Демократите с първа стъпка за импийчмънт срещу Тръмп

Това е лов на вещици, възрази президентът на САЩ
Обновена: 31 окт 2019 21:36 | 31 окт 2019 20:48, Красимир Ангелов
26
Демократите с първа стъпка за импийчмънт срещу Тръмп
Снимка: Reuters

Камарата на представителите в САЩ прие днес резолюция с официални правила за разследване за импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Контролираната от демократите долна камара на Конгреса одобри текста с 232 гласа "за" при 196 "против". Гласуването до голяма степен бе по партийна линия, съобщава БТА.

Това бе първото официално гласуване по процедурата за импийчмънт, която по всяка вероятност ще продължи с месеци, евентуално и през първите седмици от изборната 2020 г., отбелязва АП.

Важното заседание бе ръководено лично от председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Изходът от гласуването е победа за демократическото мнозинство в камарата, което ще има контрол върху разследването. Демократите ще могат да ограничават възможностите на републиканците и на адвокатите на Белия дом да призовават свидетели.

След решението президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е подложен на "най-големия лов на вещици в американската история".

"Това е несправедливо, противоконституционно и по същество антиамериканско", се казва в изявление на Белия дом.

Конгресмените демократи се опитват да докажат, че Доналд Тръмп е оказал натиск на Украйна за получаване на компрометираща информация за бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън, който в момента е фаворит за номинацията на демократите за президентските избори през 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Олбрайт даже го прие"Олбайт е еврейка.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 10Нито е първия нито ще го импийчнат. Бил Клинтън беше импийчнат и предполагам и преди него има и други.
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Sichtpunkt"Тръмп да не може да се кандидатира като обвиняем."Няма никакви обвинения към него. Импийчмънта е политически порцес а не съдебен. Демократите просто са решили да му подарят изборите защото тотално са се нас рали вече.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ха-ха"Но не ми се вярва демократите да саботират собствената си страна."Че те това го правят от поне 50 години.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да му е честит на бай Тръмп втория мандат.
18
4
 
12
 
! Отговори
yes преди 4 години
да демократите прикриват престъпление на байдън, нали е от техните и не дават да го разседват. За тях трябва един народен съд и до стената да ги пратят всичките в Ада, това либерастите показаха колко гнусни същества са, 1 млд спря байдън и открито каза че няма да ги пусне докато не махнат главния си прокурор. Какво повече да говорим. Още повече ще изберем Тръмп.
17
1
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До Ха-хаПо отношение на съботажа те всъщност го правят
16
2
 
10
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Кога българските депутати ще гласуват да се отстрани от власт премиера ? Това в България никога няма да стане, защото тук демокрация няма.Каква по-голяма демокрация от това три пъти да си подаваш оставката и пак да те избират. Каква по-голяма демокрация от това да обиждаш и псуваш премиера безнаказано?
15
0
 
6
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Напротив тук е много по лесно да падне правителството!
14
8
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
а въпросния Байдън направил ли е нещо незаконно, защото ако е така демократите ще прикриват престъпление?Не Демократите, а републиканците прикриват омазаната дупарана на Тръмпела.
13
15
 
4
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
На рижавият клоун,скоро ще му запари под краката!Ще бъде първият "изгорял" Американски президент.На мен ми се струва, че целта им е съвсем друга, "процедурата по инмпийчмънт може да продължи месеци.." и тук е идва въпроса: "Колко месеца?". Демократите ще протакат процеса с цел да влязат в президентска кампания и Тръмп да не може да се кандидатира като обвиняем. Това е! Браво на Демократите. На зло куче, зъл прът!
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а въпросния Байдън направил ли е нещо незаконно, защото ако е така демократите ще прикриват престъпление?
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази дума "импийчмънт" от кой български речник я извадихте? Искаме закон за чуждиците!
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога българските депутати ще гласуват да се отстрани от власт премиера ? Това в България никога няма да стане, защото тук демокрация няма.
9
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На рижавият клоун,скоро ще му запари под краката!Ще бъде първият "изгорял" Американски президент.
8
7
 
13
 
! Отговори
MAGA 2020 преди 4 години
Всички демократи в "Гуантанамо" и "Абу Гариб"!
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде хаирлия да е...
6
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много кал хвърлят демократите в САЩ.Безумен комунистически популизъм (безплатно всичко) и черна кал.Кланът Клинтън е в параноя.Навсякъде вижда руски агенти.Останалата част са си просто гангстери или талибани с хомосексуални и транссексиални наклонности.Даже и онова джендърче Грета екологичната зелена фея и тя първа демократка.Защо не се поинтересува какво се случва на природата в Украйна и Сирия когато се взривяват бомби и снаряди и големи количества танкове без катализатори щъкат напред-назад?
5
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво ,в сената няма да успеят .Поредните глупости !Тия негодници да не би да мразят Тръмп щото побеждава ислямистите.Демократите са големи почитатели на исляма .Хилърито беше ходила на джамия .А имаше една държавна секретарка глупава Олбрайт даже го прие .
4
3
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Когато демократите(храненици на Сор*ос) се провалят с импийчмънта,точно ще дойде време за изборите и най-вероятно ще ги загубят.Слабото място на Тръмп е евентуален провал във възстановяването на икономиката,което засега върви съвсем прилично.Но не ми се вярва демократите да саботират собствената си страна.Макар че от възпитаници на Со*рос всичко може да се очаква...