Неуспехът на САЩ – причина за ислямската коалиция

САЩ не могат да вземат лидерството в региона, отсъди Джон Маккейн
16 дек 2015 17:00,
16
Неуспехът на САЩ – причина за ислямската коалиция
Снимка: bgonair.bg

Неуспехът на Съединените щати в борбата срещу джихадистите доведе до създаването на ислямска коалиция, коментира американският сенатор Джон Маккейн по повод създадената от Саудитска Арабия и други 34 държави коалиция за борба с тероризма.

Маккейн отбеляза, че създаването на коалицията без да се предупреди за това Вашингтон, свидетелства за пълния провал на САЩ да заеме лидерската позиция в региона. Официалните американски власти със сдържан оптимизъм възприеха новината за създаването от Саудитска Арабия на антитерористична коалиция на мюсюлманските държави.

Междувременно Русия е унищожила седем колони с гориво на Ислямска държава в Сирия за последните няколко дни. Нанесени са удари и на обекти, в които терористите незаконно преработват петрол.

Според анализатори действията на Москва за момента основно са насочени към унищожаване на източниците на доходи на джихадистите. От началото на кампанията си руската авиация е унищожила над 1200 горивни цистерни.

Френските военновъздушни сили пък за първи път използваха крилати ракети срещу цели на Ислямска държава в Ирак. Изпратени от Обединените арабски емирства и Йордания, атаките бяха извършени от дузина бойни самолети, оборудвани с крилати ракети и бомби.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Гледайте още видео материали на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Антитероризъм в Саудитска Арабия е оксиморон.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Експортната демокрация в Сирия се оказа скапана!
9
0
 
13
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
Хм,не е толкова далеч времето,когато същия този Маккейн си правеше приятелски рандевута с главатарите от ИД!Какво ли са обсъждали тогава?Едва ли са говорили за футбол(примерно)....
8
0
 
7
 
! Отговори
ха-ха преди 8 години
Санитарите от 4-ти километър пак са изпуснали някакъв европеец.
7
0
 
16
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Ако анализаторите са прави ,че ударите на руснаците са насочени за да се унищожат източниците на доходи за джихадистите то това значи ,че в скоро време и чаршафите от Риад ще разберат от къде изгрява слънцето и смешната им коалиция ще отиде в небитието.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Янките както обикновено са се нас.рали до ушите, а Маккейн са го пуснали временно от лудницата.
5
0
 
23
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 8 години
По тъпо от заглавието е само изказването на Западноевропееца...САЩ не успяха, защото не искаха. Нали те са вдъхновителя на всички ислямистки структури. А коалицията е само приктитие Турция да се вихри там "законно". И нашият *** ББ им поддаква... а бе немам думи...
4
33
 
3
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Какъв "неуспех"!!! Та те направо ги изриват със земята, въпреки че руснаците всячески се опитваха да ги спасят заедно с ония диктатор башка асада, ноооо БЕЗ УСПЕХ :-DСАЩ къртят яко! Раша sucks! Да живеят американците, най-великият народ!!! Сега ще празнувам за предстоящото поражение на джуджи!!! ЮХУУУУУУУУ!!! :-D:-D:-D
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как неуспехи бе?!? Нали беха най-големите "бойци", сеещи демокрация??? Че и белоглавия ястреб маккейн да го каже...тия са все по-зле.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Попитайте Минджев той знае
1
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Манията да си винаги и навсякъде лидер и да използваш другите води до непрестанни войни, "цветни революции", натрапена "демокрация" и все такива благини, които унищожават света.