Любовта наистина е сляпа

Чувствата към партньора правят всички останали далеч по-неатрактивни и по някакъв начин мислите за тях биват отблъснати
15 фев 2008 09:26,
39
Любовта наистина е сляпа
Снимка: Dnes.bg

Любовта наистина е сляпа... поне що се отнася до отношението към околните. Проучване в Университета Калифорния в Лос Анжелис и уеб страницата за запознанства eHarmony установиха, че студентите, открили любовта си, не забелязват другите привлекателни младежи и девойки около тях.

Чувствата към партньора прави всички останали далеч по-неатрактивни и по някакъв начин мислите за тях биват отблъснати, обяснява Джан Гонзага от eHarmony.

Той и колеги са анкетирали 120 хетеросексуални студенти, имащи сериозна връзка, за отношението им към снимки на привлекателни представители на противоположния пол.

След това им е поставена задача да напишат есе за романтичната си връзка, като всеки път, когато си помислят за лице от разгледаните снимки, да отбележат това в полето отстрани.

Резултатите показват, че вероятността вниманието на лицата да бъде отвлечено с представите за друг човек е шест пъти по-малка ако пишат за партньора си, отколкото ако темата е друга.

Попитани по-късно за външния вид на хората от снимките, влюбените си спомнят преди всичко детайли от облеклото или други обстоятелства около портрета.

Гонзага коментира, че при любовта сякаш възниква селективно игнориране на привлекателността на лица, различни от партньора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Любов, любов, варен картоф. Разрежеш го, а той....дрънне, звънне и офейка :)))
37
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Абеее.......
36
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Говори за себе си. Ако си търсиш оправдания, че кръшкаш или, че някои ти кръшк, ПРИ МНОГО ДРУГИ ХОРА НЕ Е ТАКА.
35
0
 
2
 
! Отговори
маца преди 16 години
От любовта може да се оглупява,но по-хубаво от това чуство няма.За съжаление трае кратко,затова и после изневеряваме,имаме нужда от презареждане.Какво да се прави-човешката природа е ненаситна.
34
0
 
2
 
! Отговори
Flo преди 16 години
Уоман, не си права. Съгласна съм със статията, но не са открили нищо ново. То си е ясно, че влюбеният човек вижда само своя любим и другите не го привличат така. А колкото до това, че вижда само положителните черти на половинката си, грешиш. Особено при двойките - не може да си постоянно с някого, да живееш с някого и да не си наясно с негативите му. Просто тогава си по-склонен да ги оправдаеш.
33
0
 
2
 
! Отговори
woman преди 16 години
любовта е сляпа , но не спрямо околните, а спрямо този, към когото е отправена. когато сме влюбени в някой виждаме само положителнете му черти и сме слепи за отрицателните.
32
0
 
2
 
! Отговори
zoro преди 16 години
28. - 13:23 - От: Анонимен25, това което не знаеш може да те съсипе когато го научиш.Когато го научиш... вече няма да е нещото което не знаеш!Обаждаи се на жена си, когато се връщаш по рано от командировка за да я предупредиш.
31
0
 
2
 
! Отговори
Koko преди 16 години
ЛЮБОВТА Е СЛАДКА,НО ПРАВИ ОТ ЧОВЕКА ***
30
0
 
2
 
! Отговори
Koko преди 16 години
ЛЮБОВТА Е СЛАДКА<НО ПРАВИ ЧОВЕКА ***.
29
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Най - накрая едно смислено мнение, напълно те подкрепям.
28
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
25, това което не знаеш може да те съсипе когато го научиш.В любовта няма нищо лошо. За сляпата любов съм на друго мнение.Тонита, ти може да не си моногамна, но не разбирам защо говориш от името на хората?! Има и моногамни. Затова и съществува понятието. Ако ти нямаш нищо против с мъжа ти да задоволявате потребностите на съседите си то някои може би са на друго мнение. Позволяваш ли им го?
27
0
 
2
 
! Отговори
zoro преди 16 години
Достигни до истината отвъд разума. Любовта е мостът.Стиван Левайн го е казал много точно...
26
0
 
2
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
Не виждам нищо лошо в това да си малко сляп,глупав,безпричинно весел,вдъхновен,тръпнещ,романтичен,да се изчервяваш дори при мисълта за нещо прекрасно,което ти се е случило.За любовта всичко е розово,летиш с шеметна скорост към небесата,мечтаеш,сънуваш бели облачета,жарко слънце,безбрежно синьо море,летиш с крилете на ангелите.Любовта те кара да се чувстваш млад,независимо на колко си.Всеки делник е празник,няма значение колко е дълъг...Вчера го писах в един блог:ако на небето има божи храм,любовта е неговият олтар.На който не му се е случвало,не обяснявам,защото няма да го разбере.Любовта е песента на сърцето,заслушал се човекът и сътворил музиката...
25
0
 
2
 
! Отговори
zoro преди 16 години
ако започнеме да се съмняваме ще започнеме и да се следиме......а започнеме ли да се следиме, непременно ще се хванеме!P.S.Това, което незнам неможе да ми навреди.
24
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Ако някой ти каже, че мъжа ти(предполагам, че си жена) редовно оправя комшииката, така спокоино ли ще го приемеш?
23
0
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 16 години
e,strahotna e snimkata na statiata,po-dobra niama da se nameri
22
0
 
2
 
! Отговори
Тонита преди 16 години
Любовта и секса са две различни неща. Ние хората не сме моногамни същества и затова имаме нужда понякога от разнообразие, просто биология-нищо повече. Тъпо е да се развалят семейства и да се правят трагедии от това, че някой си легнал с друг. По важно и този човек да те обича и уважава и да се чуствате добре заедно, отколкото дали ви е изневерил с някой просто ей така за спорта.
21
0
 
2
 
! Отговори
Mayday преди 16 години
Любов? Това пък кво беше?
20
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
ха ха ха... Пълна глупост... За това ли в САЩ са най-много разводите а? За това ли статистиката е показала ,че в Европа и САЩ 96% от мъжете изневерявали а при жените 47%... Това значи ,че почти всички мъже кръшкат а при жените всяка втора.. Е как тогава като не поглеждали друг изневерявали? Любовта не е чак толкова сляпа ,колкото учените стигнали до това безумно заключение...
19
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Учителят Дънов да се хване за палците