Брайвик е заснел с камера клането на остров Ютьоя?

Полицията не изключва възможността записът още да е на острова
Обновена: 11 авг 2011 21:42 | 11 авг 2011 21:38,
47
Брайвик е заснел с камера клането на остров Ютьоя?
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Норвежкото следствие е започнало проверка на версията, че терористът Андерш Брайвик е заснел с видеокамера отначало докрай продължилата 72 минути касапница на остров Ютьоя, при която уби 69 души, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на

"Според публикувания от Брайвик в интернет манифест, както и резултатите от предишните разпити, добихме информация, че той е носел със себе си видеокамера", посочи разследващият прокурор Кристиан Хатло.

"Откритите в дома на терориста веществени доказателства също подсказват, че той наистина е имал видеокамера и се е готвел да заснеме разстрела на участниците в сбор в младежки лагер на острова, допълни прокурорът. Самият престъпник също споменал, че е заснел действията си на видео. Камерата се издирва, но засега без резултат", добави Хатло.

Норвежката полиция не изключва възможността камерата и видеозаписа все още да са на остров Ютьоя. Търсенето на това, както и на други свидетелства от кървавата разправа, продължава.

Още по темата
На острова са били намерени стотици компютри, камери, телефони и други устройства. Предвид факта, че в деня на терористичния акт на острова е имало над 600 души, за обработката на версията за видеозаписа следователите ще трябва да прегледат огромен обем материали.

32-годишният Андерш Брайвик беше арестуван на 22 юли, след като застреля 69 души в младежки лагер на Норвежката работническа партия на о. Ютьоя. Екстремистът призна, че негово дело е и атентатът срещу правителствена сграда в столицата Осло, при който загинаха осем души.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Mr. Cool преди 12 години
много ми е чудно като как е носил М-16, помпа, пистолет и боеприпаси и е снимал през това време. Можи верно истината да е различна от лансираната.
41
1
 
1
 
! Отговори
Andersh преди 12 години
bravo Andresh taka trevba
40
4
 
1
 
! Отговори
bog преди 12 години
Evala na tozi,Norvegia e naj naciskataq dargava v sveta,dargava koiato obogava musulmanite i nenavigda pravoslavnite,rabotil sam kato prevoda4 tam,i ako vi kaga kato doide sarbin,rusnak,rumanev,balgarin,napravo beleznicite 4ernia pe4at i obratno,doide li nekoi s 4alma,samo taxito za pregledi po doktori e 1000$ dnevno,prosto se u4udvam 4e tolkova zakasnia tozi braivik,sigurno ima hiliadi kato nego,napalno go opravdavam,tova zaslugavat tezi antihristiani poklonici na alah,nacisko kralstvo norvegia
39
2
 
8
 
! Отговори
Не е важно преди 12 години
ДОКОГА БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ТЪРПИМ ВСИЧКИТЕ УНИЖЕНИЯ НА КОИТО СМЕ ПОДЛОЖЕНИ? И докога в тая държава ще се толирират само *** и турците? ЗА всичко са виновни комунистите и новите "социалисти". ***.МОГА ДА КАЖА ДОСТА СМИСЛЕНИ НЕЩА, но не искам да си губя времето за загубена кауза. Май, май си заслужаваме съдбата. Лек ден на всички българи.
38
1
 
3
 
! Отговори
Не е важно преди 12 години
ДОКОГА БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ТЪРПИМ ВСИЧКИТЕ УНИЖЕНИЯ НА КОИТО СМЕ ПОДЛОЖЕНИ. и докога в тая държава ще се толирират само *** и турците. ЗА всичко са виновни комунистите и новите "социалисти" ***.МОГА ДА КАЖО ДОСТА СМИСЛЕНИ НЕЩА, но не искам да си губя времето за загубена кауза.Май, май си заслужаваме съдбата.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
о я отиди се гръмни бе
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кой го измисли това че българина е бял човек
35
2
 
12
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
В България БЪЛГАРСКИ пенсионери не получават нормална пенсия, защото шибаното ни правителство се грижи за благото на *** и турци!Е ,по голяма измислица скоро не бях чел.За мен ти си човек с болен мозък,*** на психиатър докато не е станало късно.
34
1
 
4
 
! Отговори
До 22 преди 12 години
Как ли Норвежките служби и не само те, но и европейските, с цялата им налична мощ не успяха да сигнат до тези изводи, а ти...от майната си, веднага прозря истината, че и направи анализ и с точнос каза кой стои зад атентатите.Е, ама такива конспираторчета като теб колко са смешни.
33
3
 
6
 
! Отговори
do 22 преди 12 години
22 е прав но докато слепите водят еднооките има още да ходим в мрака на халюциинацииите си....дела не приказки
32
1
 
6
 
! Отговори
до tulski преди 12 години
И ти сега си доволен,щото си м*нгуста ли???
31
7
 
4
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Европа е обречена, който го осъзнае ще направи добре.
30
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да го духат белите уфцеееее
29
13
 
3
 
! Отговори
Popo преди 12 години
Абе какво зяете бе гадове. Кореняци европейци, може да сте, с европейски произход, но това не ви прави ни най-малко по-малко ***. И колкото и да си мислите, че родословието ви ви извинява за незначителността ви, се лъжете, *** лаеща!
28
7
 
27
 
! Отговори
tulski преди 12 години
Много толерасти има във форума. Защитават *** и застават срещу белия човек.
27
9
 
8
 
! Отговори
Kimerian преди 12 години
до 24, Не знам ... Твърде си ми песимистичен. България е била 500 под турско робство а виж още сме тук.Вярно е че толерастията трябва да се изкорени, понеже се използва за анти Христянски и Анти Бели цели
26
11
 
39
 
! Отговори
24 преди 12 години
И да добавя, който не е съгласен - най-големите престъпления в Западна Европа се извършват именно от *** и мюсюлмани. Те не само не работят и не учат, те просто отказват да се интегрират в обществото, в което живеят! Не учат език, ама немците и французите, които толкова мразим, им плащат на турци и араби, за да живеят в къщи и им дават издръжка! В България БЪЛГАРСКИ пенсионери не получават нормална пенсия, защото шибаното ни правителство се грижи за благото на *** и турци! Европа е мъртва!
25
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ти пикам на законите български. Квито законите такава и държавата. Дори и европейски закони не помакат на тикви като тебе омирисани на ***
24
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 24 Напълно си прав!!
23
13
 
7
 
! Отговори
зь преди 12 години
Кога ще го пускат филма по кината искам на 3D да го гледам