Разделят ли се принцът на Монако Албер и съпругата му?

Слуховете във Франция не спират
31 авг 2021 22:05, Нели Христова
39
Разделят ли се принцът на Монако Албер и съпругата му?
Снимка: БГНЕС

Едва идва ли има витрина в Монако, която не е украсена със снимка на принц Албер, суверен на малкото княжество, застанал до принцеса Шарлийн, неговата съпруга, родена в Зимбабве.

Като образи на стабилност и достойнство, те позират пред микродържава, превърнала се в дом на богатите и известните под ръководството на династията Грималди.

И все пак съседна Франция е пълна с слухове, че образът им е подвеждащ, а бракът им е в беда. Според медиите Шарлин е загубила доверието на много от 39 000-те жители на Монако. Седмици наред историята за нещастието на кралската двойка се появява само в гланцирани списания, и лесно може да бъде отхвърлена като неуместна. Но сега и уважавани коментатори са на мнение, че Албер и Шарлин се разделят. А това носи вредна публичност на народ, за когото монархията е много повече от символ.

За милиардерите, базирани в Монако, като британския сър Джим Ратклиф или сър Филип Грийн, силата на Грималди гарантира благоприятен данъчен режим и висока сигурност, с повече полицейски служители на глава от населението, отколкото всяка друга страна. За политици и дипломати в Париж княжеството предлага увереността на подчинен, безпроблемен съсед.

За последен път 63-годишният Албер и 20 години по-младата от него Шарлийн бяха видени заедно на публично място на 26 януари, когато участваха в годишна церемония в чест на християнското мъченичество през 304 г.

Два месеца по-късно Шарлийн заминава за Южна Африка, където е шампион по плуване, преди да се влюби в Алберт по време на Олимпиадата в Сидни през 2000 г. Романтиката процъфтява, когато тя участва в щафета, на която той е съдия, или поне това е историята, разказана на уебсайта на двореца в Монако.

Шарлийн трябва да прекара няколко седмици там, за да работи със своята фондация, която има две цели - да научи децата да плуват и да прекрати лова на бели носорози. Но принцесата на Монако все още е там, тъй като, поне според официалната информация, тя е развила инфекция на синусите по време на стоматологично лечение, което кара лекарите да й забранят да пътува. Шарлийн преминава през четиричасова операция на 13 август.

Тя не само отсъства по време на едно от най-бляскавите събития в страната - Гран При на Монако, както и от бала на Червения кръст, но и пропусна десетата си годишнина от сватбата си с Албер. "Беше изпитателно време за мен", каза тя през лятото пред южноафриканска телевизия. "Албер е моята скала и сила. Без неговата любов и подкрепа нямаше да мога да преживея това болезнено време."

Това е версия на събитията, отразена в медиите в Монако. Но Стефан Берн, най-добре информираният кралски коментатор във Франция, има своите съмнения. Той пише статия за списание Paris Match, в която посочва, че след като Шарлийн е останала в Южна Африка, Албер е позволил на Никол Косте, стюардеса, с която е имал връзка, да присъства на бала на Червения кръст.

Александър Косте, 18-годишното момче, родено от тази връзка и едно от двете деца, които Албер е признал като свои извънбрачни деца, също беше там.

Берн казва, че дори преди да напусне Монако, Шарлийн рядко е отсядала в кралския дворец. Тя предпочита апартамент пред луксозен магазин за шоколад, предоставен й от сестрата на Алберт, принцеса Каролайн.

Той добавя, че жителите на Монако са раздразнени от дългите й отсъствия, нежеланието й да говори френски и често отчаянота й физиономия на публични места, която, според кралските наблюдатели, е станала още по-отчаяна миналата есен, когато се появиха твърдения, че съпругът й е имал трето дете извън брака, този път с бразилка.

Бунте, лъскавото немско списание, разпали гнева в Монако с твърдението, че принцесата търси имот в Йоханесбург, който да стане неин основен дом.

В това, което се разглежда като опит за противодействие на подобни слухове, миналата седмица Шарлийн публикува в Instagram снимки на Албер и техните седемгодишни близнаци, които я посещават в Южна Африка. Към кадъра имаше и текст: "Толкова съм развълнуван, че семейството ми е при мен."

Тя обаче не направи нищо, за да сложи край на спекулациите в Париж. Вестник Le Figaro съобщи, че Албер планира да заведе близнаците обратно в Монако преди новата учебна година на 7 септември и добави, че снимката на принца и принцесата в "напрегната прегръдка" само е подхранвала съмненията за брака им.

Вестникът посочва, че връзката е била обект на спекулации от деня на сватбата им през 2011 г., когато във френската преса се появиха съобщения, че Шарлийн се е опитала да избяга, само за да бъде спряна от охраната на Монако на летището в Ница.

Това обвинение беше отхвърлено от адвокатите на двойката. Те обаче изглеждат безсилни, за да предотвратят неотдавнашния вихър от твърдения, че освен приликата на Шарлийн с майката на Албер, Грейс Кели, американската актриса, която стана принцеса на Монако, по-подобен начин тя трудно се справя с напрежението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
BatSot456 преди 2 години
Е та сега какво,да плювам кръв ли?
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да не се отрази на играта на Гришо! Другото е бял кахър!
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе мани тия, кажете какво става с другаря Тръмп и Мелания.
25
0
 
4
 
! Отговори
Пепа преди 2 години
*** тва сериозно ли?
24
0
 
6
 
! Отговори
До Авторката преди 2 години
Незнам. Ти кажи ?Разделят ли се .
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква футболна драма...
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно принца е прекалил с извънбрачните деца което за никоя съпруга не е атрактивно.2-3 може да станат и 4 деца,бие рекорда с извънбрачни връзки,но защо е допуснал и толкова деца,куха работа.А княжество Монако не е случайно място за разпасани принцове.
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе принц да се родиш е те това е!
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Toй на 63 тя на 43 какво се чудите?
19
3
 
8
 
! Отговори
Русе до 19 преди 2 години
Амии, не. Кашкавала ми е точно на 12 лева, а сиренето на 6 лева. Телешкото на 11 лева. Свинско не продава. Бай Юмер. Гледа си крави, някаква мандра си е направил. Един път седмично някой от нас пътува на 30 км и носи поръчките за 20-на човека. Редуваме се. И кисело мляко и прясно. Без данъци. Сиренето ми на втория ден започва да жълтее от маслото в него.
18
0
 
10
 
! Отговори
Разделят ли се ? преди 2 години
бОли ме долуподписаният !
17
0
 
15
 
! Отговори
Гошето преди 2 години
Рение цял живот е бил плейбой. С кой акъл тази се е продала, естествено че 20 години е нещастна
16
1
 
16
 
! Отговори
Бай Тошко преди 2 години
Повече се притеснявам не какво се случва с тоя пацул принц Албер, ами какво става с доктор Албан? Някой да е чувал нещо за него?
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кашкавала е 22 лева килото...
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кой му пука, бе???
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати патиците. Вече дори да си принц или милиардер не им стига!!
12
3
 
6
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Човек който е оставен да е сам и да няма успехи и бъдеще, точно заради това е неприятен и не е в състояние да зарежда хора с позитивизъм ! Гадно му е !
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бх
10
1
 
22
 
! Отговори
Трън преди 2 години
Същата работа като с Даяна. Красива, висока, руса цена, да им оправи конските гени, че явно тези на Грейс Кели не стигнаха...
9
1
 
14
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Аз ли я наврях в леглото на принца?!