Скъсаха български знамена в Киев, помислили ги за руски

Флаговете са били издигнати по повод посещението на Плевнелиев
Обновена: 7 юли 2015 16:05 | 7 юли 2015 16:00, Елка Василева
214
Скъсаха български знамена в Киев, помислили ги за руски
Снимка: Facebook

Неизвестни лица са скъсали тази нощ в центъра на Киев близо 15 български знамена, поставени по случай официалното посещение на президента Росен Плевнелиев в украинската столица. От градския съвет са убедени, че злосторниците са посегнали на знамената, тъй като са ги помислили за руски, предаде ТАСС.

"На нощно осветление зеленият цвят на знамето на България, намиращ се между бялата и червената ивица, може да е бил сметнат за син цвят, което е станало и причина за вандализма", казаха от градския съвет.

Киевските власти са поднесли извинения "на ръководството и народа на България за този досаден инцидент", посочва руската агенция.

По-рано в социалните мрежи украинският депутат Дмитрий Линко написа, че по улиците на Киев са окачени "български знамена, които много приличат на руски".

"В центъра на Киев окачват знамена на Украйна и България. Но, когато ги погледнах, се появи въпросът – това ли е българското знаме? На вас как ви се струва?", коментира Линко.

Помощникът на депутата Алексей Кошевец уточни, че знамена са окачени по цялата улица "Лаврская".

"Как е възможно да се допусне флагът на България да е точно копие на руския? Това може да се оцени като саботаж? Дори и през деня да позеленее, аз се съмнявам, че това ще оправдае тези, които така нехайно са се отнесли към въпроса за знамената", подчерта Кошевец.

От своя страна жителката на Киев Анна Ленская съобщи във Facebook, че на дневна светлина знамето е със зелена ивица, а не синя. "Дневна светлина. На снимката се вижда, цветът не е син, а зелен", пише Ленская, като публикува съответна снимка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
0
 
! Отговори
ема преди 2 години
До UKRAIN-INFORM-BURO Я вие си сменете знамето, к'во толкова!
131
4
 
15
 
! Отговори
Български преди 8 години
Нарочно са ги късали знаели са много добре на коя държава са знамената правете си изводите
130
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еегати срамът, да помислят българското знаме за руско
129
6
 
1
 
! Отговори
UKRAIN-INFORM-BURO преди 8 години
До Анонимен-----В Щатите навремето са застреляли по грешка 17 човека на улицата защото приличали на Джон Дилинжър.Извод--приличаш ли на бандит,който полицията търси да застреля--само пластична операция те спасява.А тук става въпрос само да се смени едно знаме-сменете го и толкоз.
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като се "размърдат " в Украйна или в Близкия изток у нас гърми склад с оръжия....Сега Президента е в Украйна....може пък и военен завод да гръмнат?!Боже опази от "политка"!18673
127
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко е по Божията воля: един се ражда недъгав, друг - ***, а трети - украинец.
126
2
 
5
 
! Отговори
ER_Dr преди 8 години
Ми да го променят пък малко туй знаме, ето хората се дразнят. Кво толкоз.
125
0
 
3
 
! Отговори
до 176 преди 8 години
" Вероломно нападната". Знаете ли поне какво означава това?. Или си пишете по инерция създъдена в главата ви от приетите опиати.
124
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хич не са добре с главите си , а и са кьорави.
123
0
 
15
 
! Отговори
да преди 8 години
Невежество и вандалщина. С такава страна ли ще си партнираме. Май олигофренията е обхванала целия ЕС. Ние - начело с президента си.
122
3
 
