Зад решетките: Оставиха шофьора, помел младеж на "Хемус"

Преди две години блъснал жена на "зебра", но го реабилитирали
12
Зад решетките: Оставиха шофьора, помел младеж на "Хемус"
Снимка: Пламен Гутинов

Апелативният съд във Варна отказа да измени мярката за неотклонение на Бейтула Исмаил, причинил по непредпазливост смъртта на 23-годишен младеж, съобщава Информационна агенция "Черно море".

На 28 август младият футболист и разносвач на пици Никола загива, след като 28-годишният Бейтула блъска служебната му кола с над 200 км/ч на магистрала "Хемус".

Още по темата

Адвокатът на убиецът обаче посочи пред съда, че Исмаил има постоянен адрес в България и дори очаква дете, затова нямало опасност да извърши ново престъпление, въпреки че има 3 висящи дела. В крайна сметка обаче Исмаил остава в ареста.

На предишното дело стана ясно, че Исмаил е управлявал тунингован автомобил, който развива по-висока скорост от обичайната. Според него обаче автомобилът бил тунингован от предишен собственик. Пред съда обаче този довод не мина и за обвинението няма значение кой точно е извършил модификациите.

Това не е първата смърт на пътя, причинена от мъжа. Преди години ударил жена на пешеходна пътека и тя починала. Исмаил останал на свобода с условна присъда. Имал забрана да шофира 2 години и през февруари 2014 г. е бил реабилитиран по право.

По време на злополучния инцидент Никола Терзиев карал служебен "Фолксваген". Работел като доставчик на храна. Колата на Никола изхвърчала от пътя и се забила в дере. Части от нея проникнали в тялото му и починал от остра кръвозагуба. Наложило се да режат автомобила, за да го извадят.

Комплексната медицинска и автотехническа експертиза е установила по-късно, че загиналият мъж се е движил с около 90 км/час. Експертите са стигнали до заключение, че Исмаил е карал със скорост между 140 и 170 км/час. За смърт на пътя, причинена по непредпазливост, законът предвижда до 6 години затвор.

Терзиев е бил нападател в отбора на Суворово, който се състезава във "В" група. Играел е и плажен футбол за "МСК Спартак Варна". С тях станал шампион на България в деня, преди да загине.

Помагал и в семейната ферма за крави, която е основният доход на семейството му. След смъртта на 23-годишното момче, варненци излязоха на няколко протеста с искания за строги мерки за войната по пътищата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
хъ преди 7 години
Защо тук няма новина за пловдивския младеж, който посреднощ преди няколко денонощия на бул. "Руски" пиян с висока скорост и след множество нарушения, регистрирани в КАТ, помля 2 коли, уби 2-*** и потроши още 2-*** ? Пуснали го под гаранция срещу 15 000 лв Защо тук нищо не се пише?
10
1
 
5
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
Каква връзка има ако колатя е бикла тунингована от предишния собственик?!?!?!? Предишният собственик ли е карал и той ли трябва да бъде съден?!??!?!
9
1
 
13
 
! Отговори
www преди 7 години
А за убиеца от Пловдив бързо скриха новината, то е друго, баща бизнесмен...
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Газил веднъж на пешеходна пътека и го пускате,м.а.м.и.ц.а.т.а ви съдийска.Втори път,с превишена скорост,с 3 висящи дела и пак го гласите условно да го избръснете,само да се уталожат малко нещата след касапницата в Пловдив.Как няма един площад Конкорд с гилотина накрая,да ви поведем ред по ред всички долни изчадия,да видим как ще си харчите кървавите пари една глава по-ниски.*** кухи.
7
3
 
3
 
! Отговори
А бе, преди 7 години
екип на Черно море,знаете ли кога се употребява пълен член?
6
1
 
13
 
! Отговори
Тео преди 7 години
Аха ... усетихте, че народа негодува срещу поредният недосегаем.И веднага се пуска успокоителната партенка за този юнак, който щеше съвсем спокойно да си джитка, ако починалото момче нямаше снимка с Бойко Борисов.И ето видите ли, съдът си вършиОт какво Ви е страх, господа медийни магнати?От това,че може вашите донори да останат без хранилка? Или се уплашихте, че може народното недоволство да реновира парламента или президентството както на времето партийният дом? Или нечия транспортна фирма?
5
1
 
42
 
! Отговори
някой преди 7 години
така е, като баща му не е някой голем "бизнесмен" като в пловдив. там може да караш пиян, да убиеш 4 човека и да те пуснат на свобода щото имаш доста кеш и може веднага да ги извадиш. Но тук ще се помъчиш малко, ще посъбереш още малко пари за съдията и тогава ще те осъдят условно.
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато КАТ не започне да работи, такива катастрофи със загинали ще си останат ежедневие в България. Във всички държавипо света шофьорите шофират по начина, по който местния КАТ им позволява да шофират. Като отидат в друга държава шофират по друг начин, според местния КАТ. В България се правят десетки милиони нарушения всеки ден, които КАТ "не забелязва" и затова има загинали като този младеж - по вина на КАТ.
3
1
 
30
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
ако го пуснат веднага ще запраши за турция и *** гони михаля
2
3
 
34
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
Съдът, трябва да го приеме като умишлено убийство, не като неумишлено! И не мога да разбера докога хора от малцинствата, ще избиват комплекси с показване на пари?! Като има пари, да ходи в Монако, да се прави на баровец там, да си наеме една супер яхта за една седмица и да се фука колкото си ще!
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е ли момчето, снимало с БХ? Ако е то, взехте да пропускате този факт.