Ел Чапо обратно зад решетките, от които избяга

Наркобаронът прекара половин година на свобода
Обновена: 9 яну 2016 10:56 | 9 яну 2016 10:44,
9
Ел Чапо обратно зад решетките, от които избяга
Снимка: Reuters

Едва часове, след като бе заловен от мексиканската полиция Хоакин Гузман - Ел Чапо, бе върнат обратно в затвора, от който избяга преди половин година, съобщи BBC. 

Още по темата

Най-търсеният наркотрафикант в света беше покано качен на военен хеликоптер на летището в Мексико сити. Той беше заловен в крайбрежния град Лос Мочис в северозападния щат Синалоа, след атака на морски пехотинци, при която загинаха 5 души, заподозрени в престъпления.

"Гузман Лоера ще бъде върнат в затвора Алтиплано", съобщи главният прокурор на Мексико Арели Гомез, минути преди Ел Чапо да бъде качен на военния хеликоптер.

Ел Чапо прекара 17 месеца в затвора Алтиплано при максимална сигурност, но на 11 юли миналата година успя да се измъкне. Той избяга през 1,5-километров тунел, прокопан до банята в килията му. През подобни тунели наркобаронът чести пренасяше различни тонове наркотици от Мексико към САЩ.

Водачът на картелът "Синалоа" дори влезе списъка на "Форбс" с най-богатите хора на планетата с милиардите, натрупани от наркотрафик. "Дребният", както се превежда прякорът му, е митологизиран от много мексиканци заради бедния му произход и голямо замогване. За него има фолклорни песни и снимани множество нискобюджетни екшън филми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а с това долнище Адидац щеше да стане и национален герой и патрон на стила :)
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ел Чапито просто не е уцелил държавата, ако беше тук щеше да е пожизнен премиер-фараон и само завистта, предателството и лицемерието като национални черти щяха да представляват заплаха за царуването му. ***, МЕА, ИКЕА и тн даже щяха да го канят на посещения и да го награждават.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В постсъветската *** България, комунизма още си е на власт, и такива хора не са престъпници а премиери, собственици на най-големите местни компании, банкери, филантропи и популярни обществени личности. На такива им се дават най-високите държавни отличия, не затвор.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори в изпадналото Мексико има милиардер в затвора, докато в постсъветските кочини-посестрими България такова нещо няма да дочакам, ако ще да живея колкото Мойсей...