Рашков: 30-40% от парите са "Хемус" са отивали в касата на ГЕРБ

Става дума за периода 2018-2019 г. до началото на 2021 г.
Обновена: 4 яну 2022 18:54 | 4 яну 2022 16:22, Камелия Цветанова
369

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вътрешният министър Бойко Рашков, който беше разпитан от Софийската градска прокуратура, твърди, че към касата на ГЕРБ са били отклонявани средства от магистрала „Хемус“.
Още по темата

"Между 30 и 40% от парите - 50-60 или 70-80 млн. лв., превеждани авансово на представяли се за строители на АМ „Хемус” са се насочвали към политическа партия ГЕРБ. Затова са тези сложни конструкции, направени по време на упралението им", отсече той.

Рашков е категоричен, че не всички средства са отивали за строителството на участъци от магистралата. Той настоа, че работа на органите на досъдебното производство да докажат докрай какво точно се е случвало.

"Данните, с които се разполага, са от 2018 - 2019 г. до началото на миналата година. Говорим за лот 5, с който Прокуратурата главно се занимава, но не обръща внимание на няколко други материала, които са били обект на проверка в друга наша служба, приключени са и са изпратени на Прокуратурата със становище да започне досъдебно производство. До момента нямаме отговор дали е взето решение по този въпрос и какво е то", поясни Рашков.

"Нямам доверие на прокуратурата. Ако кажа всичко, тази информация ще отиде директно към Борисов, който може да се окаже техен клиент след време", завърши Рашков.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ако не удари на крак една ракия не става за работа!
298
0
 
5
 
! Отговори
Б Р преди 2 години
2 без 10 е. Последна ракия и отивам да прокуратурата.
297
0
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Крайно време е да се сложи край на злоупотребите и парите да се пренасочат към касичките на ***, Кирчо и Кокорчо, където им е мястото!
296
0
 
8
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 години
Още една манипулативна статия на сайта,която открива завесата за зависимостта на медиите от техни покровители. Първо заглавието съдържа категоричност,която не е доказана,а самият Рашков си каза,че казаното в интервюто пред БНР е политическо изявление или по-точно лъжа за омаскаряване на ГЕРБ. Същият този сайт не коментира например доказаното от министър Везиева умишлено източване на язовир "Пазар дере" край Ловеч за да се направи от Кирил Петков манипулативното предаване за уж "злоупотреби ГЕРБ
295
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сяяя ... не го харесвам Рашков, ама ГЕРБ си ги крадеше. Аре стига сме се правили ... който е работил с тях знае. Ама да не съм луд, че да свидетествам! Лелеее ... колко парица се направи.
294
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политическо изявление е изказване на отговорно лице по важен въпрос. Тоест, Рашанков ни казва, че се е изказал в качеството му на отговорно лице - министър. Като отговорно лице следва да даде еднозначен отговор - има ли информация или използва високия си пост за користни цели.
293
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков е за детектор на лъжата. Ще има да пищи.
292
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойка Рашков пак лъже , какво друго може да бъде.
291
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изявлението на Рашков било "политическо, друго не можело да бъде", по неговите думи. За какво говорим? Отново хвърлена димка в нищото, от любимецът на "просто Киро".Такъв е и любимецът на Василев, другото лице на дуета "Харвард", Спецов, спецът по укриване на ДДС. То и името му говори за самия него.Да ви имам и фейк политиците!
290
13
 
2
 
! Отговори
стига бе преди 2 години
Гербаджиите и прикриватурата искат да ни убедят, че един футболен съдия сам самичък е източил едни милиони от една банка. И това по време, когато нищо в тази държава не се случваше без бащицата Борисов да даде съгласието си. Когато целият държавен ресурс заедно със службите бяха на пряко негово подчинение. И правилно казва Рашков, прокуратурата дъвче само лот 5, НО НЕ Е САМО това, а много повече с последните годни, когато на власт беше Борисов. Даже гербаджиите не си вярват.
289
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ННаааа, и реват герберите с пяна на уста от безсилна злоба. Всичко ще се плати с лихвитееее
288
3
 
0
 
! Отговори
до 318 преди 2 години
Бъркаш,няколко милиарда са.
287
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много работи знам ,значи,ама няма да кажа, щото Борисов ще разбере.
286
2
 
19
 
! Отговори
И преди 2 години
До Истината Защо народа да е дебилен? Тук не става въпрос кой, кого подкрепя, а това че този циркаджия има нещо лично срещу Борисов и подхвърля някакви лакърдии в публичното пространство! Мислиш ли, че ако имаше някакви доказателства, до сега нямаше да ги изкара пред медиите, а не да излиза с номера, че където трябва е казал каквото трябва?
285
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков, в грешка си ! Не са 30, 40 а 60 , 70 в касата на герберастията
284
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ето затова няма пари за хората в БГ - по шкафчетата са
283
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом си мислите,че Рашков лъже,качете се в колата си и преминете по Хемус от край до край ама с 200.Защото за парите си тя трябваше отдавна да е готова.
282
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков направи кръчма в министерския съвет. На колко ракии е бил като е бил разпитван.
281
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пошлото шоу на кормните мъпети продължава оше някой и друг ден.
280
2
 
18
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Рашков, сега не сме 1948 година и ти не си Лев Главинчев! Между другото, и комунистическата власт по-късно се е отрекла от Главинчев (и между другарите е имало хора,които са се отвращавали от зверствата му) и е бил осъден на 5 години затвор, защото вземал подкупи от хора, искащи да избягат от България, а после на границата ги причаквал и разстрелвал. Само след съдействие от Т. Живков го оставили депутат в НС до смъртта му през 1970.