Училище в Алабама се превърна в "Хогуортс" от Хари Потър

Учениците там наблягат и върху магьосническата преса
7 авг 2018 13:00, Петя Славова
5

В едно средно училище в американския щат Алабама двама местни учители решават да преобразят класните стаи по подобие на училището за вълшебства и магия "Хогуортс" от световноизвестната поредица за Хари Потър.

Да се разхождаш из коридор, който те потапя в мистериите на "Забранената гора". Да прекарваш междучасията си под "Плашещата върба" или пред таблото с последните издания на магьосническата преса.

За всеки фен на Хари Потър това са знакови места от книгите и филмите за момчето магьосник. За децата от "Парксайд" – отдалечено училище в беден селски район на Алабама – това е ежедневната им среда. Благодарение на усилията на двама учители, които решават да събудят тяхното въображение.

Джейси Дъглас и Трейси Джоунс посвещават стотици часове, за да направят приказката реалност. Използват евтини материали, дарени предмети и собствени средства. Така най-напред четири от класните стаи пренасят учениците си в четирите дома на магическия "Хогуортс", предава Bulgaria ON AIR.

Вече втора година часовете по математика се провеждат в общата стая на Слидерин. По книгите можете да познаете стаята на Рейвънклоу – където се преподават английски език и изкуства.

Грифиндор приема часовете по естествени науки, а Хафълпаф – тези по история. Учителите са категорични - интересът на децата към четенето и обсъждането на книги е нараснал, а броят на забележките е намалял значително.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно, заради ей такива злобари, като предните коментари, система на образование в България е ... Ами попитайте учителите, как е и вижте отрочетата си.
2
4
 
2
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Обаче в повечето училища си харесват "Тексаско клане" и често се вживяват в роля...
1
12
 
1
 
! Отговори
Локумчо преди 5 години
Могат да си превърнат и някое училище във Великденския заек и да разстрелят на място няколко ученика за да се позабавляваме с развитите държави. Нищо, че изостаналите комунисти първи пратиха човек в космоса и донесоха технологичен и духовен напредък за човечеството. Хората искат брадати жени и секс със баби като президента на Франция.