Диетолози: Внимавайте с фрешовете!

Не трябва да се пие 15-20 минути след приготвянето му
5 авг 2020 13:20, Петя Славова
5
Диетолози: Внимавайте с фрешовете!
Снимка: pexels.com

Диетолозите нееднократно ни убеждават в ползата от консумацията на прясно изцедени сокове. Те обаче може да се окажат вредни за организма, ако не се спазват някои основни правила, смятат експертите в областта на храненето.

Фрешът съдържа голямо количество фруктоза, чиято повишена употреба, подобно на бялата захар, може да бъде вредна за здравето. Това се отнася особено до хора с диабет и нарушения във въглехидратния метаболизъм.

Соковете освен това, са с повишено съдържание на хранителни киселини, които могат да доведат до ерозия на зъбния емайл. Въздействието върху зъбите след консумацията на сок е по-разрушително, отколкото яденето на плодове. За да се избегне това, след като пиете сок е добре да изплакнете устата с вода. Заради високата киселинност не се препоръчва сокът да се пие на празен стомах, тъй като това може да доведе до раздразнение на лигавицата на стомаха.

Ако искате да пиете здравословен прясно изцеден сок, това трябва да стане в рамките на 15-20 минути след приготвянето му. Добре е да имате предвид, че много от витамините, съдържащи се в плодовете, се унищожават под въздействието на въздуха, промяната в температурата или при продължително съхранение.


5
Още по темата: фрешфруктозадиетолози
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фрешовете са много вредни, фруктозата трябва да е добре ферментирала, двойно дестилирана и отлежала. Наздраве!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Последно трябва да се пие (в статията) или не трябва да се пие (подзаглавието)?

Мъъко мъъъко журналистическа....
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ковида се страхува от фрешовете.Поредната фалшива новина.