Затвор за военен, разкрил, че хранят руски войници с кучешка храна

Майор Матвеев изобличил и корупционни практики в армията
9 сеп 2011 23:07, Елка Василева
62
Затвор за военен, разкрил, че хранят руски войници с кучешка храна
Снимка: Архив Getty Images/Guliver Photos

Руски майор, разкрил, че военните от неговата част са били хранени с консерви с кучешка храна, беше осъден на четири години в трудова колония заради злоупотреби с власт и насилие над двама войници, съобщава Франс прес, като се позовава на РИА Новости.

Миналия май Игор Матвеев качи в YouTube клип, в който разкрива, че военните от неговата част във Владивосток са хранени с консервирани храни за кучета. В клипа командирът подкрепяше твърденията си с кадри. Тогава той изобличи и корупционни практики в армията, в които бяха замесени негови началници.

Резултатът не закъсня и Матвеев веднага беше пратен в запаса заради системно нарушаване на военната дисциплина. Срещу него започна разследване за насилие над двама военни.

Строгата присъда срещу Матвеев, произнесена от военен съд във Владивосток, изглежда несъразмерна с приписваните му деяния. Той е обвиняван, че е ударил няколко пъти в лицето войник и е упражнил насилие срещу младши командир, отбелязва Франс прес. За какво насилие става дума не се уточнява.

За сравнение наскоро руски военен, малтретирал до такава степен новобранец, че го е тласнал към самоубийство, получи същата присъда, посочва АФП.

Майор Матвеев и в миналото е имал проблеми с началниците си, след като разкри, че офицери са използвали войници за безплатна работна ръка, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе то пак кучешка храна като имат и пак като оцеляват 3-*** от 4-*** новобранци - пак добре да ви кажа.
48
1
 
2
 
! Отговори
шашко преди 12 години
В живота извращения прекалено много,кое от кое по-отвратително,но когато се прилагат от хора към хора ,е, това вече е деградация на личността.Да не забравяме,че подобните ситуации не са малко и у нас.Просто до сега никой под пагон не е набрал скорост и смелост.На руснаците явно финансово им е по-изгодно да си таксуват бойните единици ,като животни.
47
2
 
5
 
! Отговори
a преди 12 години
Това не е държава, а азиатска сатрапия.
46
0
 
3
 
! Отговори
Мюра преди 12 години
Само който не е бил в армията може да се шашне от тая новина.
45
5
 
2
 
! Отговори
Hitler преди 12 години
пропагандата на русофилите не действа за тяхно съжаление
44
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Великата руска армия, тази статия трябва да се дава като линк всеки път , когато заблудени ремсисти но обясняват за великата матушка Рус ии колко добро ни е донесла тя!
43
1
 
3
 
! Отговори
Отец Георги преди 12 години
Създаването на световна технотронна диктатура е отдавнашна мечта на силните в този свят. За нуждата от въвеждане на тотален контрол и налагане на световна технотронна диктатура писа Збигнев Бжежински още 1968 г., а според Циничното изявление на Дейвид Рокфелер, "наднационалната власт на интелектуалния елит и световните банкери е за предпочитане, пред правата на народите на самоопределение! "Става все по-ясно, че икономическата криза, развиваща се пред очите ни е, неделима част от плана на глобалния елит да пороби човечеството."Днешният процес към глобализация, без съмнение ще доведе до възцаряване на антихриста и края на света... Глобализацията не е природен процес. Този процес е реализация на "тайната на беззаконието", за която е говорил свети апостол Павел, във второ послание към солуняните". Изграждането на "световно мрежово общество" е нападение срещу Божията промисъл за света и човека. Изгражда се своеобразен нов Вавилон общество от хора без род и племе, без отечество и семейство. Масонско-луциферският елит активно подготвя триумфалното идване и планираната очарователност на "беззаконника" - "сина на погибелта", "вселенския миротворец" и глобален диктатор!След като разделят отслабена Русия, и като разбият арабите, и унищожат волята им за съпротива, те искат да завземат (от палестинците) Храмовата планина (в Йерусалим), да разрушат Омаровата джамия и Ал Акса, и така да разчистят място за изграждане на огромен храм на Антихриста. Ще последва свещено коронясване на "звяра" в третия "Соломонов храм" в Йерусалим!!! Но в духовен план, пред идващия тиранин - Антихрист, стои непревземаема крепост - Светото Православие. А на материален план го задържа унижената, изнемогваща, но все още непокорена, пазената от Бога Русия. Тайните ръководители на сегашната измамна борба с "терористическия интернационал", жадуват да предизвикат глобален хаос - "гигантско социално сътресение", Русия да се въвлече в изтощителна война на няколко фронта, а ислямските страни да се поставят на колене. Двигател на това зло са Евреите. Те присилват дявола да започне унищожаване на Православието. То ще е тяхната главна пречка за осъществяване на световната им доминация. Те ще принудят Турците да навлизат и да започнат акции в Гърция, макар че Гърция има свое правителство, то няма реална власт. Тя няма мощ и турците ще дойдат тук (в Гърция). В това време Русия също ще прехвърли своите сили за да върне назад турците. Събитията ще се развиват така: щом Русия тръгне да помага на Гърция, Американците и НАТО ще се опитат да попречат, да се съединят двата православни народа. Ще има и други сили, като китай, японци и други. На територията на бивша Византия ще стане голяма касапница!От Пророчествата на отец Йосиф.
42
9
 
