Прокуратурата иска от МВР информация по списъка на Петков

Бориславова: Надяваме се, че институциите наистина ще работят
179
Прокуратурата иска от МВР информация по списъка на Петков
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прокуратурата ще изиска от МВР цялата информация за лицата от предоставения от премиера Кирил Петков списък на евентуални извършители на престъпления. Това съобщиха от държавното обвинение.

От там уточняват, че разкриването на престъпления е законовото задължение само и единствено на изпълнителната власт.

Още по темата
МВР и всички други органи са длъжни при информация за данни за извършено престъпление да сезират прокуратурата, която е единственият компетентен орган да повдига обвинение. Освен от МВР, информация за 19-те лица от списъка на премиера ще бъде изискана и от други органи и служби за сигурност, които са част от изпълнителната власт, посочват от прокуратурата.

Началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова коментира съобщението така:

"Това е друг интересен момент, доколкото по време на срещата господин Гешев обясни слабите резултати в борбата с корупцията, че се дължат на работата на съдилищата, на работата на следствените служби, на работата на МВР и на некачественото законодателство и по никакъв начин не е свързано с дейността на прокуратурата. Затова е интересно обаче, от друга страна, как, когато тази среща бе проведена, изведнъж прокуратурата пък имаше възможността да се самосезира, да привика мен, да привика министър-председателя, за да даваме пояснения, без да търси съдействие от тези органи, които ѝ пречат да си върши работата. Надявам се, че ако това е пречката, тя ще бъде отстранена и че институциите наистина ще започнат да си взаимодействат, за да може да се борим с несправедливостта, която резултира от тези високи нива на корупция за всички нас".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
0
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 2 години
Да ама канадския юноша му е предоставил любовния дневник на любимата си секретарка с която се гледкат като влюбени птички и се дръжът за ръчички!Момата се е възбуждала от героите на прехода и докато си е галила котето е колекционирала изрезки на върховите според нея бандити на държавата!Като всяка мома си е водила дневник,напарфюмиран с бич може и евала,че го е предоставила на приятелят си ,просто Кирето да го покаже като доказателство на Гешев!И сига Каскетя са чуди да са смей ли да риве ли?
102
2
 
0
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 2 години
Здраствуйте Паляци!Връзахте се миличките ми на дъвката,че Каскетя е виновен за всичко?!Ама ногу сте ми наивнички!Просто примерчи?За замазване на делото по убийството на Милен Цветков кой има вина?Прокуратурата ли,която докладва кратко и ясно,че посред бял ден еди си кой блъска и убива журналиста!От там надатък гуцането от кой се причинява?Не са ли съдиите и адвокатите на маминия синковец?Ето сега Гешя казва на Кирето,Ти си шеф на полиция на Данс и имаш данниДай ми ги публично и аз ще действам
101
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
143-АБЕ КУФЕЛ МИ И АЗ ЗНАМ ЧЕ ТЕЯ ОТ СПИСЪКА СА ПРЕСТЪПНИЦИ БЕ. ЗАЩО КИРО ТРЯБВА ДА МИ КАЗВА.
100
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 154-- целия административен апарат през тези 12 години обслужване единствено престъпниците от ГЕРБ. те си бяха техни назначения. нооо всичко има край. свободните хора ги натириха във девета глуха за вечни времена.
99
1
 
4
 
! Отговори
Ken преди 2 години
До Анонимен 152 --- Кажи направо, че цялата държава са хора на Бойко. Тогава остава загадката, кой гласува срещу него на изборите.
98
3
 
5
 
! Отговори
АЙДЕ БЕ ЛЕНЧЕ.... преди 2 години
..ДЕ КАЖИ НЕЩО ЗА "МАТА ХАРИ"-- ОТ ПОРНО САТОВЕТЕ НА ГУГЪЛ....ХА,ХА,ХААААААААААЛИЧИ СИ , ЧЕ СИ НАЯСНО С МАТЕРИАЛА....УЧИЛА СИ БИЛА У ЧУЖБИНА....НАЛИ..??!
97
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Някой, к.145 За Б.Борисов ли говориш? Той не е във властта, но е оставил стотици, а може би и хиляди свои маши в нея - висшият и средният чиновнически състав във всич ки министерства, десетки верни служители в МВР, ДОТИ,ДАТО, ДАНС,стотици прокурори и съдии на всички нива. ВСС, ИВСС,цялата прокурорска колегия и над половината СК са негови.ВСС начело с Б.М. са негови протежета.Трябват не реформи, а масови уволнения и последващи назначения.Само че голяма че голяма част от новите кадри също са ББ
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А когато прокуратурата, която е "единственият орган за повдигане на обвинение" не си върши работата - премълчава, когато трябва да повдигне обвинение или повдига обвинение на невинни хора, какво правим? Народното събрание създава нова прокуратура и се формира нов ВСС - така ли трябва да се постъпва? Или прави като предците: въвежда прокуратурата и съдиите под егидата на Министерството на правосъдието? Кажете, г-да магистрати!
95
6
 
15
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Време е превратаджиите най-сетне да бъдат обуздани, и това трябва да започне от Съдебната система! Крайно време е да покажат, че в тази държава има Конституция и закони, а не само размаханият юмрук на един самозабравил се узурпатор, който е намразил собствения си народ!
94
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е цялата прокуратура да бъде арестувана, съдена и да лежат дълги години в затвора.
93
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представете си германски или френски министър председател да отиде в прокуратурата с изрезки от пресста!!!! И после ми говорете че Кирето е завършил Харвард, БКП "Харвард" може би!:)))))))))))))))))
92
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев е бухалката на Банкянския рекетьор. Удря тези бизнесмени, които откажат да си плащат таксата в Чекмеджето.
91
7
 
15
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Просто Киро и Ленка ми напомнят вица за ония , дето все се молил на Господ да му прати поне една шестица от тотото! Накрая чул глас от небето..."Че пусни поне един фиш де"! Така и Кики с Прокуратурата ...че е дайте с Рашков поне едно сносно доказателство, Бе! Не да ни разнасяте папки с изрезки от вестниците! Това си е гавра от кукловодите на Радев, отново да направят целокупният българин на ...***!
90
4
 
15
 
! Отговори
Тази преди 2 години
...верно ли е толкова тАпа, че да не знае, че щом твърдиш че някой е извършвал престъпления,трябва да имаш доказателства за това? След като цитираш най-нагло имена, най-нормалното нещо е да те привикат да кажеш, какви доказателства имаш! Казано честно, всичките цитирани имена имат пълното право да в съдят! Тия верно си живеят в якакъв паралелен свят,където им е адски готино, и никой няма право да им търси сметка за нищо!
89
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
той Путин ще ви оправи
88
6
 
10
 
! Отговори
Шестоапартаментников преди 2 години
Днес видях на една сграда на Оградата около мол Парадайс пишеше охранява се от на каскета биячите Делта гард ,тези не им ли бяха взели лиценза ,що продължават мутрите да бачкат.
87
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя, нашата прокуратура сега ли се сети да пита?
86
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Узас, сигурно и бюджета са го правили със справки от гугъл!
85
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо са извикали Мата Хеъри?
84
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ленчето не знам къде е учила право, а събира информация като пише в гугъл.