Северна Корея предупреди Сеул: Ученията със САЩ са нежелани

Предупреждението дойде от сестрата на Ким Чен Ун
Обновена: 2 авг 2021 11:03 | 2 авг 2021 11:03, Александър Попов
21
Северна Корея предупреди Сеул: Ученията със САЩ са нежелани
Снимка: БГНЕС

Северна Корея предупреди Южна Корея да не провежда съвместни военни учения със САЩ, дни след като беше възстановен каналът за комуникация между двете страни.

„Подобни учения са нежелано действие, което сериозно подкопава желанието на лидерите на северния и южния съседи да предприемат стъпки за изграждане на взаимно доверие“, каза Ким Йо Чен, сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

В Южна Корея изявлението й се тълкува като опит за натиск върху Сеул да отмени ежегодните си летни военни учения.

Пхенян казва, че годишните съвместни американско-южнокорейски военни учения са подготовка за атака, като Вашингтон и Сеул отричат това.

Южна Корея заяви, че все още не е известно кога и до каква степен ще се проведат съвместни военни учения със САЩ тази година, опасявайки се, че това може да навреди на ядрените преговори със Северна Корея.

Северна и Южна Корея отвориха отново официалните си комуникационни канали на 27 юли, в съответствие със споразумението, постигнато през април между Ким и южнокорейския президент Мун Дже Ин.

Миналата седмица Ким призова за увеличаване на бойната ефективност на армията и призова военното и политическото ръководство да насочи всички усилия за завършване на подготовката за активна и настъпателна конфронтация с всяка военна провокация на врага.

Той също така обвини вражеските сили, САЩ и Южна Корея, че укрепват способностите си да нанесат превантивен удар и да засилят военните учения в подготовка за агресия и затова призова за повишаване на бойната ефективност на севернокорейските части.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая фъш кия изобщо не е в положението да заплашва никого. Запада или ЮК я са им спрели корабите с ориз, и ще са до там.
15
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименнелепи манипулации...само...божиите ценности..30 милиона са...САЩ не са китай или русия жертващи тези хора...тнява да могат да...ако САЩ преценят,че са заплаха за Свободният Свят и за Народа на САЩ...отдавна да са черна дупка...опасни игри...на шепа луди.обслужващи китай и суровинният им придатък русия,жертващи 30 милионното население на СК...само дайте повод...моля!!!!минахте много граници...г-жо!!!
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свободна Северна Корея трябва да преговаря директно с хегемона - щатите, също както Русия преговаря с Брюксел относно България.
13
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Защо имам чувството,че на снимката се кипри някой от ДВОЙНИЦИТЕ на "Великия Севернокорейски Диктатор"?
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престъпници облечени в държавни костюми. Жалко,че сегашния народ на СК живее в тоя ужас заради дядовците си, които не са имали много мозъчни гънки.
11
3
 
3
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 2 години
До АнонименДнес май не си си пил хапчетата. Като са толкова добре, защо не заминеш да живееш там? Бедни и гладни, това е Северна Корея! Нямат какво да ядат и всички работят, за да хранят армия от 1 милион редовни военнослужещи. Информирай се малко, преди да блещиш глупости тук!
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, цял народ шизофреници, не е лесно.
9
3
 
2
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 2 години
И какви точно плодове изнася Корейската Народно Демократична Република? И на какви точно пазари ги изнасят?Щото пък е известно точно колко ориз внасят и колко (пак ориз!) получават като помощи.Всяка година др. Ким е особено ербап като събере реколтата от ориз защото знае че още половин година няма да го сготвят него, ама пък като поопразни хамбарите и изведнъж става много склонен на преговори.
8
4
 
3
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
Е как нямат какво да ядат пък са в топ 10 на световните износители на плодове?
7
6
 
6
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Те нямат какво да ядат, целият народ бачка, за да издържа армията, която не прави нищо.
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спартанците на 21-ви век. Готови за война по всяко време и въоръжени добре. Сащ никога няма да посмеят да ги нападнат. А вътрешно да им спретнат цветна революция е невъзможно. Май накрая ще се смеят последни, когато днешния изкуствено създаден свят се разпадне
5
5
 
7
 
! Отговори
Саксофонов преди 2 години
Тая мацка партиен член ли е или партийна пу***?
4
0
 
7
 
! Отговори
Янков преди 2 години
Шубе ги е да не им вземат Богатата реколта от аспержи.
3
12
 
8
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
Чест и адмриации, Маршал Ким Чен Ун ! Най-великият ръководител, държавник, баща на велика и горда нация ! Единствен не клекна пред кра.варите ! ДА ЖИВЕЕ МАРШАЛА !
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** да мълчат и да се радват на собствената си прекрасна държава, да спрат да си мислят, че са голяма работа!
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шубе ги е американците ама искат да експортират демокрация и там.