На Острова санкционират щерката на Лавров, "Газпромбанк" и "Алфабанк"

"Газпромбанк" е основният канал за разплащане за руски петрол и газ
Обновена: 24 мар 2022 15:19 | 24 мар 2022 15:15, Йоана Цонева
31
На Острова санкционират щерката на Лавров, "Газпромбанк" и "Алфабанк"
Снимка: БГНЕС

Лондон разшири списъка на руските компании и физически лица, подлежащи на санкции. Засегнатите фирми и имена включват "Газпромбанк", "Алфабанк", "Совкомфлот", Евгений Швидлер, Герман Греф, Полина Ковальова и др. 

Мерките предвиждат замразяването на сметките на двете банки и на държавната корабоплавателна компания "Совкомфлот", пише БТА.
Още по темата
"Газпромбанк" е основният канал, по-който тече разплащането за доставките на руски петрол и газ, докато "Алфабанк" е една от най-големите руски частни кредитни институции. Тя е под контрола на Михаил Фридман, който попадна под ударите на британските санкции. Сред новите имена в черния списък са и петролния олигарх Евгений Швидлер, основателят на "Тинкоф банк" Олег Тинков, както главният изпълнителен директор на най-голямата руска банка "Сбербанк" Герман Греф. Лондон взема на прицел и Полина Ковальова, доведена дъщеря на руския външен министър Сергей Лавров, за която се твърди, че притежава имот в Лондон на стойност от около 4 млн. лири. Санкциите удрят и по руските държавни железници, военно-отбранителната компания "Кронщад", която е основният производител на руски дронове, най-голямата руска компания за добив на диаманти "Алроса", както и частната военна компания "Вагнер".
 
Външният министър Лиз Тръс заяви, че "Путин не трябва да си прави никакви илюзии. Ние сме единни с нашите партньори и все повече ще затягаме обръча около руската икономика, за да гарантираме провала му в Украйна". Общата стойност за санкционираните активи на руските банки и компании във Великобритания възлизат на около 500 млрд. лири, а тези на олигарсите - на около 150 млрд лири.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
3
 
! Отговори
ГРР преди 2 години
Браво на англетата, колхозникът разбира само от бой като го мачкат и като му бръкнат в джоба! Още малко и колхозниците ще се самоизядат. Сега е на ред в България да се конфискуват всички руски имоти, щото утре шантавото джудже може да признае някоя република в България.
24
1
 
6
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Стягайте обръча. Източна Европа _независима!
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Госпожи Лиз санкционираите и украинските олигарси. Возят се с коли и джипове от по 200000 хиляди евра. Те защо не съ мобилизирани. Да защитават Украйна. Срам ме е.
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко стана мила, май ти взеха паричките. Айде сега труженичка в Сибир, може и краварка.
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сте чели статията. Но пишете. Жалки русофоби. Понеже вие няма как да сте добре затова се кефите че и други ще са зле.Жалки и дребни душици сте.
20
0
 
3
 
! Отговори
Пак до Е преди 2 години
Освен глупавичък си и ненаблюдателен! Мислиш ли, че щерката на Лавров ще носи значка със знамената на Юкрейн и UK?
19
4
 
5
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
До Е----------Ти въобще не си разбрал коя е тая скрофа! Ами изчисли - толкова грозна рускиня няма! Може да бъде само британка! Много подходяща за външен министър - за такива на Острова избират слабо-умни и грозни! Значи е Лиз Трас.... Елементарно, Уотсън!
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази на снимката е по-тъъппа от дирника си, а седнала да жомоли! Беше много възмутена от Лавров - държал се невъзпитано! Ами може - човекът чул претенциите й Русия да се махне от Ростов на Дон и Таганрог! Толкоз й били познанията по география! Все едно Русия да поиска Англия да напусне Йоркшир и Корнуел! А Лавров определи разговорите с Лиз Трас като "Разговор между ням и глух!". Боже, каква обида!
17
0
 
8
 
! Отговори
щерки преди 2 години
На Питин във Франция на Лавров в Англия на кой в Северна Курея.
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам нашите сънародници, които лелеят по Русия/СССР и другаря Путин, да ми обяснят защо дъщери, доведени дъщери, синове, доведени синове, жени, любовници, зетьове, снахи, стринки, лели и т.н. на руските/*** лидери все живеят в "загниващия еврог_ейски джендърски" Запад, който бил шред разпад;и то никога в някое забутано местенце на квартирка, ами все в столиците, все в престижните кавртали, все в лични имоти на стойност милиони долари/ евро, а в рубли - вече милиарди?
15
5
 
14
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Интересно защо тази *** не си стои в прекрасната си родина ми забягнала в прогнилия запад.
14
6
 
6
 
! Отговори
Няма по-грозни преди 2 години
От британките. Сигурно защото 15 века не са се къпали.
13
8
 
8
 
! Отговори
Британците преди 2 години
Са известни с пиратското си и грабителско минало. Сега се опитват да възродят Източноиндийската си компания с предмет на дейност Русия. Дали ще успеят?
12
6
 
15
 
! Отговори
Абе преди 2 години
И тя е една шафpантия като баща си, ама здраве да е.
11
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От край време англичаните крадат от другите държави. Затова са богати.
10
10
 
16
 
! Отговори
Е преди 2 години
Еййй ***...кво прави тая в Британия? Що и избягала от Рая? Големи лицемериииии ейййй
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казано по друг начин, Англия обявява война на Русия.
8
12
 
14
 
! Отговори
Смешен плач преди 2 години
Ле ле, колко е трогателно да четеш как ривът русо-филистиците че ги ограбвал Западът,а това че сравняват със земята независима държава , заедно с болниците и детските градини, да ни го пробутват за "освобождение"! Само от Кремъл могат да доведат цинизма до такива висоти!
7
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Врееме е всеки руски гражданин в чужбина да се разглежда като потенциален руски агент и доносник, трябва да бъдат неутрализирани. От следващата учебна година т.н. руски гимназии да бъдат трансформирани в български. Нее нормално да има гимназии на страна агресор и окупант. Това са все мерки които предстоят!
6
8
 
7
 
! Отговори
Брацигов преди 2 години
Е па то за какво са им паунди и долари, руснаците признават само рубли. А с тях в Русия могат да си купят много неща, е вярно няма да са луксозни и практични, но все ще вършат някаква работа.