4
 
! Отговори
Боримечката преди 12 години
По-страшен от руския танк е пияният му екипаж!!!Кат Русия няма втора тъй могъща на света, тя е нашата подпора, тя е нашта висота! Руска сила, руска воля, руска кръв и руский пот ще избавят от неволя наший падналий народ. Долу всички спекуланти, да сломи се техний рог, да смирят ся интриганти, да живее руский бог!Петко Славейков
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има само една "малка" разлика.Кучешката храна в консерви е по-скъпа от телешкото варено в Русия .
40
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Прав беше" червясалия мозък на Рейгън.Всичикте им президенти са ***.Нация от ***.Феновете им пък още по-големи ***.
39
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Политковска беше слугиня на ЦРУ.Постоянно се правеше на разсеяна относно прогонените стотици хиляди руски жители в Чечения.Срещу тях беше извършен истинския геноцид."Свободната "журналистка беше убита от враждуващите кавказки кланове.Небългарските антимедии знаем чии интереси обслужват.Интересите на една псеводнация от ходещи дебелаци и ***,самопровъзгласили се за наместници на Бог.С нищо не са по-различни от разните терористи.И нас се опитаха да превърнат в подобни ***.
38
8
 
10
 
! Отговори
а преди 12 години
Прав си беше Рейгън като говореше за ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО.
37
13
 
13
 
! Отговори
Американеца преди 12 години
А кой ше разкрие с какво се хранят хората в МкДоналдс и Бъргър Кинг ......наскоро бяха захапали мишка в един бъргър, обикновенни граждани....!!!Американеца като се наплюска в огромни количества с некачествената генномодифицирана храна открива че стомахът му е само един!Ето това е Мечтата Америка. Нечовешки затлъстялите и охранено дебелог*ъзи Американци....
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки който иска да става войник и да избива невинни хора ЗАСЛУЖАВА ДА ЯДЕ НЕ КУЧЕШКА ХРАНА АМИ *** НА КУЧЕТАТА.
35
1
 
8
 
! Отговори
42 преди 12 години
там е като в България,могат да те осъдят за нищо,а за нещо ще ти се размине ..
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами като говори много този матвеев,така ще е !
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 15Разбира се, че само някой, възпитан от ограничени хора като теб, може да пише подобни простотии. Тъни си в кал и не ме занимавай със себе си. Гадни ти е, идолите ти пропадат, но новините вече не могат да бъдат спирани. Като не ти харесват, не ги чети. Злобата ти ще те унищожи.
32
5
 
14
 
! Отговори
Жо преди 12 години
ЗАТВОР ЗА ВСЕКИ, който каже истината в "демократичната" Путинска Русия! За прояви на свободомислие- разстрел /виж- Политковская/.
31
0
 
5
 
! Отговори
e преди 12 години
абе така така...то и тука като имаше храна нещо готвено ама като видиш кво готват и какво крадяха и изнасяха забравяш да гледаш а търсиш начин да не си гладен.няма лошо да е за кучета или котки щом и пенсионерите в западна европа си разнообразяват храната ....номерът е да не ти дават примерно ВИНЕН КЕБАП дето вместо вино има оцет а вместо месо има медузи:)))
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руска работа...