Масов бой между руснаци и дагестанци в казарма

Кавказци в армията издевателствали над славяни
13 авг 2010 16:52, Елка Василева
281

 

Масов бой на етническа основа във военно поделение в Русия бил старателно прикриван от министерството на отбраната, докато видеозапис от случая не се появи в интернет.

Проблемът с издевателства от страна на старите войници върху новобранците – т.нар. дедовшчина, в руската армия е стар и продължава да се задълбочава, но към него вече се добавят и сложните междуетнически отношения. Пример за това е инцидент в поделение край Москва.

Руснаци и дагестанци са се били в армейска част край Наро-Фоминск. Очевидец заснел видео на мобилен телефон и го пуснал в You Tube.

Сбиването е станало в началото на юли, но записът е качен в мрежата едва на 10 август и за два дни вече е гледан от над 50 000 души.

До появата на видеото руското министерство на отбраната мълча за инцидента – по данни на медиите на всички командири и началници е заповядано да си държат езика зад зъбите.

След като информацията стигна до интернет и пресата обаче, Генералната прокуратура на Русия трябваше да направи изявление.

В петък тя призна, че конфликтът е станал на 4-5 юли в Четвърта танкова бригада в Московския военен окръг и в него са участвали около 20 души, сред които и войници от Северен Кавказ.

Дежурната служба е прекратила боя. Няма сериозно пострадали войници.

Скандалът започнал от скарване между двама души от зенитния ракетен дивизион и разузнавателната рота, което прераснало в масов бой между войниците от тези подразделения.

Свидетел на събитията разказа пред вестник „Комсомолская правда“: „Ден преди боя имаше дребни стълкновения между дагестанци и руските разузнавачи наборници в местния клуб. Разбраха да се срещнат на следващия ден на плаца в 8 вечерта.

Но дагите (както в руския текст са наречени дагестанците) се държаха нечестно: огромна тълпа от тях нападна шестима разузнавачи още през деня. И се започна.

Разузнавачите видяха, че „бият нашите“ – който успя, изтърча на помощ. Дагите обаче бяха повече и те, естествено, наритаха нашите момчета. След това на плаца излезе командирът на бригадата и направи един откос с калашника. Всичко свърши дотук.

В резултат: 10 души в болницата, няколко дагестанци в карцера. След това седмица-две бяха подгонили и руснаците, и кавказците – маршировки, лицеви опори, всячески ги наказваха. Сега в Кантемировската дивизия се готвят да организират отделна рота от момчета със спортен разряд, които някак си да контролират горещите южняци“.

По данни на GZT.RU масовият бой е станал, след като дагестанец дал неправомерна заповед на руски войник и той не се подчинил.

Съдейки по видеото, в боя са участвали не 20 души, както твърдят от Генералната прокуратура, а много повече.

„Комсомолская правда“ пише, че „дагестанският терор“ отдавна е обичайно явление в много части на руската армия – подобни случаи са ставали в мотострелковата бригада в Московски военен окръг, в Далечния изток, в Алтай, в Балтийския флот.

Там наборници дагестанци издевателствали над други войници славяни, взимали им парите и вещите, а веднъж изписали по телата на жертвите си думата KAVKAZ. Преди това за сплашване един от войниците бил жестоко пребит.

В акцията участвали 7 дагестанци, шестима от които през юли бяха осъдени на затвор от година и половина до година и девет месеца. Седмият получи условна присъда, пише NEWSru.

В социалните мрежи в интернет на страниците на кавказки потребители могат да се намерят подобни снимки от казармите, където по телата на войници са изписани думите "Дагестан", "Ингуш сила" и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още по темата: армия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
2
 
0
 
! Отговори
poohy преди 13 години
Не разбрах защо се бият!? И кой му катурна камерата на снимащия!?
233
2
 
2
 
! Отговори
Piturpan преди 13 години
Аз пък бях единствения *** в бойното поделение, в което служех и още със стъпването ми в него ме подхванаха старите, даже и някои мой наборници правеха опити. След три сериозни боя, всички в поделението започнаха да ме уважават и спряха да ми се вглеждат, че съм ***. Да уточня, трябваше сериозно да нашамаря двама българи и един ***, който ги млатеше всичките в поделението. В новобрански център също съм се бил, беше с един гаден турски ***, който си мислеше че е турчин.
232
1
 
