Гейове извоюваха данъчни облекчения в Германия

Очакват се дела срещу данъчните за възстановяване на суми
8 авг 2012 20:25,
185
Гейове извоюваха данъчни облекчения в Германия
Гейовете в Германия спечелиха битка срещу данъчните. Снимка: Reuters

Конституционният съд на Германия обяви днес за противоконституционна законовата разпоредба, лишаваща хомосексуалните двойки от правото на данъчни облекчения.

Партньорите в хетеросексуални бракове са освободени от данък при продажбата на недвижима собственост. Данъчното законодателство бе променено през 2010 г., така че гейовете с регистрирано гражданско партньорство също биват освободени от този данък, припомня БТА.

Двама мъже, разведени от 2009 г., сезираха Конституционния съд да постанови да им бъде възстановено със задна дата това право на освобождаване от данък.

Съдът реши днес, че различното третиране между хетеросексуалните и хомосексуалните двойки през периода до 2010 г. няма законово оправдание и нарушава федералната конституция.

Очаква се присъдата да принуди данъчните власти да възстановят данъците, платени в миналото от голям брой разведени хомосексуалисти.

Днешното решение на Конституционния съд на Германия съвпада по време с разгорещените вътрешни дебати в управляващия Християндемократически съюз на канцлера Ангела Меркел за това дали облекченията в данъка общ доход за хората с разнополови бракове да бъдат изравнени с тези в еднополови бракове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
2
 
! Отговори
Опозицията преди 11 години
Моля ви се, не се излагайте! Защо са парадите ли? Четете ли вестници? Гледате ли новини? Всеки казва "не ми пречат", а колко убийства станаха от омраза? Колко млади българи бяха убити за това, че са с различна сексуалност? Слезте на земята. Има защо да се прави парад, има защо хората да искат повече. Искам и аз да имам брак с приятелката ми, но уви, няма как, защото не е легален в нашата *** държава. Идете в концлагерите - вие ще сте първите мъртви. Лаете, без да сте се образовали! ***!!!!!
140
0
 
3
 
! Отговори
Опозицията преди 11 години
Абе, хейтъри, като ви видя правописа и направо ми се доплаква, а претендирате, че сте достойни българи. Какво ви пречат гей-хората? Някой замисли ли се, че ако се легализират браковете ще доведе до повече осиновявания, респективно - по-малко сираци. А някой прочете ли изследванията? Еднополовите двойки дават по-добро възпитание от стрейт семействата. Вие като видяхте гей парада станахте ли гейове? Заразно ли е? Образовайте се малко! Жалки сте! Лесно е да хейтваш на компа, нали?
139
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм гей и бих забранил гей-парадите. Видно е,че дразнят повечето хетеросексуални и наистина хомосексуалността е болезнена тема за повечето хора. Знам,че гей-парадът е изкане за равни права,но аз повече права от тези,които имам не желая.Не смятам да се женя,нито пък да осиновявам. На работа никой не ме пита с каква сексуална ориентация съм,гледат ми дипломата, ако са доволни от мен ми плащат. Тъй като темета е болезнена аз не разтръбявам соксеулната си оринтация пред колегите.
138
3
 
1
 
! Отговори
гурбетчия до хех преди 11 години
Абе ненормален ,едно е да си би или хомо ,съвсем друго е да имаш претенции за осиновяване на дете ,след като ти самият си избрал начин на секс ,който е против природните и естествени начини за създаване на поколение ! Нямам нищо против обратните резби ,но да искат деца ,е много нахално и глупаво от тяхна страна !
137
4
 
3
 
! Отговори
хех:) до ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
По кой закон в коя държава??? Няма такова нещо, което ти бъбриш. Поне не в Бг. Противоестествено ти е възпитанието, пич-хората се раждат бисексуални(в повечето случаи поне) и културната ни рамка определя дали ще сме хетеро, хомо или би. Няма да ми стигне мястото да обясня, защо в твоя случай "културна" не е правилната дума:) И с това ти изказване ти изкара всички родители на гейове, че не ги бива за такива:)Знаеш ли-я марш на строежа, от където си изпълзял:)
136
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Некрофилията е нещо съвсем различно. Най-малкото защото няма взаимност и любов.
135
4
 
0
 
! Отговори
до Джемини 122 преди 11 години
А, копрофагите и некрофилите ще ги дискриминираш ли? Ади бъди по-толерантна сИга.
134
2
 
