Над 1200 тела открити в Киевска област след изтеглянето на руските сили

Новината съобщи украинският главен прокурор Ирина Венедиктова
10 апр 2022 22:20, Красимир Ангелов
104
Над 1200 тела открити в Киевска област след изтеглянето на руските сили
Снимка: БГНЕС

Над 1200 тела са били открити до момента в районите в Киевска област, които няколко седмици бяха окупирани от Русия, заяви украинският главен прокурор Ирина Венедиктова, цитирана от Франс прес.

Агенцията припомня, че преди седмица Венедиктова съобщи за 410 намерени мъртви цивилни.

"Към днешна дата имаме 1222 убити само в района на Киев", заяви днес тя пред британската телевизия "Скай нюз".

Венедиктова каза, че украинските власти са започнали 5600 разследвания за предполагаеми военни престъпления от началото на руската инвазия. Установена е самоличността на 500 заподозрени руски бойци, добави тя в интервюто, което даде на английски език.

Летището на Днепър, голям град в Източна Украйна, днес отново е било подложено на удари от въоръжените сили на Русия и вече е напълно разрушено, съобщи по-рано губернаторът на Днепропетровска област Валентин Резниченко.

Председателят на регионалния съвет Микола Лукашук съобщи, цитиран от Ройтерс, за петима ранени служители на службата за реагиране при извънредни ситуации.

Екип на Франс прес на място е чул приземяващ се самолет. Това означава, че самата писта на летището вероятно не е засегната, посочва агенцията.

Днепър, град с население от един милион души, близо до контролираните от сепаратистите зони в Източна Украйна, досега бе относително пощаден при руските военни операции, отбелязва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русите могат да воюват само срещу цивилните, това го показаха и в Алепу. Убиват мирни, разрушават болници и отричат до дупка. Така работи армията командвана от бившите чекисти и кгб.
62
1
 
2
 
! Отговори
ТОЧНО КАТО... преди 2 години
Точно като т.нар. кланета в Тимишоара. Прочетете внимателно кой ги организира тогава и с каква цел.
61
1
 
4
 
! Отговори
Aнтирашист преди 2 години
До ЯвноЩото не може, бре, раSSийско gavno, такова.Заработи ли още 10 стотинки за този коментар от раSSийските си господари, *** долна? Чуждопоклоннически kYRви!
60
3
 
5
 
! Отговори
Star преди 2 години
Путин и начлниците му от кремлин веролоно нападнаха автономна Украйна,която е регистрирана от много години в ООН като независима автономна държава.И после генералите от кремъл заедно с кремълският капуут крещят с фалцетен глас как били преевани от Запада и Америката.Ми те утре и България ще наебат,или поне жените и девойките ни.
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До айде стига бе.... 94 - Има град Днепропетровск, има и град Днепър.... Що се не запознаеш с географията поне на големите градове в Украйна, пък тогаз да говориш/пишеш?
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До айде стига бе....естествено, че звукът на приземяващия се самолет е различен. И това всъщност няма значение, защото поантата е, че пистата и в двата случая е използваема. А как наричат града руснаците, които не са коренното население, няма никакво значение, точно колкото и твоето мнение.
57
3
 
13
 
! Отговори
айде стига бе.... преди 2 години
Абе...екипът на Франспрес!!!! Как разбрахте,че е кацащ на писта самолет? Кацащият да не би да издава друг звук,неприличащ на излитащият???!!! И стига с тези поукраинчени названия.."Днепър".. Днепър е река. Градът се казв3а Днепропетровск,,но украинците/дето уж говорят друг език,досущ като наш,те македонци/ го преименуваха на Днiпро. с латинско "и" с точица. Също като "европската уния"..на баш-българите",дето пък ни наричат "***",."татари"..
56
15
 
10
 
! Отговори
До 48 преди 2 години
отговорът го знаят и малките децаАГРЕСОРЪТ Е ПУТИН
55
14
 
8
 
! Отговори
До 58 преди 2 години
С тази агресия Путин може да спечели само "Златните малинки". Но за съжаление няма да присъства на връчването на наградата, защото ще е зает в съда в Хага. А за България го номинираме за "Златен скункс"
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демонтирайте М О.Ч. А.
53
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някакъв Иво писал,че трупове няма. То камък върху камък не е останал. Хората не можаха да се изтеглят. Само Русия има ракети и само тя хвърля касетъчни бомби, ама трупове ,видиш ли ги, нямало. Леле колко е жалък тоя Иво. Тролът си е ***, ама такъв сбъркан чип е феноменално явление. Война без трупове. Добре би било, ама жертвите зоват за справедливост
52
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бъдещето е на РР. РФ остава в миналото.
51
10
 
6
 
! Отговори
До 83 преди 2 години
Не за голяма част от коментиращите войната е ,,компютърна игра,,. Само промитите рублолюбски *** смятат така. Не русофили. Руснаците са против войната. Независимо от кремълския терор 60%руснаци открито са казали ,,не,, на войната в социологическо проучване
50
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масови протести в Русия, въпреки,че закона забранява критиките на военната спецоперация. Руснаците са разделени. Скоро ще има големи проблеми за путинската олигархия
49
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската федерация остава в миналото. В бъдеще ще има само една скромна Руска република.
48
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,,Пусть всегда будет солнце,, . За тази песен руските милиционери арестуват млади момичета. Само Путин бил ,,слънце,, за Русия.
47
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесната новина е,че цял свят видя уродливото лице на руските комунисти. Такава богата страна като Русия превърнаха в пустиня, а хората й - в безгласни роби. Такава красива страна като Украйна безжалостно унищожават и то не защото им е враг, а за да я ,,освободят,,.
46
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За голяма част от коментиращите труповете и войната са компютърна игра да но там всичко е истина гинат невинни, а войната създава бедност и нищета и за нападната страна и за агресора.
45
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом сега руските *** отричат очевидното, значи Донецк и Луганск са пълна измислица. Ако беше истина, щяхме да знаем досега. Или са ,,страдали мълчаливо,,?! Защото просто не е имало друго, освен разселване на руснаци в окупираните Донецк и Луганск.
44
2
 
1
 
! Отговори
До 69 преди 2 години
Наистина ли си написал ,,захабка ,, с ,,б,,? Хахаха. ,,Як като бик и почти толкова умен,,.