Водата поскъпва на шест места в страната

Това обяви Ангел Престойски
17 май 2022 18:08, Росен Стойчев
15
Водата поскъпва на шест места в страната

"Факторите, които обуславят поскъпването на водата, са инфлационните процеси, които няма как да не засегнат и нашата икономика и сектора ВиК.
Още по темата
С тези цени се покриват тези инфлационни процеси, но не напълно, за да може ВиК дружествата да поддържат нивото на услугите с необходимото качество и да могат да продължават да извършват инвестиции в тези обособени територии, за да могат да се подобряват показателите на качество", заяви председателят на Съюза на ВиК операторите и директор на ВиК Ангел Престойски пред Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна, че първоначалните цени, които ще получат ВиК дружествата, ще помогнат те да се стабилизират и да осъществяват дейността си.

"В момента само 1/5 от ВиК дружествата са получили нови цени, но те не са окончателни. ВиК услугите са единствените, които с нормативен документ, са определени да бъдат социално поносими и хората трябва да са спокойни, че каквито и да цените на различните ВиК дружества, те няма да разстроят семейния бюджет", увери Ангел Престойски.

"Инфлацията е значителна. С тези 20% тя не се компенсира напълно, но ще даде възможност за стабилност на дружествата и да може населението да получава качествени услуги", заключи Престойски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
до 11 преди 1 година
Имаме една позната баба близо до Кьолн. Там имат данък за дъжд, защото има дъждовна канализация и общината трябвало да я поддържа. Колкото повече вали, толкова е по-голям. При нас както знаете дъждовете се поемат в общата канализация и като се развали някъде ВиКто праща бай Иван с багера-плащат всички. Ако не вали пак плащаме.
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И къде поскъпват и с колко? Без тази информация статията е безмислена.
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както е тръгнало и данък дъжд ще вкарат
7
0
 
17
 
! Отговори
Pipi преди 1 година
Поредната спекула
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам кладенец. Започна да ме гложди мисълта, че може да го откраднат, защото до сега само това не са ми откраднали. Ако някой хай.ДУ.чага се заеме, както най от високо, така и някой маргинал от махалата и това може да стане. В тая територия, наречена държава, само кладенец не са откраднали, но... аз не съм сигурен.
5
1
 
18
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
За кви инфланционни процеси ми болтави тозтулуп ве?Водата пада от небето и тарикатите се навървили един след друг да им плащаме пари наготово!Тука на село водопроводите са правени със селски средства преди 50 години и от тогаз нищо не е пипвано!Язовири канали тръби в цяла България са направени безплатно от народа през комунизма!Кироооо.....какво е това вашето управление бе?Защо плащаме на мънннгалите водата!Оня ден един каза че 60% се губела!Ами закривайте ги тез вик тогаз щом плащаме 60%за нищо
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 3Това е искане от няколко години на Световната банка,цената на водата в БГ да се вдигне до социално поносимо ниво.То вече е непоносимо.
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България най-водната държава в Европа. Защо да поскъпва тоя вида? Тука във Велинград извира и отива в канала. Вода без пари от нищото. Защо трябва да струва пари това?
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е да управляват алчни и крадливи комунисти и социалисти.
1
0
 
29
 
! Отговори
123 преди 1 година
Аман БЕ! На мен никой не ми компенсира инфлацията!!! Защо аз трябва да ви я компенсирам?