Асад се надява Тръмп да стане съюзник на Сирия

Сирийският президент очаква договаряне на примирие в Астана
19 яну 2017 17:45, Елка Василева
23
Асад се надява Тръмп да стане съюзник на Сирия
Башар Асад. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Сирия Башар Асад се надява, че екипът на избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп е бил искрен, заявявайки намерения за създаване на единна коалиция за борба с тероризма, която да включва  и Сирия. Това заяви Асад в интервю за японската телевизия TBS, цитиран от ТАСС.

По време на предизборната си кампания Тръмп заяви, че неговата администрация ще следва идеята за съвместна международна коалиция и провеждане на операции за унищожаване на Ислямска държава, международно сътрудничество за спиране на финансирането на терористите и разширяване на обмена на разузнавателна информация.

„Ние се надяваме, че новата американска администрация е искрена в своите изявления за тероризма, тъй като този проблем в момента обхваща не само Близкия изток, но и целия свят. Надяваме се, че администрацията на Тръмп е говорила искрено за намерението за сформиране на реална коалиция за борба с тероризма в региона. Тя, естествено, трябва да включва Сирия“, каза Асад.

Той заяви също така, че първостепенна задача на междусирийските преговори в Астана на 23 януари е постигане на примирие за осигуряване на доставки от хуманитарна помощ в региона.

„Приоритет на преговорите в Астана ще бъде постигане на спиране на огъня за защита на живота на гражданите и осигуряване на доставка на хуманитарна помощ в различните региони на Сирия“, каза Асад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
той преди 7 години
от тука бръщолевещи и да не казвам какви, 4е ще ме обяват за ултранационалист може и да сам, няма един ,точно един грамотен по това което коментира ит.н. .....
14
8
 
7
 
! Отговори
осъзнал се преди 7 години
тоя е готов да зареже руските си братушки и да приеме Американските брадъри
13
10
 
4
 
! Отговори
Вотан преди 7 години
До До ВотанА нещо да кажеш за шиитските милиции и Хизбула които правят геноцит над сунитското население на Сирия или тия гънки на мозъка ти още не са развити?!
12
2
 
9
 
! Отговори
321 преди 7 години
До ИцоИран е съюзник на Сирия и там има Ирански военни който се бият срещу про западните терористи.
11
2
 
4
 
! Отговори
Вотан преди 7 години
До До ВотанМного ми е срам ама кво да правя!!!
10
1
 
5
 
! Отговори
край преди 7 години
До ВотанНе си заслужава да се спори с промит мозък.
9
2
 
12
 
! Отговори
До Вотан преди 7 години
А колко хиляди цивилни граждани паднаха под ножа на "революционерите" от Ан-Нусра, Нурадин Ал-Зинки, Джаиш Ал-Ислам, Фатех Халаб, "армия на завоеванието" и други демократично звучащи "организации", които се "бореха за свобода и демокрация".Знаеш ли колко хора бяха палени живи по улиците, колко сирийски войници бяха екзекутирани на място. А на същите Асад им прати автобуси в Алепо, за да се извозят - живи и здрави.Не те ли е срам да защитаваш ислямисти с поста си, макар и косвено?
8
12
 
3
 
! Отговори
Вотан преди 7 години
До Анонимен 8"Но той не избяга и не се отказа!"Да остана за да избие стотици хиляди цивилни жени и деца за да угоди на руските интереси относно тръбата!
7
13
 
4
 
! Отговори
Вотан преди 7 години
За човек който избива собствения си народ не трябва да има милост!Ако беше се съобразил още в началото с волята на народа си и беше се отеглил ислямистите нямаше да стъпнат в Сирия!
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През 2002 г. Буш поздрави Асад, че е надежден съюзник в борбата с тероризма. В резултат на това в началото на годината са изпратени екипи на ФБР, които разбиват няколко терористични клетки в Сирия.След няколко месеца обаче Асад твърдо се противопостави на американската инвазия в Ирак, и Буш/Пауъл веднага смениха тона. Дори се говореше, че Сирия е следващата цел за американската армия.Асад се противопостави и на газопровода Катар-Турция. И му спретнаха война. Но той не избяга и не се отказа!
5
8
 
2
 
! Отговори
Ицо преди 7 години
До ясномда..терористите идват и биват обучавани предимно в ИРАН..
4
3
 
24
 
! Отговори
ясно преди 7 години
Асад е герой на своята страна,той не се преклони пред терористите и се бори за родината си.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗападноевропеецОткога президентите който са независими и бранят страната си и народа си от терористи са диктатори?нещо извратено има тука....
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Башар мачкай американските умерени терористи...
1
15
 
5
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Този *** малко бой е ял като гледам! Аз лично бих го пробвал, да му одухам кратуната пpocта, куха, празна! Ще покажем мускули и груба сила без интелект!