150 хил. туристи са в руски региони със затворени летища

Около 25 хил. от тях са организирани туристи
Обновена: 25 фев 2022 11:09 | 25 фев 2022 11:05, Веселина Йорданова
9
150 хил. туристи са в руски региони със затворени летища
Снимка: БГНЕС

Около 150 000 туристи, включително 25 000 организирани, се намират в руските региони, където летищата са временно затворени. Това се казва в доклад на Ростуризъм.

Повечето от туристите са в Крим и Краснодарския край, заявиха от агенцията.

Туристите, които почиват в региони със затворени летища и трябва да се върнат у дома след 2 март, продължават да пътуват както обикновено. Туристите, които трябваше да отпътуват от тези региони преди 2 март, могат да си купят билети за специалните допълнителни влакове, пуснати от Руските железници, съобщиха от Ростуризъм.

Освен това няколко големи туроператори организираха автобусни екскурзии за своите туристи от регионите със затворени летища. В същото време тези региони разполагат с достатъчно хотели от всички категории, за да посрещнат пътниците, които по някаква причина все още не могат да се приберат у дома, заявиха от министерството.

"Ростуризъм се обръща към руските хотелиери с призив да посрещнат туристите и да удължат престоя в хотелите на гостите, които не могат да отпътуват от затворените летища, без да увеличават цената на хотелските услуги и по възможност без допълнителни такси. Също така ви молим да работите в тясно сътрудничество с туроператорите и да намерите взаимно приемливи решения", подчертават от министерството.

Освен това отделът съвместно с Министерството на транспорта на Русия изготвя списък на туристите, които не могат да заминат за Русия от чужбина, предаде БГНЕС.

Такива туристи трябва да поддържат връзка с туроператорите и представителите на авиокомпаниите, заявиха от министерството.

Освен това Ростуризъм, заедно с обществения си съвет, стартира онлайн формуляр на сайта stabtourism.rf за получаване на жалби от туристи, които не могат да отпътуват от регионите със затворени летища или изпитват затруднения да се върнат в тези региони след пътуване в друг съставен субект на Руската федерация или в чужбина, допълва агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Ростуризъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
13
 
! Отговори
Баш Джудже преди 2 години
На брат'чед Джуджаков му е спукана работата. Или Западът ще го разпути или "неговите хора" ще го отстрелят.
4
5
 
15
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Гъзoвeтe да ви скъсат после у Страсбург и Хага! Блядoве жалки!
3
8
 
2
 
! Отговори
Значи се преди 2 години
Очаква до 2 март всичко да приключи и на 3 март украинците да празнуват заедно с българите на Шипка под благия взор на посланник Митрофанова.
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се жалват на кремълското джудже, на което дните на върха са му преброени.
1
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ще ги извози организирано