3
 
! Отговори
Ало, Гурбетчията, преди 11 години
А какво ще кажеш, ако установиш, че тези "големи демократи", които приемат такива закони МНОГО ДОБРЕ осъзнават какво зло ще причинят на обществото! И именно за това го правят
133
1
 
4
 
! Отговори
Гургулици... преди 11 години
"Двама мъже разведени през 2009..."ха ха ха,Хитлер трябва да се е обърнал в гроба,като вижда плодовете на Новия световен ред.
132
4
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Абе дайте им право да осиновяват деца ,да видим как ще ги възпитат?! Ще ги направят като себе си ! Дори едно дете да е родено с хетеро наклонности ,попаднало в хомо семейство ,то ще бъде вече с промит мозък ! И така в бъдеще тези деца вместо да се женят мъж с жена ,ще се женят мъж с мъж ,жена с жена ,и после и на тях ще трябва да им се дават деца за осиновяване!Просто тези "големи демократи",които приемат такива закони не осъзнават какво зло ще причинят на обществото!
131
0
 
3
 
! Отговори
Николай преди 11 години
Леля е права. Ама никакъв Шенген! Марш обратно в СССР!
130
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Четох ,че Германия се съмнява за внлизането ни в Шенген. Няма какво да се съмнява, то е от ясно-по ясно - България ще е подходяща за шенген след 6 века най-рано.
129
2
 
2
 
! Отговори
до 134 преди 11 години
Ти май не си влизал в дом за деца?Възпитание?! Та те не знаят как се държи вилицата.
128
4
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Една държава ако уважава дечицата оставени за осиновяване , никога няма да ги дава на гейове и лесбийки!Ако няма кандидат родители хетеросексуални ,по-добре е децата да останат за отглеждане в домове ,ще получат по-добро възпитание отколкото при хомородители! Възпитанието не означава само да караш детето да учи и да не краде ,възпитанието е и да му кажеш ,че деца се раждат от мъж и жена ,и че всяко дете е редно да има майка и татко , а не двама татковци, при които единият ще заеме ролята на мама
127
5
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Като гледам по плюсовете и минусите , и в Бг. обратните никак не са малко !!! Светът върви на зле !!! Не мога да разбера как нормалномислещи хора приемат закони да дават деца за осиновяване на такива ,които са против естествения секс и против естественото раждане на деца от мъж и жена ?! Ади гейовете и лесбийките не ги упреквам ,толкова им е акъла ,така правят ,но нормалните хора ,които разрешават на обратните осиновяване на деца ,направо са за съд !!! Нищо против нямам да си се женят, но деца..
126
3
 
2
 
! Отговори
Дим Дуков преди 11 години
Пак почна спора между *** и православните бъдете като мен-аналноправославен.
125
2
 
5
 
! Отговори
до 112 , 113 преди 11 години
Германия си е Германия и там явно има келепир да сключиш брак! Ясно е видно по подобни еднополови бракове и особенно с тая придобивка. Не знам как обикновенните германци възприемат това ,но за мен си е чиста келепирщина от страна на гейовете! За какво да ползват такива облекчения ,след като не множат нацията и не създават деца? Що за идиотска политика на толерантност, за сметка на обикновенните хора с деца и нормален секс ,съответно и нормално възпитание на тези деца?
124
1
 
4
 
! Отговори
до 112 ,113 преди 11 години
Какъв е смисъла да сключваш брак изобщо? Особенно ако не искаш деца. Кой е казал ,че децата са нещо задължително??! Нищо подобно! Друг е въпроса с хората желаещи деца ,но по една или друга причина нямат. Но тези ,които не искат за какво сключват брак? Заради имоти и пари? Че това може и с договор да се уреди. Ние тук нямаме данъчни облекчения за семействата и хората не се натискат нито да раждат , нито са се "бракуват". На кой му пука за повишаване на раждаемостта у нас? (изключвам ***)
123
0
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Лельо (от бабината ти трънкина), стой си ако обичаш там и недей да даваш некомпетентни съвети по въпроси, които нисшочайшото ти същество не разбира. Няма как да разбереш например,че има явление вятър и че духа от едно място на друго... Но това сте вие новозападняците. Смятате че всичко знаете, можете и разбирате. А колкото до Шенген не мисля че има пряка връзка и все пак дали Шенген ще е полезен за България е доста спорен въпрос - ДА за българите около България, НЕ заради емигрантите от изток.
122
0
 
2
 
! Отговори
пешо преди 11 години
а за нас еб*чите няма ли много скъпо е и за нас да я почерпя после хотел някоя дрешка че ако се наложи я ток я парно да и платя