12
 
! Отговори
ТОДОРОВ преди 8 години
До до 144: АЙДЕ-Е-Е-Е , ПОЧНА СЕ ,СИНИТЕ "ДЕМОКРАТИ" СЕ УПЛАШИХА ОТ СИРИЗА В ГЪРЦИЯ И ЗАПОЧНАХА ПАК ОПРАВДАНИЯ ! СЕГА ПЪК ЕС БИЛ СЪЗДАДЕН ОТ КОМУНИСТИТЕ . КАТО ГИ НАВРЯХМЕ НА КУЧЕТО В *** ,СЕ ОПРАВДАВАХА ,ЧЕ БКП СЪЗДАЛО СДС - ЗА ДА СИ ИЗМИЯТ РЪЦЕТЕ ,ДЕТО ЛИКВИДИРАХА БЪЛГАРИЯ ! СЕГА ПАК КОМУНИСТИТЕ ВИНОВНИ . НАЛИ ГИ ИЗТЕПАХТЕ БЕ ,*** -НАЛИ ВЗЕХТЕ ВЛАСТТА С МАЛКО ,НО ЗАВИНАГИ ! САМО ТОВА ЗНАЕТЕ ,ДА СЕ ОПРАВДАВАТЕ С КОМУНИСТИТЕ !
121
0
 
4
 
! Отговори
ТОДОРОВ преди 8 години
До Кошевец да се гръмне: ИСКАШ ДА КАЖЕШ , ЧЕ НАЙ НОВОТО ЗНАМЕ НА РУСИЯ СЕ ПОЯВИ СЛЕД ПРОДАЖНИЧЕСКАТА ПОЛИТИКА НА ПРЕДАТЕЛЯ НА ДВАДЕСЕТИЯ ВЕК / ОТ РУСИЯ /,КОЙТО ПРОДАДЕ ЦЕЛИЯ СОЦ.ЛАГЕР И ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР !
120
1
 
14
 
! Отговори
ТОДОРОВ преди 8 години
До Анонимен: ПУТИН ЩЕ СИ ГО ПРЕМЕСТИ ОТ ДЕСНИЯ В ЛЕВИЯ КРАЧОЛ,ЧЕ "НАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ" ОТИШЪЛ ДА ДАВА КУРАЖ НА ФАШИСТИТЕ В УКРАЙНА !
119
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изглежда,че са 100%дълтонисти! Или е самооправдание
118
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Украйна е във война с Русия, по-точно Украйна беше вероломно нападната от Русия, така че е нормално да се късат знамената на смъртния враг на Украйна. Мен по-живо ме интересува една друга хипотеза. Ако в Киев през ноща някой им заприлича на Путин, какво щяха да му скъсат на "великият" политик.
117
0
 
15
 
! Отговори
Кошевец да се гръмне преди 8 години
След Освобождението първата българска конституция, приета на 16 април 1879 г., в член 23 определя, че българското народно знаме е трицвѣтно и състои отъ бѣлъ, зеленъ и червенъ цвѣтове, поставени хоризонтално. Руското знаме става официално знаме на Русия на 7 май 1883 г. След Октомврийската революция флагът на страната е заменен с червено знаме с изобразени сърп и чук. На 22 август 1991 г. бяло-синьо-червеният трикольор отново става държавно знаме на Руската Федерация.
116
0
 
16
 
! Отговори
Emigrant преди 8 години
""В центъра на Киев окачват знамена на Украйна и България. Но, когато ги погледнах, се появи въпросът това ли е българското знаме? На вас как ви се струва?", коментира Линко."***Ami kraino vreme e da si smenim i znameto ta da ugodim i na vampiriasalite ukrainski nacionalisti deto bili garant za energiinata ni sigurnost...
115
6
 
3
 
! Отговори
до 144 преди 8 години
ЕС не е измислен от немец а от комунистите по времето на Живков това си е едно лошо направено АПК една "шапка"да управлява по точно да краде и всички останали крадци запазили си постовете да крадат и лъжат ЕС=АПК.
114
2
 
27
 
! Отговори
tuketu преди 8 години
На тия *** кога ли най-накрая ще им скъсат измислената държавичка та да мирясат накрая ?
113
0
 
19
 
! Отговори
до Блокиран преди 8 години
Той *** Порошенко нон-стоп е пиян?Никакъв контрол от президента в президентска държава?Някой да чу извинение от алкохолика за скъсаните български флагове?Е тва ако не е повторение на историята....*** Хитлер фюрер на 3-тия райх,Порошенкона велика Украйна.А после казват че нямало еврей-фашисти!Най-лошите в концлагерите към еврейте са били......познайте кои....***.Думичката КАПО или ОБЕРКАПО да говори нещона соросоидната ***?