Убиецът на Шиндзо Абе имал няколко самоделни оръжия в дома си

Със самоделно оръжие е убит и бившия японски премиер
8 юли 2022 17:22, Нели Христова
14
Убиецът на Шиндзо Абе имал няколко самоделни оръжия в дома си
Снимка: БГНЕС

Полицията в Нара, японския град, където бившият премиер Шиндзо Абе беше застрелян по-рано днес, каза на брифинг пред медиите, че е конфискувала няколко самоделни оръжия, подобни на тези, използвани при нападението, при обиск в къщата на заподозрения.

Създадена е работна група от 90 души за разследване на престъплението.

Заподозреният, 41-годишният Тецуя Ямагами, беше задържан на мястото, а полицията заяви, че той е признал, че е застрелял бившия премиер със самоделно оръжие. Той не е разкрил дали е част от някоя престъпна организация.

Заподозреният казал на полицията, че смята, че Абе е част от "специфична организация", срещу която Ямагами изпитвал неприязън. Полицията не пожела да разкрие името на организацията.

По думите им Ямагами е имал лиценз за лов.

Полицията твърди, че е конфискувала няколко самоделни оръжия, подобни на тези, използвани при нападението, при обиск в къщата на заподозрения. Те описаха оръжието като дълго 40 см и високо 20 см, но също така намекнаха, че го третират предпазливо поради "възможността от детонация".

Органите на реда не разкриха дали на мястото са открити куршуми.

Полицията казва, че смята, че заподозреният е пътувал до събитието с влак, но не уточнява колко време Ямагами е чакал Абе. Тяхното разследване ще включва нивото на сигурност на събитието.

По-рано местни медии съобщиха, че в къщата са открити експлозиви.

Полицията се забави с отговора на няколко въпроса, казвайки, че е "възможно да има последици за разследването" и затова се въздържа от отговор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Специфичната организация всички я знаем. Затова Путин побърза да се извини на Израел след едно изказване на Сергей Лавров. Не му трябваха допълнителни проблеми.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И в Япония мафията е завзела държавата МВР и съда както е и в бг.
9
6
 
3
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
До Хъски Няма никакво преразпределение на света. Изтекоха 500 годишните договори подписани по времето на Тюдорите, англичани и немци се разделиха, идва четвъртия райх. Прескочи до еврейската геметрия и виж какво ще ти изпише за четвъртия райх. Колкото до Путин, той знае много добре за слънчевия минимум който предстои и в момента краде територии, пшеница, стомана и тнт. Това говори, че Русия е изключена от новия свят и ще трябва да оцелява сама. Петрол и газ не се ядат и пият.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самоделни оръжия имал. Ама не само той, ние също ще си направим. Ще ги посветим на лекарите и специално на Кунчев и Мутафчийски. Ще им благодарим за "страхотните" грижи относно Коко 19. Разрушиха икономика, разрушиха индустрия, разрушиха почти всички логистични връзки между производство и потребление. Докараха ни до просешка тояга, за да ни спасяват! Фуражки скапани! Хайде сега чао, че отивам да пазя баба и дядо от вируса!
7
8
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
МЕДВЕДЕВ , ЛАВРОВ И ФАЛШИВИЯ ПУТЪН ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЛИКВИДИРАНИ ПУБЛИЧНО ЗА НАЗИДАНИЕ НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ТЕРОРИСТИ ПО-СВЕТА!
6
8
 
5
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
Путин не може да бъде убит по този начин, защото се е свил на кравай в единия ъгъл на бункера си.
5
6
 
3
 
! Отговори
Третия Рим преди 1 година
До Асоциален Примитив Путин е институция и е непреходен. Навярно в историята вече видяхме 6 различни Путина според науката за формата на ушната мида.
4
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе шиз0, пий си хапчетата!
3
5
 
6
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
Путин кагда?
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шиндзо е кървял като прасе, така както ще кървят и набоцаните ***.
1
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краварска марионетка