1
 
! Отговори
PiturPan преди 13 години
Аз пък бях единствения *** в бойното поделение, в което служех и още със стъпването ми в него ме подхванаха старите, даже и някои мой наборници правеха опити. След три сериозни боя, всички в поделението започнаха да ме уважават и спряха да ми се вглеждат, че съм ***. Да уточня, трябваше сериозно да нашамаря двама българи и един ***, който ги млатеше всичките в поделението. В новобранския център също съм се бил, беше с един гаден турски ***, който си мислеше че е турчин.
231
7
 
4
 
! Отговори
Stalin111 преди 13 години
Когато се завърна ще изпратя всички кавказци в Сибир с еднопосочен билет.
230
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** народ ли сме?Да63%Не 9%А този, който ни нарича така, представител на чий народ е?26%Нямам мнение по въпроса, все ми е едно2%Общо гласували: 19981
229
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бисмарк е каза;, няма да даде живота и на един прусак заради тези дунавски конекрадци :) Имал е предвид точно българите. Иската ти се да сме прусаци. Та в България не можем на две магарета сено да разделим.
228
3
 
8
 
! Отговори
do 213 преди 13 години
Да си чувал за 1396 година? От тогава та чак до 1878 България несъществува като държава. Пак казвам: Без рускотурската война сега щяхме да сме с турски паспорти. Кой какво интареси е гонил е друга работа. Сегашна България нямаше да я има без Русия. Жалко но факт.
227
0
 
4
 
! Отговори
за 258 преди 13 години
Е как да намери , след като е пенсиониран полковник със шкембе, при това плешиф :)))
226
2
 
0
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
:)
225
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нашият министър председател е снажен генерал от пожарната. Главата му е с внушителните размери на Тиква, освен това той е символ на интелекта на България той е Спасителя и ще го канонизираме под името ГеЙберист. Е разбира се само докато е на власт, а след като падне ще го вкараме в затвора.
224
1
 
4
 
! Отговори
Смехът на Луната преди 13 години
Ти пак ли си тук,и пак на секс го изби.Отдавна разбрахме че си сексуално незадоволена,вместо да се слюнчиш тук,защо не излезеш навън,все ще намериш някой да се прежали.
223
2
 
3
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Чужда ми е държава, но не и народа.
222
2
 
5
 
! Отговори
в преди 13 години
ненавиждам предатели под всякаква форма който не се чувства българин вън от България преди да е станало късно всички се мислите за големи индивидуалности нали турци били македонци били щом сте в България и я мърсите с присъствието си ще си мълчите
221
3
 
5
 
! Отговори
Български Войн преди 13 години
Че ти си българка, щом си от Бесарабието...говориш за България все едно е чужда....ей ама *** народ сме...
220
6
 
4
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Странджа, ти пишеш от моя ника най-вероятно. За един държавник е важно да е патриот, точно какъвто е Путин. Може да не е много висок, но съм виждала негови снимки като млад, знаеш ли какви мускулести ръце има. И сега все още има невероятно тяло и много готини, красиви и релефти мускули. Ако те фрасне един път, няма да станеш повече. Но най-важното е, че не тялото му е релефно, а мозъкът му, за разлика от ББ. Какво е направил ББ за Б-я за една година?
219
0
 
2
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Срещу пожар на стандартния противогаз се поставя т.нар. Хопкалитов патрон, а на обикновените газови маски - филтър с активен въглен. Противопраховите и медицински маски, които се опитвате да използувате, при пожар не помагат.
218
4
 
3
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Нашият министър председател е снажен левент и красавец. Той е с внушителните размери височина 164 см и тегло 59 кг, освен това той е секссимвол на Русия, той е полу божество и ще го канонизираме. Е разбира се самодокато е на власт, а след като падне ще го вкараме в затвора.
217
3
 
1
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Хи..хи.. За какво е на Русия такава мутра-да съсипе науката, образованието, здравеопазнвването, да повиши цените, да повиши безработицата, да задълбочава кризи....този е пълно бедствие..за една държава, личи си, че само откачалките го харесват.
216
2
 
4
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Кога Путин ще изпрати частния си хеликоптер в Памир за да спаси бедстващ руснак?
215
6
 
1
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Eeeххх, да имахме и ние такъв държавник като господин Борисов - да милее за народа си, а не като нашият плешивец, който слугува само на олигарсите.