Защо наричат Кане Корсо кучето на италианската мафия?

Ето любопитни факти за тази порода
Обновена: 30 юни 2020 11:45 | 29 юни 2020 23:30, Ивета Иванова
35
Защо наричат Кане Корсо кучето на италианската мафия?
Снимка: Pixabay

Ако се чудите каква порода куче да си вземете за двора на къщата, може да заложите на Кане Корсо, които са чудесни пазачи. Това са порода големи кучета от италиански произход.

Интересното е, че те се използват за проследяване, лична защита, както и за правоприлагане и куче пазач. Кане Корсо най-често се използват като бойни или пазещи кучета, но са подходящи и за домашен любимец на семейства с деца.

Характеристики
 
Мъжките представители на тази порода обикновено са високи между 64-68 см., а женските - 60-64 см. Ако говорим за килограми, мъжките стигат между 45 - 50 кг., а женските между 40-45 кг. , пишат от fci.be.
 
Кане Корсо правят най-голяма впечатление с главите си, ако говорим за външен вид. Челото им е плоско и сближено с муцуната, а главата им обикновено е доста голяма. Муцуната им е плоска, правоъгълна, а очите им са с форма на бадеми. Тези кучета често са с тъмни очи, както и с тъмна, черна козина. Но има и такива с бежова или сивкава козина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
6
 
6
 
! Отговори
Korso преди 3 години
Мале колко прости хора тук :D ако стопанина пусне кучето щяло да нахапе всички ..... абе я идете първо при едно такова куче ! Да ще ви сплаши огромно и страшно изглеждащо е НО те са кто бебета не го ли закачиш нищо няма да ти направи имам поне 5 познати със кане корсо ,при всяко от тях съм ходил да скачат върху мене но да ме олигавят не за друго тези купета са най игривите но поради външният им вид много хора ги мислят за опасни !
28
6
 
24
 
! Отговори
Коко преди 3 години
По-умен е от половината изказали мнение тук!
27
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора които нямат елементарна представа просто говорят глупост.Породата е превасходна дава респект на стопанина който го претежава.
26
5
 
10
 
! Отговори
Кптак преди 3 години
АПИ ли туй куче!!!
25
17
 
5
 
! Отговори
На всички... преди 3 години
...кучефили, възхваляващи този вид кучета, пожелавам тяхно дете или близък да се срещне с пуснато на воля от стопанина си Кане Корсо, а то, с цялата си природна интелигентност, на която се възхищавате, да ги прецени като врагове, а после и да ги похапне така, както си знае!Това е една от малкото ефективни терапии за безотговорни кучкари!
24
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази порода трябва да бъде забранена за отглеждане в частни домове. Това са големи кучета и ако стопаните не знаят как да ги отглеждат, нещата може да загрубеят.
23
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за двора в къщатаТова са голяма порода кучета от италиански произход.Аве, т.нар. писачи на "статии" тук взели ли са си матурата?Ромите по пазара се изразяват по-образовано.
22
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е всяко едно куче да бъде регистрирано и проверявано периодично от някакви контролни органи и агресивните да подлежат на евтаназия навремемнно. Ако не ти е регистрирано отнемане и глоба. Същото и за разхождане без намордник и повод. Аз имах куче, което много обичах и ми лисва, но съм ЗА строгите мерки относно домашните любимци, особенно от, както съм родител.
21
7
 
37
 
! Отговори
Б преди 3 години
Чудесна порода! Е, лигавят се често, ама ...друго си е да гушнеш едно мече в тяло на куче. Прочетох всички коментари, някой ме потресоха... Кучетата са подобия на стопаните си, а най - злото животно е човека. Имате "голям пес" или "малко бонбонче" - то има вашия мироглед. Ако вие сте лоши и кучето ви е такова. Винаги сме имали животни - кучета, котки, гризачи, но дори лудата ти доберманка беше бонбон в сравнение с болонката на съседката, която пък биеше децата си с колан. Нрави...
20
9
 
18
 
! Отговори
Ради преди 3 години
Има голям недостатък така му течът лигите че може да те окъпе, не може да го погалишцелият ще те олигави.
19
16
 
33
 
! Отговори
След няколкото... преди 3 години
...инцидента / в това число и завършили със смърт на нападнатия човек/ с кучета от тази порода, въпросната мила информация звучи повече от цинично!В доста страни отглеждането на подобни породи бойни кучета или е забранено, или подлежи на изключителен контрол. У нас не е така и това е част от безотговорността в поведението ни! Разхождането на големи кучета без намордник по паркове и улици си е норма. Инцидентите с хора - също. Това е положението....
18
9
 
37
 
! Отговори
Свиня преди 3 години
Имам такова куче и е прекрасно, изключително добродушно към хората в семейството децата го тормозят но никога не е проявявало и намек за агресия , не е такова обаче към външни хора особено ако прецени че са агресивни към някой от семейството. При това с изключение на един кучешки курс не е кой знае колко дресирано , но пък се обгрижва и получава внимание ежедневно. Просто си е прородно интелигентно куче.
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АхаЗащото кучетата за разлика от котките се подават на тренировка много по-лесно, а като се има предвид какви квартални анаболни *** отглеждат големи кукчета и питбули които има нужда от по-специална тренировка си представям какво ще бъде с тигри...
16
10
 
52
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Да разкарваш тигър с намордник по софийските улици? Ти на колко ракии си бре? Като искаш голяма котка си вземи една готина мацка и си й викай писанке.
15
51
 
24
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Защо е забранено в България да се отглеждат големи котки като пуми и тигри, а големи кучета не може? Не виждам какъв е проблема да имаш тигър и да си го разхождаш с намордник. Или да легализират отглеждането на големи котки или да забранят големите кучета.
14
8
 
50
 
! Отговори
Пфю преди 3 години
В България има вече много случаи на нападение върхо хора завършили със смърт,но не помня никой от тези собственици да е бил подведен под съдебна отговорност.И при всичките случаи кучетата бяха собственост на мутри,избелващи парите на власт и закон имащите.Един питбул разкъса и уби булонка пред погледа на стопанката си,а когато дойдоха униформените беше късно,в това време дойде собственикът на питбулът и обясни че кюпекът му е по-умен и интелигенте от всички присъстващи,и полицаите си го пуснаха
13
57
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да му пуснат един 20 килограмов Пит бул и от куче на мафията ще се превърне в китеник на мафията
12
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Law enforcement не се превежда правоприлагане. Днес, надявам се ако изобщо плащате на т.нар. си журналисти само за да копи пействат от гугъл транслейт, да им плащате мноооооооого малко. Ама наистина ужасно малко. Защото точно толкова заслужават.
11
4
 
70
 
! Отговори
aaa преди 3 години
Много хубави кучета, но не са за всеки. Без добра дресировка и отговорни стопани това куче е много опасно.
10
13
 
28
 
! Отговори
А дали? преди 3 години
Това куче като е че.рно дали е расист? Или хапе наред?