Полезни напитки за здрава кожа без бръчки

Какво да пиете за неотразима и сияйна млада кожа
17 сеп 2020 10:04, Александър Попов
7
Полезни напитки за здрава кожа без бръчки
Снимка: Pixabay

 Блестяща, здрава и еластична кожа без бръчки е мечтата на всяка жена. Красотата идва не само отвън, но и отвътре. Важно е да подхранваме кожата си с достатъчно количество течности, за да е хидратирана, както и да ѝ доставяме нужните хранителни вещества и антиоксиданти, които да се борят със стареещите и възпалителните процеси.

Кои са най-полезните напитки за кожата, които я правят млада, здрава, бляскава и жизнена?
 
Вода
 
Водата си остава най-добрата напитка сред всички. Напълно естествена и натурална, тя е течността, от която тялото ни се нуждае всеки ден. Достатъчното пиене на вода осигурява добра хидратация, от която тялото и кожата се нуждаят. Пийте по 2 литра вода на ден за сияйна кожа.
 
Чай
 
Чаят е много богат на антиоксиданти. Те се борят със свободните радикали в организма, причиняващи стареене и злокачествени формации. Антиоксидантите са необходими на кожата, за да бъде предпазена от бръчки и фини линии. Черният, зеленият, белият чай са все напитки, които трябва да присъстват в натурална и неподсладена форма в ежедневната ви рутина за красива кожа.
 
Матча
 
Японският зелен чай матча е невероятно богат на антиоксиданти. Той има изключително мощни ползи за кожата. Матча се прави от стрит на прах зелен чай, който се разтваря в гореща вода. Може да се нанася и външно под формата на мека паста върху кожата. Има регенериращи свойства, подхранва и предпазва от ранна поява на бръчки.
 
Червено вино

Червеното вино е богато на флавоноиди, които са антиоксиданти. В него се съдържат още танини, които също са антиоксиданти по рода си. Червеното вино в малки количества помага на кожата да върне блясъка си, да бъде жизнена и гладка със сияен ефект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
- Благодаря! Добре са. недоумявам, от къде ме познава тази жена?!- Как е брат ти? тук вече съм в "пълно недумЯВАНЕ" нямам брат!!!Тази жена дори ме нарече Пепа!!!Каза, че е от Сандански или Петрич! До края на курса ме гледаше лошо и се чудеше, защо не си признавам.BTW Румито е учила там не аз!Там съм била веднъж в живота си на екскурзия.От там също лъха смрад от манипОнлаторите.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както преди малко съседа Венци отново ме изкоментира Аз нямам сестра. Това е този, същия, дето поръчваше да намерят някой много мръсен, та да говори за мен.Сестра нямам и брат нямам.Има, обаче един случай, който може да хвърли светлина на бъркоча, в който ви забъркаха.У средата на 90 бях на един бизнес курс в София. Там една напълно непозната жена се приближи до мен, поздрави ме видимо озадачена от нещо.- Здравей!- Здравей!- Как са *** и баща ти? - Благодаря! Добре са. недоумя
3
0
 
1
 
! Отговори
Онзи преди 3 години
Фейшъл с бито мляко от млад момък.
2
0
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Домашна ракия и вино.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ганюмилк