5 важни съвета, за да бъдем красиви през пролетта

Вижте как да се погрижим за кожата
0
5 важни съвета, за да бъдем красиви през пролетта
Снимка: Instagram

Един от основните проблеми на кожата през пролетта е дехидратацията. По тази причина повечето предлагани продукти и процедури на пазара са насочени към решаване на този проблем.
 
Добре хидратираната кожа е гладка, еластична, озарена, с равномерен тен. Липсата на достатъчно влага променя вида ѝ и дори умело поставеният грим не е в състояние да прикрие недостатъците.
 
Това обаче не е единственото, от което кожата има нужда през пролетта.
 
Ето какво можем да направи за нейната красота.
 
1. Да сменим козметиката
 
Топлото време предполага използването на продукти с по-лека формула, за да може кожата по-лесно да ги „попие“. Освен това използваната козметика трябва да е и овлажняваща, за да се справя с дехидратацията. Зимните кремове спират да бъдат подходящи, тъй като тяхната формула е предназначена за грижа за кожата през студено време.
 
2. Ако сме склонни към акне
 
Да не подценяваме и факта, че пролетта е сезонът на обостряне на проявите на акне. По-топлото време води до отделянето на повече себум, което може да запуши порите, което е предразполагащ фактор за появата на пъпчици. Освен добрата хигиена на лицето е необходимо да го третираме със специализирани продукти по-често и по-старателно отколкото през зимата.
 
3. Нека внимаваме с излагането на слънце
 
Ако досега сме избягвали кремовете със слънцезащитен фактор под предлог, че не е толкова топло и слънчево, то вече е крайно време да се спрем на точно такива. Слънчевите лъчи през април не бива да се подценяват, затова е задължително дневния ни крем да съдържа SPF.

Останалите съвети вижте на teenproblem.net тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: красотапролет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари