IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec Megavselena.bg
BGONAIR Live

Какво готвят българите в неделния ден?

Dnes.bg ви представя най-харесваните ястия през днешния ден

Снимка: архив Reuters

Снимка: архив Reuters

В неделния ден българите са силно раздвоени кое ястие да сложат на трапезата си. Към 12.30 ч. най-много хора са решили да си сготвят Червена доматена яхния, но разликата им с избралите да опекат Пържола по пожарникарски е почти минимална. Червена доматена яхния са решили да похапнат около 30.5% от кулинарите, докато около 30% избират да си опекат Пържола по пожарникарски.

Резултатите обаче постоянно се менят.

Около 11 на сто от готвачите са решили в неделния ден да сложат на трапезата Имамбаялдъ. Около 7% пък избират нещо народно – решили са да хапнат Велико българско кисело мляко, събрано от 3 морета.

Европейската салата с брюкселско зеле и Драгалевският постен гювеч никак не се радват на широка популярност в днешния неделен ден. Около 3% са решили да хапнат салата, а 2.5 на сто са решили да си сложат на масата постния гювеч. Изненадата на неделната трапеза май ще се окаже Риба по бургаски, която са избрали малко над 3 на сто от кулинарите.

Около 2 на сто от кулинарите пък искат да си хапнат Македонска баница от Благоевградско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
България
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата