САЩ няма да считат Русия за страна с пазарна икономика

Това обявиха американски представители
11 ное 2022 09:50, Росен Стойчев
48
САЩ няма да считат Русия за страна с пазарна икономика
Снимка: БГНЕС/EPA

Представители на САЩ обявиха, че няма да считат Русия за страна с пазарна икономика, съобщи Блумбърг.

Решението беше потвърдено от американското министерство на търговията. Преди две десетилетия Русия получи статут, ограничаващ изчисляването на антидъмпингови мита за руски стоки.

Още по темата
Сега този статут е изтеглен. Голямото участие на правителство e довело до нереални цени и разходи.

Това не дава точна представа дали руските компании са образували справедливо вноса в САЩ. Това означава, че страната ще може да прилага антидъмпинговите закони за руския внос.

Очаква се коментар от Русия. Това може да затруднение нейния износ към американските пазари.

Предстои диалог по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: диалогСАЩрусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Истинският Някой преди 1 година
Не само САЩ, а и представители на ЕС също имат вече такива изказвания. И веднага в главата ми изникват 2 въпроса: 1. Какво от това? Какво им дреме на руснаците, след като така или иначе считат вече "запада" за ненадежден партньор? 2. Как така Русия е с непазарна икономика, а "запада" се опитва да наложи максимални цени на фосилните енергоресурси?
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И БЪЛГАРИТЕ НЯМА ДА СЧИТАМЕ USA ЗА СТРАНА С ПАЗАРНА ИКОНОМИКА И ВЪРХОВЕНСТВО НА ПРАВОТО ДОКАТО НЕ НИ ДОСТАВЯТ 8-ТЕ F-16 И НИ ПЛАТЯТ 50% КОМПЕНСАЦИИ ОТ ПРЕДПЛАТЕНАТА ЦЕНА !!!
34
1
 
3
 
! Отговори
и какво? преди 1 година
и какво от това? Последствия?????????????
33
0
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Обаче ЕС има много пазарна икономика :):):)
32
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 38. На Запада просто му омръзна всичко, което Русия се опитва да произведе да се съсипва. Взеха чертежите на Форд и произведоха Москвич. И само защото тогава не можехме да внасяме продукцията на Форд се принуждавахме да купуваме москвичи. Ами това АЗЛК, което пишеше на москвича българите се шегуваха Ах Защо Ли те купих. И не само това. Те една кафеварка не произведоха за 100 години. Прословутия радиоапарат ВЕФ, който тук се търсеше беше латвийско производство.
31
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е пътник.
30
0
 
6
 
! Отговори
До 35 преди 1 година
прав си, че Русия разчита да купува срещу ресурси. Не си прав за изнеслите се фирми. Те не заминаха като протест, а бяха принудени поради санкциите наложени от САЩ. Никой не протестира та да загуби милиарди.
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха-хааааааааааааааа. А в САЩ да не би да има пазарна икономика. Монополи и то повечето са и международни, наложени от позицията на силата. Сенаторите им се избират от корпорациите. Голяма част са и бивши служители в най-богатите корпорации. Там е даконно да си купиш сенотор, викат му лобизъм.
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато започна войната през февруари десетки западни фирми и то световноизвестни напуснаха Русия в знак на протест за инвазията в Украйна. Тези фирми не произвеждаха нищо в Русия, те само внасяха западна продукция. Русия срещу газ и петрол всичко купуваше. И сега са в задънена улица. Нямат западни части, за да могат да произвеждат военната си продукция. Това е причината да молят Иран и С. Корея за дронове и други военни доставки. Русия винаги е разчитала основно на природните си ресурси.
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви са тия глупости?
26
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последният тр ол 32 няма никаква идея какво изобщо става в Русия. Ние сме ходили там лично, вкл. и миналия месец. Имат си и работещи фабрики, и производства на лека и тежка промишленост, произвеждат си всичко, от което имат нужда. Магазините им са си нормално заредени. Заведенията работят. Поддържат и външнотърговски отношения с цял свят,вкл. с шефовете на тр ола от САЩ, като американците си купуват руски суровини и обменят услуги, а глупавият еврог Еец налага "санкции" - предимно на себе си.
25
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това го повтарям и аз от много време. Русия реално няма икономика. Имат приходи от продажба на природни ресурси и толкова. Парите им не се управляват по икономически принцип. Изкуствено се манпулитат цените и пазарите, за постигане на политически цели. Компании като Газпром реално са подразделения към военните и се управляват като военни отдели в хибридната война. Същото важи и за служби като Роскомнадзор.
24
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че Русия няма пазарна икономика вече 104 години. Даже до 90та година се хвалеха, че икономиката им не е пазарна, а планова. Икономиката на Русия след 1917та година е бандитска. Достатъчно е да си припомним Голодомора в Украйна.
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че това какво значение има? САЩ могат даобявят, чеЗемята не е планета също. Е, и?
22
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Па те нямат нищо общо с пазарна иконимика. САЩ чак сега ли го видяха
21
4
 
16
 
! Отговори
Край преди 1 година
Пазара е фикция. Може ли Сащ да си купят руски самолети ако са по добри и по евтини от ф16 или България може ли да си купи ирански дронове.
20
5
 
16
 
! Отговори
Име преди 1 година
До Валерiй Береза 20, Вие какви мислите,че са големите компании в САЩ?! Само обвивката е по-различна от Руската. Но Вие продължавайте да вярване в пазарната икономика!
19
2
 
19
 
! Отговори
хсплескан преди 1 година
САЩ тогава да кажат защо най-големите им банки не спират работа с Русия и руски компании.JP Morgan и сити груп си работят преспокойно с Русия, па нека си има синкции, нека си има войни и т.н. Това е според американски източници инфформация...
18
1
 
17
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
и какво засяга това? петрола, златото и урана при всички положения няма да го пипнат американците. Други разни дънкулки ще ограничат
17
10
 
12
 
! Отговори
Валерiй Береза преди 1 година
Мордовията НИКОГА не е била такава! С 25 000 олигарси, свръхбогати, като крезове, като шейхове, назначени от КГБ...За каква "пазарна икономика" говорим??