Добрите и лошите страни на развода

Ще имате възможността да търсите любовта и щастието
15 яну 2020 23:10, Михаела Лазарова
15
Добрите и лошите страни на развода
Снимка: istock

Никой не решава просто така да се разведе. Раздялата и разводът са дълго обмисляни стъпки, които са болезнени и които винаги носят след себе си множество промени в живота. Колкото и тежки да са тези промени, сред тях има и положителни страни. След един развод се случват не само лоши неща. Понякога след време човек си дава сметка всъщност какво добро му се е случило след тези трудни промени.

Кое е най-лошото и кое най-доброто, което може да ви се случи след развода?

Добро: Няма да ви се налага да правите компромиси, да се съобразявате и да пренебрегвате своите желания.

Лошо: Ще изгубите някои приятели, които сте имали със съпруга си.

Добро: Ще имате нов старт в живота си, който ще ви накара да се почувствате отново живи.

Лошо: Не можете да се отърсите от мисълта какво говорят хората за вас. Давите се в собственото си чувство за вина, което ви кара да мислите, че другите ви съдят.

Добро: Провокирани сте да излезете от зоната си на комфорт. В първите етапи след развода това може да ви се стори като нещо ужасно, но скоро ще разберете колко позитиви всъщност има това да излезеш от зоната си на комфорт и да предизвикаш себе си.

Лошо: Трябва да делите времето за отглеждане на децата си с бившата си половинка. Този момент е винаги труден, особено ако раздялата не е била особено мирна.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: браксемействоразвод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
11, от това, което преди 4 години
пише 7, 8 се разбира, че съпругите на приятелите на бившия й мъж не са я канили, когато са се събирали "по женски", но новата съпруга е била канена и е присъствала на тези сбирки. Как може да отидеш някъде, ако не си поканен?Другото е разбираемо, не е можела да изтърпи да вижда новобрачната двойка, дори е сменила жилището си заради това. Ясно е, че няма да ходи в компании, където може да завари тези двамата. Още повече, че тази компания се е състояла от семействата на приятелите на бившия й мъж
12
0
 
6
 
! Отговори
Думата преди 4 години
ПРИЯТЕЛ изглежда доста е загубила от значението си. ПРИЯТЕЛ в нужда се познава, се казва в поговорката. Очевидно тези "приятели" които губим при развод не са в съответствие с категорията ПРИЯТЕЛ, а още едно тъжно доказателство, колко празен е бил живота ни и колко много сме били загубили себе си преди да се разведем - просто още едно доказателство че си е заслужавало.
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм разведена от около година. И да ви кажа, това беше най-правилното решение в живота ми! Чудя се как не се реших по-рано. От тогава животът ми тръгна нагоре, нова работа, нова връзка... доста положителни неща. Иначе щях да живея тъжна и нещастна, със затъпяваща работа и без надежда кой знае още колко години. А времето лети. Не исках да се събудя на 60 и да установя, че вече е късно за всичко.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ще загубите някоиТОВА СИ Е БИЛО РЕШЕНИЕ НА ЖЕНАТА , И АЗСЪМ РАЗВЕДЕНА НО НИТО СИ ПРЕКЪСНАХ ВРЪЗКИТЕ СЪС СЕМЕЙНИ ПРИЯТЕЛИ ОТ ПРЕДИ НИТО СМЕ СПРЕЛИ ДА СЕ ВИЖДАМЕ ! И ПОДОБНИ АЛАБАЛИЗМИ ЧЕ И ДРУГАТА БИЛА ТАМ,,,, МНОГО ВАЖНО !
9
5
 
14
 
! Отговори
Твърдо ЗА преди 4 години
Разводът е нещо страхотно! Отърваваш се от един товар!
8
2
 
14
 
! Отговори
... и водеше в тази преди 4 години
компания новата си съпруга. На предишната се обаждаха понякога жените на приятелите на мъжа й, но вече не я канеха дори на събиранията си "по женски", защото там присъстваше новата му жена. На всичко отгоре, изоставената точно тогава се пенсионира и вече почти не се виждаше с колегите си. Понеже смени жилището, нямаше приятелки и сред новите си съседки.Бях свидетел на това, колко тежко преживя този срив. Нейната дъщеря беше моя колежка, имаше си семейство, не можеше да е все до майка си.
7
0
 
14
 
! Отговори
Ще загубите някои преди 4 години
приятели, които сте имали със съпруга си." Това е неприятно.Познавах една интелигентна жена, хубава, омъжена за човек с висок социален статус. разведе ги новодошла тяхна съседка, доста по-млада от съпругата. Беше наскоро разведена и амбицирана да си намери нов мъж. разведеният веднага сключи брак с нея и отиде в нейния апартамент. Изоставената реши, че не може да гледа всеки ден щастието им насреща и се премести.И изведнъж се оказа без среда. Бившият й мъж контактуваше с предишните им приятели
6
2
 
6
 
! Отговори
Тръпки ме побиват преди 4 години
Спомняте ли си филма "Развод по италиански"?
5
4
 
16
 
! Отговори
Тарикат преди 4 години
Дали случайно е възникнал изразът, който в наше време е вече пословичен - "щастливо разведен"?
4
8
 
9
 
! Отговори
щастливка преди 4 години
Развеждайте се,безмозъчни същества
3
9
 
7
 
! Отговори
Опитен преди 4 години
Лоша страна няма!
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо развода е скъп?! Защото си струва! ;))
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не дава Господ!