Украинските войници в Краматорск предават оръжията си

Те ще бъдат пуснати да се приберат
Обновена: 17 апр 2014 05:59 | 16 апр 2014 22:10,
229
Украинските войници в Краматорск предават оръжията си
Снимка: Reuters

Войниците от украинската бронирана колона, която бе блокирана от проруски демонстранти в източния украински град Краматорск, започнаха да предават оръжията си преди да се върнат обратно, предаде Франс прес.

Военните демонтират затворите на оръжията си, които после биват събирани от мъж в униформа без отличителни знаци, който се представи като член на активните в района проруски въоръжени групи. След това украинските военни трябва да се върнат, откъдето са дошли, съгласно постигнато споразумение между двете страни.

Автоколоната от 15 бронетранспортьора бе спряна по-рано днес от проруски демонстранти в Краматорск на път за Славянск, който от събота е под контрола на проруски въоръжени бунтовници. Други шест бронетранспортьора от колоната бяха заловени от проруски бойци и се включиха в отбраната на Славянск с развети руски знамена.

Съгласно сключеното в Краматорск споразумение, след като оръжията бъдат извадени от строя, военните от 25-а Днепропетровска въздушнодесантна бригада ще бъдат пуснати да си заминат.

Някои украински войници плачат, други крият лицата си. "Браво, момчета! Браво, момчета!", викат събралите се хора, съобщиха от място журналисти на АФП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
4
 
! Отговори
Бог да им помага преди 10 години
Дано Бог се смили над Украйна и да я запази от гражданска война и глад!Ние сме далеч, но знаем, че гражданската война е най-голямото зло и който я подклажда е проклет човек
111
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разликата между сащ и РУСИЯ е че руснаците водят война с добро. По силата на логиката и разума. А славяните са братя. Препънаха се този път НАТО. Няма как да им мине номера. Сега очаквайте да излеят злобата си защото са безсилни.В крайна сметка ще бъдат смазани.Този път окончателно!Ако им стиска да се озъбят на Русия.
110
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В 2014 году российский бюджет из-за сложной ситуации в экономике и на финансовых рынках может недополучить свыше 1 трлн рублей (27,7 млрд долларов), заявил директор департамента министерства финансов России по долгосрочному стратегическому планированию Максим Орешкин.
109
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Очаква с в скоро време армията да погне истинските сепаратисти в Киев.Някои от воиниците не са получавали храна от 2 дни
108
4
 
37
 
! Отговори
войниците преди 10 години
се предават на народа,те пък им дават храна и вода.Браво.
107
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ей това трябва да се случи и при нас.
106
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До псевдо българинСъпри се де! Тия халюцинации дето имаш говорят за дълбоко разстройство на съзнанието!Трябва ти помощ бе човек!Сериозно!
105
8
 
33
 
! Отговори
българин преди 10 години
Вижте хубаво на снимката как "терористите" /както са наречени от Запада/ "нападат" въоръжените войски с голи ръце. Сигурно са добре обучени от руснаците и могат да си служат с ръцете и краката по-добре от автоматите на професионалните украински войници. Браво на НАТО, браво на ЕС и на всичките им ***. Трябва да ликвидират тези проруски твари , за да не завземат Демократична Украина с техните коли, трактори, метли, точилки и ***.
104
2
 
28
 
! Отговори
българин преди 10 години
Вижте хубаво на снимката как "терористите" /както са наречени от Запада/ "нападат" въоръжените войски с голи ръце. Сигурно са добре обучени от руснаците и могат да си служат с ръцете и краката по-добре от автоматите на професионалните украински войници. Браво на НАТО, браво на ЕС и на всичките им ***. Това са новите проруски терористи, заплаха за хилядите танкове и самолети на Запада. Трябва да бъдат ликвидирани иначе с техните лади, трактори, мотори, метли, *** и точилки ще превземат ЕС
103
1
 
13
 
! Отговори
UFSY преди 10 години
До хмелницки,За него не знам, но за хунтата и кукловодите със сигурност! Да видим как ще се стекат преговорите в Женева!
102
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фашисткото правителство на Украйна, изпрати армията си срещу така наречените "руски терористи", а там се оказа мирно население, което просто не иска сегашните управляващи. Къде видяхте руска намеса!? https://youtube/watch?v=7EwTQP0ebOo#t=378
101
34
 
12
 
! Отговори
хмелницки преди 10 години
До UFSYПутин е в амок, защото пак няма повод да нахлуе.
100
8
 
40
 
! Отговори
Hells Bells преди 10 години
Май е време за преврат който да свали не конституционното правителството избрано само от Обама!
99
7
 
49
 
! Отговори
UFSY преди 10 години
Украинските хора показаха на всички, че се чувстват братя.Хунтата в Киев, фашагите от Десен Сектор и техните кукловоди са в амок... Днес Русия и Лавров ще защитават бъдещето на славяните и провославието! За ***, разберете, че сега се борят пак руснаци за това славяните да са признати 1-ва категория хора, където арабски пролети не минават. Ако не може да го зацепите в заслепението и омразата, с която живеете - е, ще си умрете с тази омраза и като втора категория хора...
98
34
 
10
 
! Отговори
дончанин преди 10 години
До eu uberallesТака е. Преди всяка война се води яка пропаганда. Тук руската пропаганда е много силна, всъщност тя винаги е била силна, но с вчерашния акт на украинската армия (това всъщност е акт на украинското правителство), удариха в земята руската пропаганда, която се стреми да създаде омраза между украинци и руснаци тук. Само с подобни акции, като вчерашната, ще се нормализира обстановката и ''разреди'' атмосферата.
97
7
 
43
 
! Отговори
Hells Bells преди 10 години
До Анонимен 201 ако има в Украйна терористи това са западните финансови терористи и икономически пънкари (анархисти) . Тези трябва да бъдат изритани от Украйна и от периферните провинции на ЕС.
96
1
 
36
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До Анонимен 201Добре е,че хората и войниците на Украйна нямат твоя "мозък".Цялостта на Украйна ще се запази ,само като се запази гражданския мир ,само като продължат да живеят в мир украинци ,руснаци ,евреи ,българи ,татари ит.н.
95
39
 
9
 
! Отговори
eu uberalles преди 10 години
Добра тактика от страна на Киев. Досега руснаците в Украйна мислеха, че в Киев управляват някакви фашисти, готови да застрелят всеки изпречил им се руснак. Сега видяха,че руската пропаганда ги е заблуждавала. И този път не се създаде повод за нахлуване в Украйна и ''защита'на руснаците от Москва. Нужни са още няколко подобни ''побратимявания'' и ..........за какво ще се борят руснаците в Украйна тогава?
94
7
 
30
 
! Отговори
111 преди 10 години
По- хубаво да бяха останали в изт. Украйна или да бягат в Русия, сега ги чака тежък военен съд организиран от американските мекерета, които са на власт в Киев.
93
7
 
76
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Украинските войници в Краматорск предават оръжията си"Браво момчета ! Вие сте истински патриоти на Украйна. Какво очакваха киевските предатели и техните американски господари ? Да стреляте срещу майките и бащите си ,да стреляте срещу собствения си народ ? Не са познали.