Украйна: Руските части се прегрупират на изток и юг

Изтеглят се от райони около столицата Киев и Чернигов
77
Украйна: Руските части се прегрупират на изток и юг
Снимка: GettyImages

Руските сили извършват „бързо изтегляне“ от райони около столицата Киев и град Чернигов в северна Украйна, каза в събота съветникът на украинския президент Михайло Подоляк. „С бързото оттегляне на руснаците от районите на Киев и Чернигов... е напълно ясно, че Русия дава приоритет на друга тактика: връщане на изток и юг“, написа той в социалните мрежи.

В среднощно видео президентът Владимир Зеленски предупреди, че Русия подготвя "мощни удари" в източната и южната част на страната, включително Мариупол. След руско-украинските преговори в Истанбул по-рано тази седмица Москва заяви, че ще намали военните действия по киевското и черниговското направления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин използва Заградителни батальони като Сталин, но Путин слага Заградителните батальони не зад войските, а пред войските и разстрелват всеки, който тръгне напред.
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новата заповед на Путин: "Нито крачка напред!". Руските войници бягат при атаките при врага.
58
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Немците били убитаци... Интересно как така тези убитаци създадоха космическите ракети на САЩ и СССР? Пленени немски специалисти работеха за СССР, а за това кой в САЩ немец създаде ракетите всички знаят... На Хитлер малко не му достигна време за да открие атомната бомба.И тогава щеше да има изпържен комунистически мозък,а не сегашните *** дето са някакви сектанти на сектата (БКП)...Германия това което е построила в България тогава работеше десетилетия (например въжената линия Мадан-Кърджали).
57
20
 
12
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 2 години
"бързото изтегляне" на *** на маломерния побъркан диктатор разкрива в пълния ужас военните им престъпления и нулевата им дисциплина. Въпреки опитите за изгаряне на цивилни жертви с помощта на гуми и други запалими материали, всичките престъпления се документират и ще бъдат отнесени до бъдещия военен трибунал. На болния нацист вова може и да се размине, заради наближаващия му край, но на някои от глутницата му - няма. А където са лагерували солдатите - потрес. Роми биха оставили по-културно
56
1
 
2
 
! Отговори
FenIX до 68 преди 2 години
Леле колко изперкал народ има. Facepalm
55
5
 
2
 
! Отговори
FenIX до 29 преди 2 години
Ами ето потвърждение че неудобните за Русия факти се премълчава ха и се замитаха под килима. Вече няколко човека отговориха на въпроса ти как Русия впоследствие СССР се оказаха от страната на победителите въпреки пораженията на фронта. Изводът е да се чете а не да се слуша пропаганда
54
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен САЩ нямат никаква война с Хитлер а му пращат оръжия и пари за да нападне СССР. После САЩ пращат помощ на СССР за да се бият но далече от САЩ и за да ослабят и двете и после ги преземват. През това време САЩ правят ядрени бомби и печелят време. но ги пускат по Япония, защото ако пуснат в Европа ще унищожат и Англия и Франция.
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ използваха ядрено оръжие срещу Япония. От тогава Япония дръпна много и стана световна икономическа сила. Съмнявам се Русия да постъпят така с Украйна и да ги изтрелят напред.
52
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При аварията във Фукушима вятърът разнесе радиацията в две посоки. Едната е към Азия и после респективно към Европа, а другата беше през океана към САЩ... Ако Путин използва ядрено оръжие в Украйна това значи да осъди на облъчване големи части от Русия... От болшевик може да се очаква да убива руснаци, затова Путин може и да използва ядрено оръжие в Украйна.
51
3
 
4
 
! Отговори
ЯДРЕНИЯ УДАР преди 2 години
ВЪРХУ РУСИЯ----ЩЕ БЪДЕ ОТВСЯКЪДЕ..... ХАХАХААА.... ФРОНТОВЕ - - -ТАМ НЯМА!!!!!
50
9
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Ако тьпи гьозът Радеф мислеше логично, българското въоръжение вече щеше да трепе путинците в Украйна и нещата щяха да са на приключване. Само че Радев е нула като военен, нула като президент и нула като мъж.
49
2
 
1
 
! Отговори
Вуте преди 2 години
До нане. Е това е глу.пакът. Когато не може да намери аргументи, защото съм прав, поства някакъв смешен елементарен за гладкия му мозък коментар.
48
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До 43. Пропускаш нещо важно. През ВСВ армията на Германия беше най-силна. Но се разпиля на много фронтове. Въпреки това в края на есента стигнаха на 28 км от Кремъл.Хитлер бе победен от САЩ. След Пърл Харбър,САЩ влизат във войната. Помагат на Великобритания с гориво,храни и войски в Атлантически океан,постепенно унищожават Япония,дават на СССР техника,храна и нападат Германия западно от Ламанша и окупират 70% от Германия,заедно с Франция и Великобритания.
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ползването на ядрено оръжие, от Русия - - ОПРЕДЕЛЕНО ЩЕ ИСКА ДА БЪДЕ ИЗТРИТА ОТ КАРТАТА НА СВЕТА!!!!
46
3
 
9
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
До 46, 47. Не мога да повярвам, че има иззроди като вас, които явно одобряват това. Нали си давате сметка колко невинни жертви ще има и тогава наистина целият свят ще намрази империята на злото. А това, че американците са правили иддиотщини не означава, че и руснаците трябва да ги правят, нали?
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ използва ядрено оръжие срещу Япония, но Япония не е съсед на САЩ... Бая разстояние ги дели...
44
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ядрената експлозия не е "***" бомба. Там няма замърсяване. При ядрената бомбандировка в Хирошима, в Токио не отчетено радиационо замърсяване.
43
1
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Тогава българите да били здраво стъпили на земята и нормано мислещи, а не психопати-русофили.
42
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ядрено оръжие друг път. Щом плашат с ядрено оръжие, значи вече нещата са много зле за тях и те няма какво да правят. Иначе щяха да плашат с авиация, крилати ракети и т. н... Но вече всичко това го пробваха и нищо не могат да направят. Авиацията вече не влиза в Украйна защото украинците свалят всички самолети (реално небето над Украйна вече е чисто), крилатите ракети вече свършват (а са и много скъпи, а и Русия ги произвежда със западни части, а сега има ембарго)... Украинците свалят и тях...
41
3
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
рез ПСВ Русия капитулира пред Германия и подписва Брестския договор на 3 03. 1918г. ----////----- Невярно! Просията капитулира пред Централните сили - Германия, Австро-Унгария, Турция и БЪЛГАРИЯ. Просията подписва капитулация пред Царство България. Украйна е създадена и с активното участие на Фердинанд. Портрети на Фердинанд са висели в украинските държавни учреждения за благодарност.