Дъщерята на Бате Енчо в спектакъла-терапия "Момо"

Николай Стоянов от "Революция Z" също в постановката
14 мар 2015 11:00, Александър Попов
1
Дъщерята на Бате Енчо в спектакъла-терапия "Момо"
Снимка: PR

"Момо" е най-новият куклен спектакъл за възрастни и не чак толкова възрастни и се бори за "Икар" в две категории.

Ефектната постановка по едноименния роман на Михаел Енде е дело на режисьорката Веселка Кунчева и сценографката Мариета Голомехова, които работят успешно в тандем през последните няколко години и им носи три Икара.

Историята за времето, което все не стига, за сивите хора, които го крадат, за приятелството и смисъла е поднесена приказно и магично от 15 души на сцената, които играя, пеят и танцуват.

Ролята на малкото момиченце се изпълнява блестящо от дъщерята на познатия на малки и големи Бате Енчо – Ева Данаилова, а в ролята на “бързащият” е Николай Стоянов, познат на телевизионните зрители от "Революция Z".

“От години мечтаех да поставя този текст и все се разминавахме”, споделя Веселка Кунчева, която е и съ-драматург на постановката.

“Момо е детството, от което никога не можем да избягаме, колкото и да се стараем да бъдем големи и улегнали хора. Но сега, когато успях да го докосна, да заживея в него, да усетя широтата на момовската философия се чувствам малко по-неголяма, малко по-незряла и много по-свободна", допълва Кунчева.

Най-близките дати, когато ще се играе "Момо" в Младежкия театър в София на Голяма сцена са 15 март, неделя, от 11:00 часа, и на 19 март от 19:00 часа, като част от Софийския театрален салон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: МомоЕва Данаилова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари