Британски изтребители ескортираха руски Ту-95

Това е втори подобен случай за два месеца
Обновена: 19 фев 2015 13:18 | 19 фев 2015 13:18, Елка Василева
266
Британски изтребители ескортираха руски Ту-95
Снимка: архив, Reuters

Великобритания съобщи, че вчера изтребители "Тайфун" са излетели, за да ескортират два руски бомбардировача с голям обхват на действие Ту-95 до южния бряг на Англия. Това е вторият подобен инцидент за два месеца, предаде Ройтерс.

През януари Великобритания извика руския посланик, за да поиска обяснение във връзка с подобен случай. Тогава руски бомбардировачи прелетяха над Ламанша, принуждавайки британските власти да пренасочат граждански самолети.

Според британското министерство на отбраната най-новият инцидент, който вероятно ще влоши и без това обтегнатите отношения между Лондон и Москва, се е случил снощи.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Здрасти на всички хора тука който разбират от всичко по много. Имам един въпрос! Защо Турция взе половин Кипър и никой не си мръдна прпръста. Хем и Гърция и Турция са в Нато. Спрете да спорите променете *** си робско мислене. И да си оправим държавата или това което е останало от нея!
180
3
 
11
 
! Отговори
РАД преди 9 години
До шопМного просто-това е разрешено с редица международни договори и от международното морско право, на което всъщност би трябвало да се подчинява и Русия. Летенето на бомбардировачи над Ламанша в граждански коридори не е разрешено.Простичко нали? :)
179
4
 
15
 
! Отговори
шоп преди 9 години
Па ква е разликата от тва кога хамерикански боен коръб влаза в Черно море?!
178
2
 
8
 
! Отговори
РАД преди 9 години
До ВенелинИли да им пуснат директно 2 Х BVRAAM и да поканят руски "специалист" да им търсят черните кутии :):):)
177
3
 
10
 
! Отговори
РАД преди 9 години
До Мис ПичкаМного странна логика. Викаш "естествено,че ще дразнят", само че за много по-малко "дразнене" от страна на Запада, всички путинови фенчета си продирате гърлата да ревете,че "ето, за това Путин реагира,щото Западът постоянно го провокира".Когато Путин навлезе със зелените човечета и тежка бронетехника в Крим и грубо прегази всичкото Международно право, викате "ама те си взимат тяхното". Когато обаче Западът дори само с изказване критикува ***-веднага:"ооо, груба провокация!"
176
10
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
И какво печели Русия с тази поредна демонстрация? Врагове, недоверие, страх или какво? Колко жалко за Русия и колко жалко за света. Връщат се отново годините на омраза и противопоставяне. И тук вината не е едностранчива. Запада носи също своята отговорност за този процес. Дано всички изтрезнеят преди да са минали границите на търпимост.
175
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АТАКА !!!
174
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъкмо дават по тв ??? Волен си прави политически пиар и се гаври с паметта на Апостола.Левски не е от Атака,не е путеноид,не е на никоя партия.Той е на цяла България.Как може да се гаврят.Срам нямат.
173
3
 
4
 
! Отговори
do 229 преди 9 години
Ako beshe malko po umen shteshe da razberesh kolko si tup! Otvori knijka po istoria I vij koi sponsorira evreite da vzemat vlastta v Rusia I da porobiat narodite! Cheti be pichlegar. Vse edno da obviniavash bulgarite za turskoto robstvo na balkanite!? Tolkova tupaci na glava ot naselenieto niama nikade drugade..
172
6
 
12
 
! Отговори
Влади-Мир преди 9 години
"През януари Великобритания извика руския посланик, за да поиска обяснение във връзка с подобен случай."На което посланика е отговорил: че бомбардировачите са на обичайното дежурство с ядрени ракети на борда и като изключим лондон в микробритания няма цел съизмерима с мощността на зарядите, които носят;-))
171
13
 
14
 
! Отговори
ewro преди 9 години
наглите рашисти -руски фашисти -не трябва да ги пускат в Европейският съюз .Нека си ходят в КРИМ и Сибир.Трябва да се спрат тези наглеци ,нямат място сред цивилизованите нации иБългария
170
13
 
13
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Я, имало летящи руски самолети.
169
20
 
18
 
! Отговори
русия капут преди 9 години
ЗАЩО ЛИ ПОВЕЧЕТО ДЪРЖАВИ ПОД РУСКО ВЛИЯНИЕ ИМАТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК ПОБЕДА НАД РУСКИТЕ ПОРОБИТЕЛИ?Естония 24 февруари (Ден на независимостта от Болшевишка Русия, 1918 г., същият ден се празнува и като Ден на републиката)Латвия 18 ноември (Ден на независимостта от Болшевишка Русия, 1918 г.)Литва 16 февруари (Ден на независимостта от Русия, 1918 г.)БЪЛГАРИЯ-Брест-Литовският мирен договор от 3 март 1918 г. Русия е принудена да сключи мир с цената на значителни териториални, демографски и стопански загуби. 3-ти март е велика дата за България. На 03.03.1918 година Русия капитулира пред Царст
168
9
 
29
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Руснаците си летели към Карибите, англичаните пък решили да ги ескортират - тяхна си работа, ама все пак е голямо уважение. Следващия път може я шпалир да направят, я шпагат, я нещо друго...
167
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NEBETO E ZA VSICKI I RUSKI SAMOLETI MOGAT DA LETIAT ,KADETO SI POISKAT
166
8
 
49
 
! Отговори
До 206 преди 9 години
Нещо си пропуснал че руските войници гониха франките до Париж и че гониха немците до Берлин и отърваха Европа от Хитлер.Много къса памет имаш.
165
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До yanИ му разкажи за пленен американски снайперист в Дебалцево, да се побърка напълно.
164
5
 
30
 
! Отговори
yan преди 9 години
До украинецА аз разбрах друго - отивай на лекар. Загубата на украински територии ти се е отразила зле. А и да не гледаш по-нататък какво ще става.
163
29
 
11
 
! Отговори
до светкавица 204 преди 9 години
Чудя се как не е паднал и другия самолет,това са летящи бараки ,които едва се държат въввъздуха и то благодарение на стотици тонове керосин.Руските самолети са като кокошкитеимат криле ,но не могат да летят !Никога няма да признаят ,че единия е паднал в морето,дано поне летците да са се спасили,да не са ги оставили,като морячетата от Курск..за дане се изложат рашките крият до последно за такива тежки военни инциденти с бойнатаим техника!За тях войнишкия живот не струва нищо !
162
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До украинецОт къде ги изкарваш тези бисери? Два дена при ядерна война? Мисля че толкова ще издържат само ***, поне са устойчиви на радиацията.И прочети малко за системата "Периметър" или Dead Hand според НАТО.Дано НИКОГА не се задейства, искрено ти го пожелавам.