МВР и жандармерия отново ше пазят черешите в Кюстендилско

Ще се проверяват и колите за извозване на плода
Обновена: 28 май 2020 14:25 | 28 май 2020 14:14, Анисия Иванова
14
МВР и жандармерия отново ше пазят черешите в Кюстендилско
Снимка: БГНЕС

Реколтата от череши в Кюстендилско ще бъде охранявана от полиция и жандармерия, съобщи на брифинг комисар Васил Паргов, началник на „Охранителна полиция” към Областна дирекция на МВР – Кюстендил.

"Предприемаме действия по охрана на селскостопанската продукция. Разработена е и е създадена организация за провеждане на специализирана полицейска операция за охрана на черешовите масиви и за прибиране на реколтата от тях. Операцията ще започне от 1 юни”, каза комисар Паргов, цитиран от "Фокус".

Първоначално в охраната ще участват служители на Областна дирекция на МВР – Кюстендил и на „Гранична полиция”, а по-късно – в пика на кампанията, ще се включат и от Жандармерията.

Автопатрули ще извършват обиколка на всички черешови масиви. Те ще бъдат с плаващо работно време. Ще бъдат изградени и два контролно-пропускателни пункта, на които ще се проверяват моторни превозни средства във връзка с извозването на продукцията от черешовите масиви.

Ще се изискват документи за покупка или собственост на черешовите плодове. Специализираната полицейска операция ще се провежда предимно на територията на общините Кюстендил, Бобов дол, Трекляно и Невестино.

"Създали сме организация, имаме добро взаимодействие с Община Кюстендил и с останалите органи на местно самоуправление. Предстои Община Кюстендил да създаде организация относно разкриването на пунктове за изкупуване на череши”, каза комисар Васил Паргов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Бай преди 3 години
Какво охранявате бе наркоплантация ли, егати и черешите.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Българ,нне съм съгласен затова,аз и останалите дадъкоплатци плащаме ,заплатите на полицаи ,военни и жандармерия,а те ще пазят реколтата на разните така наречени "бизнесмени,а в дъщото време,слънцето и неговите министри,вдигат пенсията за старост на 141.68 лева,не ви ли е срам бе гербери.комунисти,какво ще правят старците с тази пенсия,а слънцето се удря по гърдите ,и се хвали,че сме най-добре в ЕС.
9
0
 
1
 
! Отговори
Българ преди 3 години
До До4Явно нямат пари за частна охранителна фирма, но пък не ги съди, най сладко е държавата да се погрижи "безплатно".Да живее демокрацията в България, напълно ме устройва мене....:)
8
0
 
0
 
! Отговори
До4 преди 3 години
Попитах защо полиция и жандармерия ще пазят частна собственост. Явно е, че се краде.Не схващаш въпроса. А на баба Пена може да й опоскат градината, нъл тъй.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"За" съм само ако пуцат на месо.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Частна собственост ще я пази жандармерия? Колко плащат черешопроизводителите за тази "охрана"????????
5
2
 
4
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 3 години
Докато бяха по КПП да охраняват корона вируса престъпниците поголовно ограбваха въздрастни хора и пенсионери Правителството не са толкова загрижени за хората отколкото за реколтата на отделни арендатори .
4
5
 
4
 
! Отговори
чорешари от махалата преди 3 години
Те са на радеф електората!
3
3
 
3
 
! Отговори
затова преди 3 години
До И що тъй?Защото характерна черта на българина е да краде !С талигите под черешете кършат цели клони с череши и в махалите децата ги берат!
2
1
 
8
 
! Отговори
Сливовица преди 3 години
Джендърмерията само за това става, за охрана на черешки, ягодки, малинки и гейпаради.
1
2
 
5
 
! Отговори
И що тъй? преди 3 години
Черешовите градини държавна собственост ли са, че да ги пази чак и жандармерия. Щом са частни, да си наемат охранители. Защо трябва да се отклоняват полицейски ресурси.На баба ми къщата с цял двор овошки кой я пази.Берачите ще се преместят да помагат за прибиране на реколтата и пенсиите на беззащитните и екстрата е як бой с изнасилване.