Не шляпайте с джапанки, фръцкайте се с токчета!

Оказа се, че джапанките са по-вредни от високите обувки
13
Не шляпайте с джапанки, фръцкайте се с токчета!
Снимка: Reuters, архив

Джапанките са по-вредни от обувките с високи токчета, защото причиняват възпаление, мъчителна болка, дори постоянно накуцване, пише в. "Дейли мейл".

Те са често нестабилни и не се закрепват добре за крака. Тъй като са модерни и изглеждат удобни, много жени с удоволствие захвърлят "вредните" високи токчета, но джапанките може да се окажат много по-лош избор в дългосрочен план. Джапанките могат да причинят силна болка заради възпаление на сухожилието, което свързва петата с пръстите от долната страна на стъпалото. То се появява и заради другите обувки без токчета, но джапанките са най-лошият вариант.

"Фактът, че често трябва да се придържат с пръстите, създава много напрежение в тях и в свода - обясни д-р Тарик Хан от болницата към Лондонския университетски колеж. Той препоръчва обувки с височина на тока 3-4 см. "Липсата на ток означава, че стъпалото се напряга прекалено и сухожилието от петата към пръстите се възпалява. При скъсени прасци, каквито често се получават от носенето на токове, това е още по-вероятно" - каза д-р Хан.

При възпаление на сухожилието хората започват да накуцват и това може да доведе до биомеханични проблеми в коляното и дори в гърба. Много разпространени са и травмите - от настъпени и ударени пръсти до рани. Препъването или подгъването на подметката са много често явление.

Джапанките са много неподходящи за шофиране и за каране на велосипед и мотор. Те са по-опасни и от обувките с високи токчета, защото с тях спирането не е сигурно.

(БТА)


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
bace преди 6 години
До Анонимен"ходете лятото с БОТУШИ в 40 градуса, като повечето шопарки у Софето" ... то това са дамите дето не са "шопарки" :-) по БОТУШКИТЕ ги различаваме че са дошли "у Софето" :-) от нейде дето нема тротоари а си шляпат с БОТУШКИТЕ ... уникален комплексар си ...
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До о, суетаПални глупости!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ШопоИ аз мразим таквиз умни...
7
3
 
12
 
! Отговори
о, суета преди 6 години
Някой виждал ли е крака на жена, която постоянно носи токчета? Изкривен свод, деформирани пръсти и изхвръкнало кокалче на палеца. Те със сигурност вече не могат да носят джапанки и пишат глупави статии, защото завиждат на нормалните жени.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ходете лятото с БОТУШИ в 40 градуса, като повечето шопарки у Софето
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
направо..носете налъми и няяте проблеми
4
3
 
20
 
! Отговори
nona преди 6 години
Джапанките са за банята
3
0
 
21
 
! Отговори
ss преди 6 години
шляпайте боси.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно е това , все едно да носиш развързани обувки.
1
8
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Най-мразим селянки с джапанки и фусти с 20 ката.