Как да се справите с мускулната треска?

Продължавайте да се движите, хапвайте гъби
7
Как да се справите с мускулната треска?
Снимка: istock

Упражненията и физическата активност са задължителен компонент на здравословния начин на живот. Понякога обаче се случва мускулите ни да пострадат от тренировките. Появява се мускулна треска, придружена с болка и слабост. Дължи се на микровъзпаления локално в мускулите заради нараняване или разкъсване на мускулни влакна.

Мускулната треска е нормален феномен, стига да не е причинена от прекалено голямо натоварване, вследствие на което проблемите с мускулите може да се окажат още по-големи.

За да облекчите мускулната треска, можете да направите някои неща.

Продължавайте да се движите

Една от често срещаните грешки е да спрем да се упражняваме, докато болката не отмине. Това не е добра стратегия, защото възстановяването е по-бавно и трудно. Стига болката и нараняването да не са прекалено големи, не спирайте да се движите. По този начин раздвижвате течностите в тялото и допринасяте за по-бързото оздравяване на мускулната тъкан.

Пийте сок от череши

Прясно изцеденият сок от череши помага за възстановяването на мускулните влакна и намаляване на болката и възпалението. Черешите са суперхрана, в която се намират големи количества антиоксиданти, преборващи възпалението.

Креатин

Креатинът е аминокиселина, която е основна съставна част, изграждаща мускулите. Може да се взима под формата на добавка, но тя има множество потенциални негативни странични ефекти. Месото е най-добрият източник на естествен креатин в природата. Хапвайте печено месо без кожа след тренировка, за да предоставите креатин на мускулите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3: Не ти се вярва но такива работи се продават. Концентриран креатин (Creatine).Използват го за помпане на мускули. Изобщо, луда работа, ама има още много добавки, които се пият от билдърите. Ей оня куко Гадорян ползвал БАА, все едно бяга по 30 км на ден за време.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един упсарин след тренировка върши чудесна работа, но да не е на следващия ден а възможно след тренировка. Това е само за след първите няколко тренировки докато се навлезе в ритъм. После може да не се пие.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв креатин бе? Вие нормашни ли сте? Кой въобще ви пише статиите?
2
0
 
12
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Едно време след тренировка гълтахме по един аспирин.Беше достатъчно.
1
5
 
10
 
! Отговори
лекар преди 4 години
Канабис