплинирания преди 4 години
СВЪРШИ ДАЛАВЕРКАТА А......ДОИДЕ ВРЕМЕ ДА СПАЗВАМЕ ПРАВИЛАТА А-ВЕЧЕ НЕ ВИ Е СМЕШНО НАЛИ......СТИГА СТЕ НИ ГУБЕЛИ ВРЕМЕТО С НАГЛЕЦИТЕ.ДОЙДЕ БОЖИЯТ СЪД........Е ТАМ НЯМАТЕ ЧОВЕК ХА ХА ХА
142
2
 
11
 
! Отговори
fff преди 4 години
що тражи *** си там.
141
6
 
11
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Всичките тези уж потърпевши от мерките срещу вируса са пратени от БСП , за да сеят хаос и недоволство! Така и не разбраха комунистите , че със саботажи на реда и партийни сбирки за изтъкване на нередности пречат на възможността по-бързо да мине бедствието! Ноооо, те искат точно това - да мре народа , но да има после как да кажат , властта не опази народа ! А точно те, комунистите, ликвидираха много повече българи с глад през 1997 г. !
140
0
 
22
 
! Отговори
Илиян преди 4 години
На таза сбръчкана й дайте да изгледа видео на болен от вируса в Италия и Франция. Лежи по корем, главата му е завряна в някаква специална кутия, на гърба му има шнурове, така ще лежи докато оздравее или не. Заради някакво оборудване, Сбръчкова се връща в Банско и сега плюе по пазителите на реда. Знае ли тя, че във Франция нямаш прво да излезеш на улицата, глобата е 150 евро. Никак не е лека болестта и никак не е сигурно, че няма да я лепне точно тя. Капризи на лекомислена гъска.
139
0
 
14
 
! Отговори
жаго преди 4 години
Нямат дрехи жените .... идвам да се тресемме!
138
0
 
15
 
! Отговори
45154 преди 4 години
Спрете да лъжете, че има блокада заради карантината в Банско. щом като толкова души напуснаха Банско и разнесоха заразата в най-отделечени населени места, където нямаше нито един случай, значи никой не е блокиран. Драстичен е п римерът с тази от Карнобат, заради която са пръскали дезинфекнат от въздуха върху града, а на първо броене контактните са 50 човека.
137
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Беър Грилс не мой оцеля в Банско.
136
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля ви, вкарайте ги моментално в затвора, че поне да имат покрив над главата и храна за държавна сметка.Иначе им нарушавате правата!
135
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докога ще ни занимавате с тая?!Да седи 2 седмици в Банско, какъв е проблема?!*** нямала...Хората в Бургас и Варна разбраха откога почва да тече карантината на Банско, само тя не разбрала...
134
0
 
27
 
! Отговори
Моля ви, преди 4 години
хора от Банско, купете на мацката два чифта *** и един сaпун да си ги пере.
133
14
 
18
 
! Отговори
аз преди 4 години
жител на Банско още няма заразен ( доста тестове са направени до момента) , ама вие сложихте Банско под карантина при положение , че туристите са вън , сезонните работници са вън - тоест "заплахата" (ако я има) отдавна е извън Банско.За сметка на това приехте хиляди "шведи" , които са евентуални вирусоносители в държавата без да ги поставите под карантина.Айде убедете ме ,че това не е просто една евтина пи ар акция и опипване на положението. Можехте да затворите само границите , а вътре не.
132
0
 
22
 
! Отговори
никой преди 4 години
да им доставят по един кат дрехи и готово.хората по време на войните да не са имали гардероби с дрехи.магазини за нови дрехи и втора ръка има в банско.не виждам никакъв проблем.
131
22
 
7
 
! Отговори
fdsfsdf преди 4 години
Чичайките с пагоните направо да вземат да ни избият и да се свърши с тая мъка. Моето доверие в тях вече е 0. Страната не е казарма, но те от друго не разбират, а тръгнали държава да управляват. Съветниците от лекарския съюз също не са наред. Аз няма да изкарам тази карантина, ще получа инфакрт и вместо от корона ще ме пишат умрял от сърце.
130
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През сезона в Банско сигурно има 10-15000 персонал. Хотелите затвориха седмица преди карантината и поне 90% от тях се се прибрали по домовете. Незнам за какво е тази карантина.
129
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Доколкото разбирамЯвно нищо не си разбрал. Предупреждение имаше само за чужденците.