Новозеландците могат да пляскат децата си законно

Това решиха жителите на страната в референдум
21 авг 2009 17:30,
51
Новозеландците могат да пляскат децата си законно
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Жителите на Нова Зеландия решиха на референдум, че физическото наказание на деца от техните родители е легитимно, предаде Асошиейтед прес.

Референдумът беше свикан по инициатива на 300 хиляди жители и се осъществи в продължение на 3 седмици.

Резултатът от него е отмяната на закон, забраняващ да се пляскат децата в качеството на наказание.

Мнението на родителите по този въпрос се раздели. Едни смятат, че физическото наказание на децата е частен въпрос и политиците не трябва да се намесват в него.

Другите твърдят, че децата трябва да имат равни права на защита с възрастните.

Въпреки това 87,6% гласуваха с "не" по въпроса "Трябва ли пляскането в рамките на родителското наказание да бъда престъпление в Нова Зеландия?"

Само 11% отговориха утвърдително.

Самият новозеландски премиер Джон Кий заяви по-рано, че формулировката на референдума е смешна и правителството не възнамерява да утвърждава резултата от гласуването.

"Джон Кий не може да игнорира резултатите", заяви лидерът на партията "Семейството преди всичко" Боб Макоскри, който се обяви в подкрепа на референдума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
445 преди 14 години
:D :D :D вместо да висиш по форуми вземи си доучи: ...накрая на изречението ми има въпросителна т.е. е въпрос ...не съвет !ейтва става, като си пускате децата да висят на компютъра след полунощ ..
49
0
 
0
 
! Отговори
Диана до 44. преди 14 години
Ей ***, първо ще се научиш да пишеш, после ще ми даваш акъл!
48
0
 
0
 
! Отговори
eeeeeeee преди 14 години
правилно са решили. за това сме такава ***. аман от американски простотии и лицемерие. те за това са пълни с ***
47
0
 
0
 
! Отговори
прокурор преди 14 години
Да-а, зная как стоят нещата между вас, с баща ти! Много сте близки с него! Ама прекалено близки... Събери кураж и дай показания срещу него! Ще го вкарам за дълго заради това, че те насилва и блудства с теб! Този път адвокатът му няма да може да го измъкне, за да тормози цялото семейство! Обещавам ти!
46
0
 
0
 
! Отговори
Анализатор преди 14 години
Научили сте, но не сте го осъзнал! Разбрали сте, че за всяка простъпка има последствия. Вижте как помните и до сега този случай.
45
0
 
0
 
! Отговори
HAVOC преди 14 години
ne sum suglasen 4esno da ti kaja ;) Verno nqmam deca o6te,no kato malak sa me bili no samo kogato sum go zaslyjil i nikoga ne sum iskal da ybivam ili da biq roditelite si za tova 4e sa me disciplinirali.Kogato decata sgafqt vikaneto do nikade ne vodi, edno 6amar4e po guza opravq ne6tata.Postavq granicite pred deteto.Ima i mnogo golqma razlika mejdy 1 i 10 6amara e mnogo golqma.Edin 6amar e granicata, deset e maltretirane i tova ve4e se priema lo6o.
44
0
 
0
 
! Отговори
445 преди 14 години
а ти хлапе нетрябва ли да си в леглото по тва време ? :)
43
0
 
0
 
! Отговори
mi преди 14 години
mike
42
0
 
0
 
! Отговори
о преди 14 години
а
41
0
 
0
 
! Отговори
dragan преди 14 години
Моля коментари да пишат само хора, които имат деца. Дървените философи/ки да 'одят да лъскат бастуна.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Еми вие от малки ако не ги пляскате като пораснат те вас ще пляскат! Сега се чудете, защо детето ви пропуши на 12 защо най високата оценка му е 3 по рисуване или по добре се чудете какво ще го правите!разбира се че трябва да пляскат децата, никой не е казал да ги бият с камшик, един шамар зад врата е достатачен да си знае мястото!
39
0
 
0
 
! Отговори
Диана-16г. преди 14 години
До 23. Ти май, ще излезеш прав. Наистина това мирише на фашизъм, обаче Нова Зеландия е подписала конвенцията за правата на детето. Аз знам, че в училищата на тази държава боя е забранен, но този резултат от референдума показва, че родителите вече имат право да бият децата. Все пак не се знае, какво ще реши правителството.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Pazi boje ot roditelite koito imash. Ako moq maj napravi tova s deteto mi 6te go skopq , a shto se otnasq do taka narechenoto nasilie nqma nisho losho da udarish shamarche po dupeto na deteto dokato e malko da se nauchi kade da slaga granicata.Ne govorim za maltretirane pravete razlika!
37
0
 
0
 
! Отговори
dvstr преди 14 години
Чакайте малко, кой говори за редовен бой и тормоз тук? Става дума, че понякога наистина се налага по някой шамар, за да разбере детето, че е стигнало твърде далеч. Иначе ако му кажеш нещо 10 пъти и не вдене е ясно, че и 1000 пъти да го кажеш пак няма да схване. Нали все пак трябва да се научи, че действията му имат последствия, и те не винаги са приятни(забележката до 10 минути може и да я е забравило).
36
0
 
0
 
! Отговори
23 преди 14 години
Тия са явно някаква фашистка държава. Смърт на фашизма! Не на посегателствата срещу деца!
35
0
 
0
 
! Отговори
Петък вечер преди 14 години
Тази мама на снимката , бих я операшил...
34
0
 
0
 
! Отговори
вещер преди 14 години
Магьосник,подкрепям те изцяло!Браво!!!
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Крайно време е в БГ да се направи референдум да имаме ли право да убиваме на място престъпниците,когато ги заварим в частната ни собственост.
32
0
 
0
 
! Отговори
445 преди 14 години
лично аз ще си пердаша моето дете когато заслужава, както мен ме е пердасал баща ми, както преди тва го е пердасал неговия ...не мисля да слушам някви измишльотини на психолози-печалбари ...то се вижда - по-голямата част от младежите вече приличат на *****ли
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
3-ти вариант- бой по съучениците си. Затова насилието в училищата е толкова голямо, защото детето среща само насилие като се почне от дома, и след това разбира този начин на живот като нещо нормално. А, след години- бой върху жената и децата.