Стъпка напред в борбата с глобалното затопляне

Постигнато бе важно сългасие между САЩ, Китай, Индия и Южна Африка
18 дек 2009 23:52,
14
Стъпка напред в борбата с глобалното затопляне
Снимка: БГНЕС

На конференцията на ООН за климата в Копенхаген беше постигнато важно сългасие между  лидерите на САЩ, Китай, Индия и Южна Африка, съобщава Би Би Си.

Американски официален представител коментира пред Ройтерс, че споразумението в петък е "историческа стъпка напред" в борбата с глобалното затопляне.

"Нито една от страните не е напълно съгласна с всеки от елементите, но това е важна и историческа стъпка напред, фундамент за всяка от тях за постигането на по-нататъшен напредък", заяви официалният представител.

"Споразумението не е достатъчно да пребори заплахата от климатичните промени, но е важна първа стъпка", добави той.

От изключителна важност за успеха на каквото и да било споразумение за климата е то да бъде подкрепено от Китай и останалите бързо развиващи се икономики, които едновременно с това отделят и големи парникови емисии в атмосферата.

Още по темата
18 дек 2009 17:16
18

Припомняме, че участниците в конференцията на ООН за климата в Копенхаген не постигнаха споразумение до 17 часа (по Гринуич), когато по програма тя трябваше да завърши, предаде Франс прес.

След това Барак Обама покани китайския премиер Вън Цзябао на нова двустранна среща.

Обама размени приветствия и води кратки разговори с дванайсетина участници в срещата на високо равнище в Копенхаген - от Канада и Израел, до Кения и Тринидад и Тобаго, съобщи говорителят на Белия дом Робърт Гибс.

Сред страните бяха споменати също България, Грузия, Сърбия и Чехия.

От изявлението на Гибс става ясно, че срещите не са имали официален характер.

Междувременно президентите на САЩ и Русия Барак Обама и Дмитрий Медведев заявиха, че двете страни са постигнали значителен напредък в преговорите за нов договор за съкращаване на стратегическите оръжия.

Двамата лидери се срещнаха в кулоарите на конференцията за климата в Копенхаген, след което направиха кратки изявления пред репортери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И при мен е топло,пиша от Северна Италия.Има най много половин метър сняг,и вятър колкото да те събори.Искрено се притеснявам за бананите в градината,дали от толкова горещина ,няма да презреят.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Целта на срещата е да се договорят за начина на избиване на бедната и необразована прослойка на земното население. Методът СПИН не сработи, но това което плетат е сигурен убиец - глад! Заради това Китай и Индия не желаят да подописват подобни дговори. При тях ефектът ще е най-силен и с най-големи последствия.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТОВА ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ ТАЗИ СУТРИН НАВЪН НАПРАВО МЕ РАЗКАТА.;)
11
0
 
0
 
! Отговори
професор преди 14 години
много голяма работа направихмен конгреса,забранихме абортирането,разрешихме е*ането.
10
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 14 години
Ама разбира се че са взели мерки срещу глобалното затопляне - я какъв студ е сега навънка! По цялата ми кола има буци лед и с нищо не мога да ги махна!Бързо действат момчетата - отидоха на конференцията и - веднага резултати!
9
0
 
0
 
! Отговори
kp преди 14 години
Да естествено човека управлява климата, но икономическите кризи са с напълно естествен характер. Ха Ха ХаЧестит данък въздух. Не вярвах, че ще го доживея
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
vie ste *** ....daje ne si zaslyjava da se prinizqvam ta da vi komentiram
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Понеже световният престъпен глобалистки елит разбра ,че с "глобалното затопляне" няма да може дълго да баламосва хората, затова сега му викат климатични промени.Еми то климатични промени има от както свят светува бе ***,скоро сигурно ще кажат ,че смяната на дните и нощите е неестествено и е предизвикана от човека!Зотвор за тези бандити измамата им за нов световен ред е разкрита!
6
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 14 години
Номерът на капитализма е да трупа капитали. Как ?! От монополи! Създава се един монопол и се доят будалите като за световно. След известно време все някой успява да се вреди на софрата, създава конкуренция, подбива цените и... идва време за нов монопол!Доматите ги ядеме с колците отвсякъде - гледайте термометрите, затваряйте промишлени производства и чакайте да захладнее !*** сме и като такива ще измрем в мизерия, докато вярваме на политици!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Никакво глобално затопляне не е това, този процес го е имало преди ще го има и сега, процеса се формира на определен периот от време последния е бил през Кватернера след ледниковия период. Така че процеса ще се повтори отново въпроса е кога
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Глобално затопляне дрън дрън , до кога ще лъжат хората с тази илюзия за да правят милиарди.Като е глобално затопляне що сега кат погледна навънка е минус 15 градуса.Като ви е грижа за глобалното "затопляне" ми спрете политите на 50 % процента от летящите самолети, затворете 100 завода, спрете няколко ядрени електроцентрали.Ама не как ще направите такова нещо като знаете че глобалното затопляне е машина за правене на милиарди долари годишно.
3
0
 
0
 
! Отговори
Венци преди 14 години
на кого му дреме за тия ненаяли се корумпирани ***, които се чудят как да направят милиарди от страданието на хората и унищожаването на природата
2
0
 
0
 
! Отговори
ACTION IS NEEDED преди 14 години
Трябва да се направи нещо за природата. Не може така да се унищожава. Наречете го борба срещу глобалното затопляне или както искате, НО НЕЩО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ.
1
0
 
0
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Сега като си...легна ще ми е по-топло,като знам,че е подсигуреноглобалното.....затопляне.