Доналд Тръмп обвини видео игрите за насилието в САЩ

Според него трябва да се ограничи продажбата на видео игри
5 авг 2019 20:23,
38
Доналд Тръмп обвини видео игрите за насилието в САЩ
Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп обвини видео игрите за насилието и масовите стрелби в САЩ.

Игри, които "насърчават насилието" трябва да бъдат спиране и да станат по-трудни за купуване, смята американският президент.

"Трябва да спрем величаенето на насилието в нашето общество", заявил президентът в своя реч, след като в рамките на 24 часа две масови стрелби в САЩ отнеха живота на 29 души.

Още по темата

"Това включва страховитите и мрачни видео игри, които са днес лесно достъпни. Твърде лесно е за уязвимите млади да се заобиколят с култура, която насърчава насилието", казва още Тръмп.

Според него трябва незабавно да се спрат, или ограничат, продажбите на видео игри.

В речта си Тръмп обвинява интернет за радикализацията на онези, които извършват масови стрелби и подобни атаки. Той посочи, че става въпрос за "мрачен упадък" на социалните мрежи и тяхната вреда. Тръмп е говорил още за психично здраве и е осъдил "расизъм, предразсъдъци и бялото превъзходство", пише Independent.

Въпреки думите му, връзка между видео игрите и насилственото поведение не е установявана и свързването на двете е спорен въпрос за академици и експерти.

През февруари проучване заключи, че няма доказателства, че онези, които играят видео игри с насилие са по-склонни да демонстрират агресивно поведение в реалния свят. Според проучването връзката между двете е пресилена.

Доналд Тръмп нееднократно е заявявал, че трябва да има по-добра регулация в продажбата на игри със съдържание на насилие, за да се ограничи вредата, която те могат да нанесат на младите хора, които ги играят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
3
 
! Отговори
Прав е преди 4 години
Влезте в PUBG и ще играете само с джихадисти предимно от Египет, Сирия, Саудитска арабия, Пакистан, Турция...Акаунтите има са за хиляди долари. Правете си сметка, после плюйте по Тръмп.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че не обвини румънците, мексиканците, които му произвеждат дрогата да шърка когато го насолят цру и банкерите, или Путин, който му гарант за градинско плашило с което да води кервана от наркомани да гласуват.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виновен е Китай, който е измислил барута.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото което може да обвини е световния капитализъм .
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кукувци има навсякъде, но най-опасните имат оръжие.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко трябва да си самовлюбен, да наречеш социалните мрежи "мрачен упадък"а същевременно всеки ден рижата ти муцуна да слоблудства в тях Twitter!
27
2
 
5
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До 30Прав си! Ти знаеш най-добре. Някакви учили ми години ще ти казват на теб какво е правилно... Простаци!
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сетивата на човек ,приемат и изграждат мирогледа и характера на човека!А,на тези психолози които отричат видеоигрите като причина за насилието в обществото ,трябва да им се скъсат дипломите !
25
4
 
7
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Според мен видеоигрите трябва да започнат да правят игри където оранжева cвuня с перчем да бъде убивана и разфасована и опечена на шиш. Да се учат младите на ред и дисциплина
24
5
 
4
 
! Отговори
Др. Ох преди 4 години
Мозъкът се формира на млади години, който го има. Ако преживеш дори виртуална жестокост ти свикваш - нарича се кондициониране. Въпрос на тригер да ти изгори бушона. Има милиони които цъкат като бомби със закъснител. Свиквайте
23
7
 
6
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Голяма автогол си вкара с това изказване. Тотално загуби младите избиратели. Игрите са обект на размисли от психолози от много много години и решиха, че не са особен проблем. Причините за агресията са други.
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тарамбуката откри врелата вода. От 5 годишни децата играят на игри които са пълни кървища и автоматични оръжия. Когато тези деца вече са пораснали не правят разлика от играта и живият живот защото са израснали пред комютъра. Нямали са никакви социални контакти не различават играта от действителноста. Когато имат достъп до оръжие тези деца вече са потенциални убиици защото играта от компа я пренасят на улицата и става касапница. Мерките са ти закъснели с 20 години тарамбуко.
21
2
 
14
 
! Отговори
Ала-Бала преди 4 години
Тръм никога няма да направи значителна война. Тръмп е търговец. Може да блъфира, да играе игри, да шантажира но по природа е миролюбив. С него човек може да се спазари. Тези игри са измислени да насаждат омраза, да възпитават насилие и агресия!
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И филмите от Холивуд.
19
4
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Един душевноболен човек,който призоваваше да се спре потокът на хора от Мексико и сега,когато друг луд като него почна да изтребва цветнокожи,игрите са виновни...
18
4
 
9
 
! Отговори
Ала-Бала преди 4 години
Абсолюто е прав! Даже децата си мислят, че имата няколко живота. За съжаление животът е голяма случайнот, Божи дар и е един. Няма много животи!
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти първо ограничи продажбите на оръжие баце, след това мисли за видео-игрите.
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно е прав!
15
5
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ПОСТИГА ДОНАЛД ТРЪМП ПРЕЗ ЖИВОТА СИ Е ДА ОБЯВИ НЯКОЛКО ФАЛИТА С КОИТО ЗАВЛИЧА СЪДРУЖНИЦИТЕ СИ А ТОЙ СТАВА ПО-БОГАТ!! ПАРИТЕ СИ ГИ НАСЛЕДЯВА ОТ БАЩА СИ И ПРОДЪЛЖАВА СТРОИТЕЛНИЯ ИМ БИЗНЕС ТОВА Е ТРЪМП!
14
5
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПО СЪЩАТА ЛОГИКА ДА ЗАБРАНИМ ВСИЧКИ СТРАШНИ ФИЛМИ ЩОТО СЪДЪРЖАТ НАСИЛИЕ , ЗНАЧИ ПОДТИКВАТ КЪМ НАСИЛИЕ!!!---------------АБСОЛЮТНО НЕ ГО ПОДКРЕПЯМ!!! ЗАЩОТО ВИДЕО ИГРИТЕ С НАСИЛИЕ ПРАВЯТ ТОЧНО ОБРАТНОТО ИЗПУСКАТ ПАРАТА НА ИГРАЕЩИЯ!!ВЪВ ЯПОНИЯ ИМАТ МЕСТА КЪДЕТО ШЕФА Е КУКЛА И ГО БИЯТ И ТАКА СЛУЖИТЕЛИТЕ ИЗПУСКАТ ПАРАТА!ТРЪМП Е ПОСМЕШИЩЕ!