Русия: Поддържахме контакти с хора от щаба на Тръмп!

Говорителката на Тръмп отрече да е имало такива контакти
11 ное 2016 11:22, Елка Василева
16
Русия: Поддържахме контакти с хора от щаба на Тръмп!
Снимка: архив, Reuters

Руски експерти са били във връзка с някои членове на екипа на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп по време на предизборната му кампания, съобщиха поотделно висш руски дипломат и говорителят на руския президент Владимир Путин, цитирани от Асошиейтед прес.

Това бе периодът, в който САЩ обвиняваха Русия, че е хаквала електронната поща на Демократическата партия на САЩ, припомня АП.

Още по темата

Говорителка на Тръмп отрече тези руски твърдения, но те така или иначе породиха подозрения за отношенията на новоизбрания президент на САЩ с руското ръководство, които хвърляха сянка по време на цялата предизборна кампания на републиканския претендент и на битките му с неговата съперничка от демократите Хилари Клинтън.

Дмитрий Песков - говорителят на Путин - каза в интервю за АП от Ню Йорк, че руски експерти са били в контакт с хора и от двете кампании - на Тръмп и на Клинтън. Той добави, че подобни контакти са "съвсем естествени, съвсем нормални".

"Наши експерти, наши специалисти по САЩ, по международни проблеми, разбира се, непрекъснато разговарят с американските си колеги тук, включително и с тези от екипа на Тръмп", посочи Песков."Съвсем естествено е руските експерти да търсят диалог с хора от различни лагери, за да разберат какви са основните течения, главните тенденции и нюансите, позициите на различните партии и лагери тук, в САЩ", каза той.

По-рано вчераза руски контакти с хора от кампанията на Тръмп преди изборите говори и руският заместник-външен министър Сергей Рябков, цитиран от Интерфакс и ДПА. "Ние, разбира се, ще продължим тези контакти и след изборите", добави Рябков, говорейки след изненадващата победа на републиканския кандидат в президентските избори в САЩ.

Говорителката на Тръмп - Хоуп Хикс, отрече да е имало такива контакти. "Такова нещо никога не се е случвало. Нашата кампания не е имала никакви контакти с никакви чуждестранни институции по време на кампанията", подчерта тя.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: сащРусияДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
i Obama i Cary i Clinton gi ima pone na edna kamara snimki kak i zdrjano i sarde4no i s diplomati4eska distancionna nepriazn si kontaktuvat s Russia. i zasto da ne se srestat, diskutirat, reshavat saglasiavat sankcionirat i pak srestat, diskutirat...sankcionirat? zasto? kogato klinton obviniavase Trump v kolaboracia s Putin, nezavisimite tv-ta pusnah snimki na Hilaria i Putin- e nesto tova da promeni? Pravilnia 4ovek spe4eli bitkata. vaposat oba4e e kak tova ste prodalji, a ne koi kak e spe4el
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако самите руснаци си го казват, не виждам какъв е проблема. Хората си признават. Песков казва, че това си е нещо нормално да се контактува и с двата лагера. Не виждам драми.
10
0
 
2
 
! Отговори
Циник до 1 преди 7 години
Виж колко червени ръчички си събрал - *** верно голяма тъпня си написал! Целия свят говори, че Тръмп е предпочитания от Путин кандидат..ама ти като експерт разкри цялата работа!
9
1
 
3
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Към #1:Ще видят другарите от Кремъл що е капиталист,милиардер,индивидуалист, свободен човек и свободомислещ човек . пак нещо не са разбрали. И пак ревове ще има.
8
0
 
0
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
С кой щаб? С предизборния. Щабът ще бъде този който ще видим на 20 януари.
7
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз виждам оскотели мужицисамо в България, ето например"коментарите" по-долу.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5, как го сътвори тоз "шедьовър" на мисълта? Само толкова ли можеш? Няма вече кой да осребри епкстоларните ти напъни. Жалко, нали.
5
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръп е последната надежда на оскотелия мужик да го отърве от Путин !
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Депутатите ръкопляскат, народа ликува, Путин вдига наздравици пред дипломатите, а на контролираните медии е даден картбланш да венцеславят Тръмп. А май ще се окаже, че са прелъстени и изоставени.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всички журналистически помии се пускат от привърженици на хитлери
2
0
 
19
 
! Отговори
пак ли преди 7 години
Някой казал друг чул трети съобщил,това е провокация отново се опитва да се посее напрежение между Русия и САЩ.
1
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом руснаците казват "бяло", значи със сигурност е "черно".Руснаците ги е страх от Тръмп, те предпочитаха Клинтън. Много ясно, Русия и САЩ са противници, кой нормален човек би предпочел Тръмп да му е противник, вместо Клинтън?Затова руснаците активно клепаха Тръмп, надяваха се да загуби. Сега ще застанат начело на новите кампании срещу него.