Родители ли сме? Висим пред нета, а децата ни?

Прекарваме 4 пъти повече време във фейса, отколкото с тях
21 сеп 2017 07:23,
5
Родители ли сме? Висим пред нета, а децата ни?
Снимка: flckr

Родителите прекарват над 90 минути пред компютъра или смартфона, а само 25 минути четат книги на децата си, като по-изморените дори пропускат страници, пише "Дейли мейл".

Повечето от нас с удоволствие си спомнят за дните, когато са ни чели приказки като деца. Но ново проучване на благотворителната организация за насърчаване на четенето "Буктръст" разкри, че днешните родители спират да четат преди края на текста или отказват да започнат втора приказка.

Почти половината от тези възрастни казаха, че причината е, че са "прекалено изморени", предава БТА.

Изследването включва 2 хиляди родители на деца от четири до 11-годишна възраст.

Според експертите, редовното четене на книжки на децата от страна на техните родители е важно. То развива въображението на малките момчета и момичета по най-забавния и вълнуващ начин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Тая сутрин Недялко Йорданов каза, че в днешно време нямало за какво човек да си даде живота. Ама да си дадеш живота за някой, не означава да умреш. Означава и да посветиш времето на живота си на него. И ако някой твърди, че не се е изправял пред дилемата, дали да направи нещо скучно, от своя гледна точка, с децата си или да си достави удоволствието на приятното прекарване за себе си, значи лъже. Отделянето на време е чиста саможертва, но децата го заслужават, а ние сме длъжни да им се посветим.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам фейсбук. Чета на децата. Като училището не може да ги научи на нещо, сядам и ги уча и на математика, и на английски, и на български.Редовно ги водя на екскурзии.Ако ми остане време - ще наготвя и ще почистя къщата. Ами сега? Какво ще го правим това изследване?
2
7
 
2
 
! Отговори
Родител преди 6 години
Аз не прекарвам повече време във фейса. Аз прекарвам повече време във дира!
1
2
 
9
 
! Отговори
Коментари преди 6 години
Нали трябва да се "дигитализираме", за да се чувстват всички по-щастливи и нещата да се "СЛУЧВАТ". А кой ще оре и ще сее не се знае. Всички ще станем компютърни специалисти. После-лесно.